Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiki156
    09. Lipanj 2017. 11:41

Ivanavanda ja sam zbog isijasa pred koji tjedan otisla kod doktora jer je bilo neizdrzivo, bolilo me u desnom guzu, ali svakim danom sve jace, doslovno sam mogla plakt od boli cijeli dan. I napravila sam kardinalnu pogresku jer sam se setala, a to sam radila jer me tad manje bolio i onda su mi rekli da to niposto ne radim vec da samo mirujem i cekam da prode. Tako je i bilo. Nisam pila nikakav lijek iako smijes paracetamol ali za takvu bol ne pomaze, pa nisam. Zato samo lezi i miruj, vjezbati mozes tek nakon sto bol prode, preventivno da se ne ponovi, uz dozvolu ginekologa. 

I_me
    09. Lipanj 2017. 11:42

Marijana

ja ne pijem nista od tih vitamina…
    samo tamanim voce…tak da nemam pojma…
    sad sam se sjetila.. na tecaju su nam rekli za zgaravicu su dobri orosasti plodovi…smije se kikiriki,bademi,ljesnjaci… i puno svjezeg voca i povrca.. ( mi smo kao sretnice jer smo trudne u ovo doba kad ima svega svjezeg). a onda kad beba rodi i dojimo ne smijemo te orosaste plodove i jagode jer su visoki alergeni..???? razumijem da citruse ne jer promjene okus mlijeka. to mi je i puno mama reklo..
    i sad meni nije jasno…dok je beba u meni i ja to jedem stalno,a jedem sve,. sta beba ne pokupi neki imunitet???

Da, i meni je to cudno… jucer sam procitala da bi zene za vrijeme dojenja trebale izbjegavati jabuke jer su potencijalno veliki sakupljaci kontaminata, a za vrijeme trudnoce se jos itekako preporucuju!
    https://plant.hr/prehrana-tijekom-dojenja/

bas cu pitat na sljedecem predavanju?
     tu u clanku pice da se sparoge npr smiju,a nama su za njih rekli da su veliko ne za vrijeme dojenja!!
    a ja ih cijelo vrijeme brala i jela dok je bila sezona sparoga...jos sam ih pripremila i stavila u zamrzivac za kasnije,tj preko zime..

• ivanavanda
    09. Lipanj 2017. 11:44

Ma ja sad popila Lupocet ma nista bolje da ga nisam ni popila..... ne znam sta cu, plačem lijevi guz me ubija..... i to ono da jauknem i hvatam zrak......

• ivanavanda
    09. Lipanj 2017. 11:44

A šta onda dal mogu mjenjat te pronatalne vitamine? Jedan mjesec elevit jedan centravit jedan prenataS? Ili ne?

treca_sreca
    09. Lipanj 2017. 11:47

za vrijeme OGTTa ne smije se šetkati, tako da mi je čudno da su vas puštali do doma, nek ste blizu (I_me je isto mislim nekidan napisala da je išla kući)
    mene su izvikali jer sam se ustala sa stolca da bih se javila na mob (nisam htjela pričat u punoj čekaonici) a otišla sam ravno 20m hoda i to polako, nikakvo trčanje.....ne kužim kako nemaju jednaka pravila.

paštete - ove kupovne inače ne jedem i uvik učim dicu da je to mljeveno smeće, to i hrenovke, ne znam šta je gore. A onda u 2.mj trudnoće toliko me želja uhvatila, jedno tjedan-dva me držalo da mi je to bila najdraća hrana na svitu....koma koma. Gavrilovićeva ona "čajna" pašteta......još mi stoje sad dodma zalihe to šta sam ih kupila u tom periodu kad me bilo uhvatilo. Pa kad ih pogledam muka me dođe šta sam to stavljala u sebe. A inače pobornik što prirodnije, nutritivne prehrane. Apsurd teški

žena-majka-carica:)

barbs
    09. Lipanj 2017. 11:48

Aleksandra, nema na cemu... Ja sam se ispraksirala da zeljezom jer sam pred god. I pol imala anemiju i to opaku, ali inace kad vadis krv za nesto odredjeno... Hormone/zeljezo... Ne bi se smijelo piti jer ti nece pokazati tocme rezultate..
    Ivana, e to stvarno ne znam jer sto god da pitam ginekologa on kaze: ma ne moras to piti! Ne treba ti! Unosis hranom...

treca_sreca
    09. Lipanj 2017. 11:48

barbs

Aleksandra, ako ti vade krv radi zeljeza onda ga tek kasnije mozes popiti

želejzo se ne smije piti barem 5 DANA prije kontrole željeza iz krvi...piše napomena u svim laboratorijima
    znači tko pije željezo, u bilo kakvom obliku/preparatu, treba prestati 5 dana i onda uraditi pretrage

barbs
    09. Lipanj 2017. 11:50

Treca sreca, braaaavooo... Ja sam bas jela od Gavrilovica... Hahahaha a znamo svi da je to smeeeceeee, aaliii ponekad je nace od tebe.. hahahahahaha
    Meni su za ogtt rekli da moram mirovat al sam ja isla doma.... (5 min od kuce) 

barbs
    09. Lipanj 2017. 11:51

Treca sreca, iiiistinaaaaa... Zaboravila sam za zeljezo vidis... Istina da... Kazu ti odmah da trebas prestat i nakon 5-7 dana ici vaditi krv.. 

treca_sreca
    09. Lipanj 2017. 11:53

jastuci za fiksiranje bebe....tj takozvane rolice

ja sam ih koristila i na prematalici, da mi dijete ne padne/odrola se dok se ja odmaknem pola metra za dohvatit robicu ili sl
    (jer nisam imala komodu pravu za presvlačenje, nego sam držala spužvu na nekom starom radnom stolu, prenamjenila ga....)

koriste se ili za forsirat bebu da spava na boku, ili ovak da se ne odrola s neke podloge/kauča itd

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.