Što se tiče išijasa ja sam Imala problema sa lijevim kukom u prvoj trudnoći, a I sad opet se počelo javljat.
Kad bi puno radila po kući navečer bi nakon 10 min što sam sjela odmorit bila skoro nepokretna. Uz to bi još I bolilo, probadalo u kuku.
Išla sam specijalisti pa mi je rekao da je moguće da vjerojatno beba pritišće neki živac I da zbog toga dolazi do ukočenja I bolova, ali u trudnoći se ne preporuča raditi bilo kakve terapije za područje u kojem se nalazi beba (zdjelica I donji dio leđa) I da jedino šta mogu je mirovat tj odmarat malo vise.
Naravno da se nisam baš stalno odmarala, ali pazila bi da malo bolje rasporedim obaveze na vise dana u tjednu I kad nešto radim da ipak tu I tamo odmorim koji 15ak min.
Nakon poroda taj kuk vise nikad nije bio isti ko prije T I zna me tu I tamo zabolit. Skužila sam dok sam vježbala da nisam imala problema, a kad ne vježbam da ipak zeza.
Mene sad čeka grvna grupa test I OGTT, ali čisto sumnjan da ću pitat te slobodne dane na koje imaju trudnice jer naša kadrovska je toliki komplikator da je to strašno. Radije ću se dogovoriti da ću malo kasniti. A ne znam bi li uopće I uvažili to pravo na slobodan dan.
Ja sam OGTT u prvoj trudnoći nisam imala problema. Je slatko dosta, ali nije mi bilo toliko prestrašno I ne sjećam se da mi je bilo poslije nešto loše. S obzirom da u laboratoriju radi mamina prijateljica rekla je da netko dođe s menom I kad sam popila to pustila me da idem do svojih jer živimo blizu pa nisam tamo čamila tih 2 sata.
Da .. nazalost oni koji su na SORu nemaju nekih prava... Strasno .. a tek cuvanje trudnoce... Aaajmeeeeeeeee.... Nista od toga... Zato ja nisam ni krenula, ali i sefica mi je rekla da mi ne preporucuje jer ipakk bih radila u vrticu...
Aleksandra, jedes puno fast food hrane i slatkog???
Super mi je ovaj "fiksator" bebe za kinderbet. To je sestricna posudila mojoj seki
Vi ste navalile na paštete, a ja na nektarine i kiselo vrhnje i to ono više masno.Ja svaki dan na poslu pojedem po 5,6 nektarina.Opće neznam dal smijem toliko toga.I prije sam ih tako jela.Pa mislim da mi nebi smjelo štetiti uz elevit koji pijem.
ja se ubijam u nektarinama
bas ih puno pojedem kroz dan!! njih i rajcice!!!
a sro se tice pastete, nju sam tamanila prva 3 mjeseca.. argeta pikant i topli kruh….
Pa ja sam pročitala pošto pijem elevit da treba paziti da se ne pretjera s vitaminom A i D ako se ne varam,a kao nektarine imaju taj A, a ako pretjeruješ kao šteti bebi. Ali opet mislim da bi mi doktorica napomenula da je zbilja to moguće.
ja ne pijem nista od tih vitamina...
samo tamanim voce...tak da nemam pojma...
sad sam se sjetila.. na tecaju su nam rekli za zgaravicu su dobri orosasti plodovi...smije se kikiriki,bademi,ljesnjaci... i puno svjezeg voca i povrca.. ( mi smo kao sretnice jer smo trudne u ovo doba kad ima svega svjezeg). a onda kad beba rodi i dojimo ne smijemo te orosaste plodove i jagode jer su visoki alergeni..???? razumijem da citruse ne jer promjene okus mlijeka. to mi je i puno mama reklo..
i sad meni nije jasno...dok je beba u meni i ja to jedem stalno,a jedem sve,. sta beba ne pokupi neki imunitet???
Ma ja sam zamjenjiva na poslu. Tj vise sam visak..hhh
Malena, javi nam kako si. Nadam se da si sad vec bolje.
Ja cu definitvno oc s muzem na OGTT. Neda mi se 3 sata sama bit, a i u slucaju da mi dode lose..sta sogurno oce..uvik mi bude lose nakon vadenja krvi..kamoli 3 puta.
Cure jel znate ako pijem zeljezo ujutro na prazan zeludac, smim li ga popit i prije OGTT-a, pogotovo sta mi je dokt rekla da ce mi usput provjerit i zeljezo.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
I me, sestricna mi je rekla: sada sve mozes jesti i piti... Tek kad budes rodila i dojila ces morat pazit... HAHAHAHAHABA strasno ..
Ja pijem prenatal vitamine i minerale.. i to je to
Aleksandra, ako ti vade krv radi zeljeza onda ga tek kasnije mozes popiti
Da .. nazalost oni koji su na SORu nemaju nekih prava… Strasno .. a tek cuvanje trudnoce… Aaajmeeeeeeeee…. Nista od toga… Zato ja nisam ni krenula, ali i sefica mi je rekla da mi ne preporucuje jer ipakk bih radila u vrticu…
Aleksandra, jedes puno fast food hrane i slatkog???
A jedem od slatkog sladoled svakodnevno, nekad i malo cokolade. Od fast fooda na poslu sendvic i navecer za veceru.
Aleksandra, ako ti vade krv radi zeljeza onda ga tek kasnije mozes popiti
I pretpostavljala sam. Hvala
ja ne pijem nista od tih vitamina…
samo tamanim voce…tak da nemam pojma…
sad sam se sjetila.. na tecaju su nam rekli za zgaravicu su dobri orosasti plodovi…smije se kikiriki,bademi,ljesnjaci… i puno svjezeg voca i povrca.. ( mi smo kao sretnice jer smo trudne u ovo doba kad ima svega svjezeg). a onda kad beba rodi i dojimo ne smijemo te orosaste plodove i jagode jer su visoki alergeni..???? razumijem da citruse ne jer promjene okus mlijeka. to mi je i puno mama reklo..
i sad meni nije jasno…dok je beba u meni i ja to jedem stalno,a jedem sve,. sta beba ne pokupi neki imunitet???
Da, i meni je to cudno... jucer sam procitala da bi zene za vrijeme dojenja trebale izbjegavati jabuke jer su potencijalno veliki sakupljaci kontaminata, a za vrijeme trudnoce se jos itekako preporucuju!
https://plant.hr/prehrana-tijekom-dojenja/
Sortiraj odgovore
Najstariji