Vi ste navalile na paštete, a ja na nektarine i kiselo vrhnje i to ono više masno.Ja svaki dan na poslu pojedem po 5,6 nektarina.Opće neznam dal smijem toliko toga.I prije sam ih tako jela.Pa mislim da mi nebi smjelo štetiti uz elevit koji pijem.
Jutro cure!
Barbs, super za OGGT.
Jucer sam bila na pregledu, sve ok..dobila sam 8-9 kg..sad je vec ozbiljno, moram smanjit papicu.
Potvrdila je da je curica, stopostotna.. Svaka joj cast, namucila se da vidi spol..prvo priko droba pa nikako, onda vaginalno i uspila.
Moram i ja na OGGT, rekla je u roku od 15 dana. Sad me muci kako cu rec da cu kasnit na posa, a vjerojatno me nece bit pola radnog vrimena.
Ja sam luda za jagodama i posli rucka, obavezno sladoled. Inace ka da nisam rucala.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Što se zamaraš što će reći na poslu, ako im ne odgovara da te nema pola dana, ideš na bolovanje pa te uopće neće biti. I ja sam na početku samo razmišljala o poslu, a sad mi je baš sve ravno.Ako im ne odgovara povremeno izbivanje,(a znaju od prvog dana kad sam krenula na umjetnu), onda idem na bolovanje.Sva sreća pa nisam imala mučnina tako da sam od svega što sam obavlja koristila sam jedan cijeli dan slobodan, sve ostalo sam se vračala na posao.No nitko nikad nije rekao ni jednu riječ, hvala Bogu.
Do kad misliš raditi?
Trudnice su zakonom zasticene i imaju pravo na cijeli jedan slobodan dan kad imaju preglede. Samo ih se malo toga drzi ili uopce zna...
Dolores ja isto jedem tone voca, mislim da ne moze stetit. 😊
Na strucnom sam, bolovanje mi nije placeno. Al bude li problema, uzet cu onda dan bolovanja.
A radit bi trebala do 23.8. Tad mi je ono 45 dana prije poroda(porodiljni).. Na godisnji nemam prava jer jos nije proslo 6mj, a bolovanje najduze se moze uzet 30 dana.. Pa se mislim 1.8. Ic na neplaceno bolovanje.. Jer sam skepticna da cu izdrzat vrucine i guzve na cestama i u busu..a treba mi kad nije guzva 50ak min voznje.
Pa ako ideš na komplikacije, onda si odmah na teret socijala i oni ti plačaju.Nisam sigurna, to znaju više cure koje su to več prošle.Neznam kako to ide kad si na stručnom, ali moje je mišljenje da se ti pokupiš na bolovanje pa makar ono bilo i neplačeno, jer su več sad počele te vručine, pa je sigurnije da si ti kod kuće nego da putujes svaki dan, a pretpostavljam i da ti je već to i teško.
Da stvarno nećeš ništa dobiti plačeno,sad sam pročitala na internetu, ali ovo zbilja nije fer. Em praktički radiš besplatno, em te ni država ne podržava u slučaju trudnoče. Ovo je samo kod nas.Katastrofa.
Provjerila sam, nije placeno. Tako da cu morat do 8.mj radit, pa smugnit na bolovanje. Jer mi je steta sad ic, pa prekinit strucno nakon 30 dana i onda gubim onih 45 dana prije termina porodiljnog. Tako da moram stisnit zube i izdrzat. Bar je posa uredski i pod klimom. Pa je ok. Iako jedva cekam stat radit i bit prava trudnica..gustat iscekivanju
Dolores, do kad ces ti radit? Kako ti podnosis?
Curke ciao. Trebam pomoć. Ušla sam u 15tt išijas me uhavtio u lijevoj strani guzice da ubija znači Lupocet ne pomaže to ej strašno ni hodati ne mogu..... Da li imaju kakve vježbe ili nešto?
A drugo Pijem ELEVIT i riblje ulje, e sad dobila sam od Hipp-a na poklon od Centravita iste te vitamine kao Elevit i PrenataS od PharmaSa od mame da li kad popije Elevit mogu taj Centravit pa PrenataS? Ili ne smijem mješati? Da cijelu trudnoću pijem Elevit onda?
Hvala
Sortiraj odgovore
Najstariji