Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    treca_sreca
    07. Lipanj 2017. 13:56

pohranjivanje matičnih stanica iz pupkovine - kad sam rodila prvog to je bio apsolutni hit, pričalo se o tom naveliko, tad je to bilo novo, "otkriće"....ali ako ste željeli sačuvat za vlastitu upotrebu (ne daj bože da saamom djetetu zatreba za liječenje, u kasnijem životu jelte) to se plaćalo masno - oko 10 tisuća kuna. I nije bila uhodana ta procedura, pogotovo u ST (u ZG je uvik malo bolje i naprednije sve)
    tako da mi je to ostalo ono....ok, može se. Ali ni na kraj pameti mi nije bilo ko studnetu, odakle mi toliki novci...
    i onda s drugim isto nisam....i neću ni s trećim kako stvari sada stoje.

žena-majka-carica:)

07. Lipanj 2017. 13:57

Dena1009

sanjchi255

Dena1009

Sanjchi lijepo ime ste odabrali, moj necak se također tako zove, on za sebe kaže da se zove Nonica. 😊
    Jel ste vec sve odabrale imena za pisolince/ke male?

Vjerojatno si me zamjenila za Teu…njen malisa se ce zvati Noel. Mi cekamo curicu (90%) i bit ce Lucija a ako ispadne decko za sad je aktualno ime David

Hahaha, onda sam zamjenila, nisam odma komentirala, a strasno sam zaboravljiva zadnje vrijeme. 😣 Al imam i necaka Davida. 😉 Lucija mi je oduvijek bilo prekrasno ime, definitivno najljepše od svih klasicnih imena. 🙂
    Šta se tice zaboravljivostijel se to jos kome događa? Npr. uzimam vitamine i magnezij i nikad neznam dal sam uzela, cak imam poslozene alarme sa napomenama, al 5 min nakon sto zazvoni ja vise neznam da li sam uzela ili nisam. 😣 Citala sam da se desava u trudnoci al nisam mislila da bas tolko.

Meni je Lucija prekrasno ime i rekla sam odmah cim sam saznala da ak ce bit cura da ce bit Lucija. Oko toga nema pregovora!  😊
    A David...to me podsjeca na omiljenig mi naseg glumca (tako se zvao u seriji jednoj) i tako mi je prezgodan, pa mi sin mozda bude na njega-Robert Kurbasa.. Mozda bezveze razlog ali eto tako je...sad opet prikazuju Ne daj se, Nina, pa ga gledam svaki dan..i kad ga netko zazove Davide..bas mi je zgodan🙈 😆😛
    A zaboravljivist...ne kazu dzabr TRUDNICKI MOZAK....sve zabiravljamo😂😂😂

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

dzenny
    07. Lipanj 2017. 13:59

Za kegelove vjezbe su rekli da se trebaju vec poceti raditi i u trudnoci.. 
    Aaa kiki ja nisam u Hr,u Slo sam tako da tu idem na tecaj.. ii zaista,ali zaista smo prezadovoljni tecajem,zena toliko dobro objasni.. jos ona je tu kao patronozna,tako da sam full sretna sto ce mi bas ona dolaziti u posjete.. aa juce smo imali predavanje od strane djecijeg stomatologa i 2h nam je pricala samo o bebinin zubicima.. 

• Mamuka
    07. Lipanj 2017. 14:08

Kiki156 Iskreno pojma nemam kakva je praksa jer si u tom trenutku toliko smantan I preuzbuđen, adrenalin na 1000 tako da stvarno Neman pojma koliko je trajalo prije nego su joj presjekli pupkovinu. Mislim da su babice/doktori informirani dovoljno da znaju koliko treba, a šta su tamo doli radili ne znam . Nadan se da su napravili sve kako triba.
    Koliko znam sada se ne naplaćuje ništa ako daješ u zakladu. Ako želiš sačuvati za sebe postoje neke private firme koje to rade, ali su cifre tako visoke da sam odustala čim  sam vidila (plaća se početna cijena transporta i pohrane plus godišnja naknada za čuvanje). Onda sam pomišljala na zakladu pa ako ne daj Bože zatriba može se tamo potražit. Ali eto nakon info o važnosti krvi iz pupkovine odustala.

Zaboravljivost je normalna u trudnoći. Valjda od svih silnih hormona. Inače sam onako podosta zaboravljiva, al ovo sad..... Srića unormališ se nakon poroda.

barbs
    07. Lipanj 2017. 14:12

Dzenny, predivna imena!  Posebna i lijepa.... LAJKAM!
    Ja sam se smijala frendici kad je govorila tijekom trudnoće da je zaboravljiva i nakon  poroda isto.... sad bome postajem pomalo senilna... imam na toooonbeeeee podsjetnika dnevno 

treca_sreca
    07. Lipanj 2017. 14:18

Mamuka

Zaboravljivost je normalna u trudnoći. Valjda od svih silnih hormona. Inače sam onako podosta zaboravljiva, al ovo sad….. Srića unormališ se nakon poroda.

meni se intelektualne sposobnosti nisu vratile 100% ni nakon poroda. Manje si izgubljen,zbunjen, ali promijeni se struktura mozga čitala sam...
    Koliko sam puta u životu proklinjala "eh da mi je moj mozak od prije T" ode u nepovrat

treca_sreca
    07. Lipanj 2017. 14:19

Mamuka

Koliko znam sada se ne naplaćuje ništa ako daješ u zakladu. Ako želiš sačuvati za sebe postoje neke private firme koje to rade, ali su cifre tako visoke da sam odustala čim sam vidila (plaća se početna cijena transporta ipohrane plus godišnja naknada za čuvanje). Onda sam pomišljala na zakladu pa ako ne daj Bože zatriba može se tamo potražit. Ali eto nakon info o važnosti krvi iz pupkovine odustala.

mislim da je i prije bila takva priča - ako ćeš za sebe (svoje dijete) čuvat - naplaćuje se masno.
    A ako ćeš u javno dobro dati onda je bila samo cijena transporta mislim, neusporedivo...

dzenny
    07. Lipanj 2017. 14:20

Barbs,hvala 😍 jesi ti razmisljala o imenu??
    Ejj vidi za cudo ja bas nisam toliko zaboravna,ali sam osjecajna,da Bog sacuva 😂
    Ejj nama u skoli rekli,sto se tice hormona da je najgore treci dan po porodu,da je katastrofalan 😂😂 kazu zene samo placu,osjetljive na sve zivo 😂😂 tad hormoni rade 100 na sat.. pa cemo vidjet kako cemo mi proci 😁

• Natasha555
    07. Lipanj 2017. 14:21

barbs, morat ću još jednom sad oko 24 tt kao i svi ponoviti ogtt da nebi bilo promjena..
    Sad ste me zainteresirale za krv iz pupokivne, raspitat ću se i razmislit o tome.
    Kod nas je isto vjerojatno curka (čekamo petak i potvrdu) i bit će Magdalena. A, ako dođe do promjene u  onda Rafael (birao mužić). 

Belle84
    07. Lipanj 2017. 14:21

Curke, kolko dugo ste radile na ovoj bebici? Ili je dosla slucajno? 😉  Mi 6 mjeseci...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.