Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiki156
    07. Lipanj 2017. 10:51

Hej curke! 😘
    Hvala na komentarima za pokrete, malisa od jucer navecer divlja i evo nastavio je i jutros, najsretnija sam! ☺️❤️ I isto se pocelo vidjet preko trbuha kako se mice, to sam primjetila prije cca tjedan dana, super je! 😁
    Ja sam vec bila na 10 uzv, zbog hematoma sam morala ici cesce, pa par puta hitna i eto ti, skupilo se. 
    Jel zna netko za ogtt na Sv. Duhu, jel mogu to tamo obavit ili samo u odredenim bolnicama u Zg? 
    Nedavno su prijatelji dobili bebu i zavrsila je na hitnoj zbog mastitisa i temperature, mislim da kad imas mastitis ni ne smijes hranit dijete bas zbog te upale i temperature. Ili nije tako?

Marijana12345
    07. Lipanj 2017. 11:13

Malena, upravo zato sam i pitala po cemu je el.izdajalica bolja, nije problem - kupit cemo ju samo da se mlijeko nekako povrati. Sve je radila po skolski, nakon sta ju je mali jos u bolnici ozlijedio metnula je sesirice, hodala po kuci golih sisa da se luftaju, mazala purelanom.... ali ocito je bilo kasno jer je virus vec usao kroz ragade od cega je dobila temp i sve ostalo.. na hitnoj joj je med.sestra malo bahato rekla "ajde da vidim kako vi to radite, pokazite kako se masirate", kad je vidjela da sve radi ispravno onda je rekla "kakva je ovo cica? Ovo je jednostavno takva tvrdoglava cica! Ne ide pa ne ide." Krenulo je malo onak kapati kad su antibiotici poceli djelovati i ide ba bolje ali malenom je jos uvijek pretvrda valjda kad ju nece primiti bez sesirica. Na drugoj su ragade zarasle pa sad uspjeva i bez sesirica. Doduse, jucer nas je posjetila sestricna koja je malog doslovno namjestila na njenu sisu i mali je poceo jesti. Ispada da je dojila pogresno: patronazna i na tecaju su govorili kako djetetovu glavu treba zabaciti tako da bradavica bude usmjerena djetetu prema nepcu. Ispada da to nije tocno jer od jucer mali sisa tako da mu je bradavica usmjerena ravno prema grlu tako da svojim desnima obujmi cijelu alveolu. Pa naravno da ju je zgrizao kad je (na pocetku kad je bradavicu usmjeravala prema gore) donjim desnima grizao direktno bradavicu a ne donju stranu alveole.

Marijana12345
    07. Lipanj 2017. 11:23

I_me daaa to je koma, i ona je dosla petkom doma i cijeli vikend problemi s dojenjem... a nemas koga nazvati.
    Kiki ne smijes dojiti ako ti temperatura prelazi 38.5, ako je ispod toga jos uvijek smijes, cak i ako u slucaju mastitisa dobijes antibiotsku kuru
    Treca_sreca hvala na savjetu za majcine kapi, kupit cemo i to samo da se nekak produkcija poveca...
    Kupila sam joj jucer caj za dojilje koji se pije max 4vrecice dnevno. Doduse ona od pocetka koristi i neki sprej za otvaranje mlijecnih kanalica SINTOCINON koji se usprica 5min prije dojenja. Zato ne kuzimo kak se zastopalo...
    Patronazna joj je prekjucer rekla da odmah nakon poroda u roku par sati, cim se dodje u sobu, bez obzira na umor i sve trebaju poceti masirati cice, jer tada navire mlijeko, prakticki prije prvog podoja, samo da se omeksaju jer kad mlijeko navre ono navire strasno brzo, stvara otvrdnuca i na taj nacin stopa kanalice. Kad je bebi sisa mekana ono ce ju poceti sisati, nemre sisati tvrdu sisu, to je ko da zvace nogometnu loptu 🙁😞😨

• sretna
    07. Lipanj 2017. 11:41

Bok cure. Imam guzvu na poslu pa vas letimicno citam.

Ogtt - meni nije bilo starsno za popit, ali nakon pola sata mi se pocelo uzasno vrtjeti i skoro sam se ispovracala, al nisam, uspjela sam se sabrat.

Isto moramo doc na taste i vadi se samo 2x, nista ne smijemo u meduvremenu piti niti jesti niti se previse kretati.

Mene to ceka kroz 4 tjedna.

• Mamuka
    07. Lipanj 2017. 11:51

Mislim da jedino šta pomaže kod vraćanja mlijeka je što češće dojenje. Ovaj Sintocinon mi je prijateljica farmaceutkinja rekla da koristim samo ako mislim da moram jer nije baš "najzdraviji" tj ukoliko nije potreba bolje ne.
    A mlijeko dođe kako kome. Nema tu unificiranog pravila.
    Meni je došlo tek nakon dan dva pravo mlijeko, ali su mi rekli da što češće stavljam bebu na dojenje tako da mi se čini da je ona bila na sisi svako sat, ako ne I kraće. Kod dojenja cijela aureola MORA ući u usta bebe. Ako stavite bradavicu samo izgrist će vas sigurno. I naravno pri početku dojenja možete osjetiti malu nelagodu, ali to je normalno I s vremenom nestane. Mi smo ispočetka dojili ležeći, I ja I beba jer je nekako cila mala I smota se ko klupko I mislila sam da joj je nelagodno ako je držim pa mi je sestra savjetovala da za početak to radimo ležeći.
    Čim osjetite da su vam cicke malo tvrdkaste dojite, izdajajte se I masirajte. Znači nemojte čekat da postanu tvrde nego čim osjetite malo da su napetije najbolje da beba doji, ako nije gladna izdojite se.

Još jedna bitna stvar je da morate paziti da bebi cica ne prekrije nos. Znači nos uvijek mora biti slobodan da beba može disati.
    Kod cura sa manjim prsima možda do toga neće dolaziti, ali one sa većim moraju jako paziti na to.
    Mislim da mi je to bila najgora stvar od svega jer me bilo strah da ću zaspat (pogotovo u noći) I da će je cica poklopit.

barbs
    07. Lipanj 2017. 11:54

Natasha, nisam znala da znaju poslati na ogtt i na početku trudnoće. Pa mene su zapravo i poslali prvenstveno jer sam po njihovom dobila 8 kg u mjesec dana. Moja kučna digitalna vaga je onda govorila +5kg natašte... Onda su me vagali nakon što sam jela... O tome sam već pisala, pa mi se ne da ponavljati...  Kako god... opet moraš ići na to? teta mi je pričala kako su nju tijekom trudnoće poslali 3-4 puta na OGTT radi previše kg i na kraju je sve bilo u redu ... 
    Tea, znam... slažem se... ne reagira svaka osoba na isti način. Ja sam eto popila to brzinom svjetlosti. Nije mi niti došlo slabo kasnije, kako nekima zna doći... I mojoj prijateljici je pola sata kasnije bilo slabo. Eto, sestra mi je rekla da je oina na svaki gut povraćala... 
    Kažu da se ne smijem previše kretati. Tata je došao po mene i onda smo išli kod mojih doma jer su autom od bolnice udaljeni 5 minuta tako da sam odmarala noge kod kuće. Jedva sam čekala taj treći put da mogu ići jesti i piti kavu i vodu  Tako da smo sretno otišli na tost 
    Meni su već sutra nalazi gotovi... 

barbs
    07. Lipanj 2017. 11:56

I me, eto, prošao je još jedan dan tečaja  Nas to tek čeka... Jesi dobila nalaze ogtta? Ja se inače svega bojim... i poroda i dojenja i svega 

• Dena1009
    07. Lipanj 2017. 12:10

Meni je sestra dala čašu u ruke i rekla da popijem na eks. Prvo sam pogledala času i prosli mi svi vasi postovi kroz glavu, o povračanju i sve to, a onda sam nagnula i ispila. Uopce nije bilo strasno, slatka voda. Poslje sjedim u cekaoni i blejim u zid i pita me muz jel sve ok.. a eto cekam, prema postovima iz klokanoce vec sam trebala povracat, a meni nije nista...poceo se smijat ko lud 😉 

url=https://lilypie.com]

Kiki156
    07. Lipanj 2017. 12:11

Mene je malo frkica od poroda pocela hvatat jucer na tecaju jer su pricali bas o tome, a ja jos nisam previse razmisljala o porodu. Brine me jer sam dosta uska dolje, ne znam kako da to opisem drugacije ali imam malu pipi 😂 Nekako me frka kako ce proci dolje. Ima li netko slican "problem"? 
    A sto se dojenja tice, ne znam, nista ne kuzim sta pisete...sisa gore, glava dolje, nos desno 😂 Joj uzas....

barbs
    07. Lipanj 2017. 12:22

ahahahahaha, Kikiiiiiiiii  Znam kako ti je... 
    Mislim da ćemo se on i ja gledati kad bude trebalo dojiti. 
    Dena, i ja sam dragome rekla porukom da sam očekivala povraćanje, ali ništa od toga - srećom...  
    Meni su krenule oticati noge... Ne stanem u skoro niti jedne balerinke... Mislila sam si kupiti u ljekarni ortopedske papuče... Tata je mami kupio za cca 250 kn ... ali meni baš trebaju jer imam i ravna stopala... i baš osjetim razliku kad stavim neke škart cipele/patike i neke malo skuplje... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.