Da li je koja od vas razmišljala o darivanju krvi iz pupkovine? Ja sam baš razmišljala da ako budem išla rodit na Sv Duh definitivno ću donirat krv za zakladu Ana Rukavina.Možda nekome bar na taj način mogu pomoči.
Ja sam planirala, ako porod bude isao po redu, no kako sam isla na indukciju i dobila epiduralnu, na kraju nisam. Mislim da imas na stranici rodilista ili Zaklade koja je procedura. Mislim da ti u tom slucaju ne donose dijete onih sat vremena odmah nakon poroda, nisam sigurna... no svakako tko moze dobro dodje, zaista plemenit i pohvalan cin!
Dolores, a anemija?? Stvaaaarno ne znam kako to funcijonira niti išta znam o tome... Zapravo, tek sada sam se sjetila za te donacije, ali nisam se nikada išla informirati...
Sanjchi lijepo ime ste odabrali, moj necak se također tako zove, on za sebe kaže da se zove Nonica. 😊
Jel ste vec sve odabrale imena za pisolince/ke male?
Vjerojatno si me zamjenila za Teu...njen malisa se ce zvati Noel. Mi cekamo curicu (90%) i bit ce Lucija a ako ispadne decko za sad je aktualno ime David
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Mene je malo frkica od poroda pocela hvatat jucer na tecaju jer su pricali bas o tome, a ja jos nisam previse razmisljala o porodu. Brine me jer sam dosta uska dolje, ne znam kako da to opisem drugacije ali imam malu pipi 😂 Nekako me frka kako ce proci dolje. Ima li netko slican "problem"?
a gle ja sam prije prvog poroda kupila si hlače broj 116 (za curicu od 6godina veličina) koliko sam uske bokove imala i sve to skupa u kompletu nikad dotad nisam obukla na sebe nijedne hlače šire od 34/xxs
i rodila sam dijete od 4kg (pa onda poslije drugo od 4ipol kile)
tako da, ako je kroz mene uspilo proć to, ne brini, i kroze tebe će. Rašire se kosti zdjelice pod utjecajem hormona, pogotovo pred kraj tak da i mi "grančica" građe raširimo se dovoljno za prolaz bebe.
Ako te brinu kosti....
a o porođajnom kanalu (tkivu) valjda ne moram govorit....to je rastezljivo full. Samo je pitanje kolika će ti bit beba i hoće li se sve poslije vratit na staro. Meni su obojica bili velike bebe i nije baš se nikad vratilo kak je bilo prije. Jbg
Malo sam šira sad
žena-majka-carica:)
Dolores, a anemija?? Stvaaaarno ne znam kako to funcijonira niti išta znam o tome… Zapravo, tek sada sam se sjetila za te donacije, ali nisam se nikada išla informirati…
Pa nisi stalno anemicna ili? Pa oni pregledaju tvoju krv prije pa i kod zdravih ljudi se javlja da na kraju nista od donacije.Neznam, ja budem tocno vidjeja sa svojom doktoricom kakav je postupak
Imate cure opisano na netu postupak. Mislim da sam ja I po nekim forumima čitala.
Koliko se sićan postoji neki zahtjev koji moraš ponijet sa sobom kad ides roditi I to moraš na početku poroda naglasiti tako da babica/sestre/doktori znaju za to I pripreme se.
Prošlo je nešto vise od 2 god pa se ne sićan svega, ne znam kakva su ograničenja ako imate neku dijagnozu. Mislim da je bilo da u slučaju darivanja se pupkovina odamh odsječe po rođenju, a ako ne darujete onda se kao ostavi još koji min nakon što beba izađe. U pupkovini su jako važne stanice/ antitijela koje potpomažu bebin imunitet I dobro je da se kao ostavi tih par minuta prije presjecanja da to uđe u bebin krvotok ( uslučaju kad ne darujete). U slučaju darivanja odmah se reže.
Ja sam imala želju darovati dok nisam pročitala kako je ta krv važna za bebu I onda sam odustala. Možda je sebično, ali eto ipak se radi o mom ditetu I za nju sam želila/želim najbolje.
Svaka cast svima koji daruju. To je stvarno plemenito.
Treca sreca cak me ne brinu sami bokovi toliko jer nisu sasvim uski, ok su sirine, vise me brine sam kanal al ako je bas tako rastezljivo onda ok. 😅 Vidjet cemo hoce li se vratit na staro 😂
Ja bi donirala krv iz pupkovine, nisam se do sada raspitivala o tome. Pretpostavljam da moras proc neka testiranja pa ocijene jel mozes dat ili ne.
A jeste citale ili cule o tome da je bebu dobro drzat sto duze spojenu na pupkovini po porodu? Navodno puno utjece na zdravlje i imunitet bebe. Ne znam koja je kod nas praksa, jel odmah rezu ili mozes trazit da ostave duze?
Sanjchi lijepo ime ste odabrali, moj necak se također tako zove, on za sebe kaže da se zove Nonica. 😊
Jel ste vec sve odabrale imena za pisolince/ke male?
Vjerojatno si me zamjenila za Teu…njen malisa se ce zvati Noel. Mi cekamo curicu (90%) i bit ce Lucija a ako ispadne decko za sad je aktualno ime David
Hahaha, onda sam zamjenila, nisam odma komentirala, a strasno sam zaboravljiva zadnje vrijeme. 😣 Al imam i necaka Davida. 😉 Lucija mi je oduvijek bilo prekrasno ime, definitivno najljepše od svih klasicnih imena. 🙂
Šta se tice zaboravljivosti jel se to jos kome događa? Npr. uzimam vitamine i magnezij i nikad neznam dal sam uzela, cak imam poslozene alarme sa napomenama, al 5 min nakon sto zazvoni ja vise neznam da li sam uzela ili nisam. 😣 Citala sam da se desava u trudnoci al nisam mislila da bas tolko.
url=https://lilypie.com]
Evo link o pupkovini: https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/porodaj/rezanje-pupcane-vrpce-i-uzimanje-krvi-za-pohranu-1665
Sortiraj odgovore
Najstariji