Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    I_me
    21. Ožujak 2017. 11:32

Mi smo nasima rekli u 8tt kad smo culi srce. Ja sam htjela jos cekat ali muz nije mogao tako da je odmah nazvao svoje i moje i podijelio vijesti. Naravno bili su sretni jer smo duuuugo zajedno i bilo je pitanje vremena i vec su nas i zezali hocemo li vise. Na poslu sam rekla odmah jer radim u ugostiteljstvu i isla sam odmah na komplikacije. Tada su i saznali najnajblizi prijatelji i sve sam zamolila da sute dok ne prodju prva tri mjeseca. 
    Sad su prosla i sad manje vise svi znaju.

barbs
    21. Ožujak 2017. 11:45

I_me

Mi smo nasima rekli u 8tt kad smo culi srce. Ja sam htjela jos cekat ali muz nije mogao tako da je odmah nazvao svoje i moje i podijelio vijesti. Naravno bili su sretni jer smo duuuugo zajedno i bilo je pitanje vremena i vec su nas i zezali hocemo li vise. Na poslu sam rekla odmah jer radim u ugostiteljstvu i isla sam odmah na komplikacije. Tada su i saznali najnajblizi prijatelji i sve sam zamolila da sute dok ne prodju prva tri mjeseca.
    Sad su prosla i sad manje vise svi znaju.

Imaš dobre prijatelje  Ja sam nekim svojim prijateljicama u povjerenju rekla, odnosno, same su shvatile i ova jedna je odmah ispalila mojoj najboljoj prijateljici (kumi) kojoj sam htjela reći kad prođu 3. mjeseca  I moja kuma se počela hvaliti uokolo kako će postati "teta", što mi ne smeta jer su prošla ta 3 mjeseca, ali ipak nisam htjela da baš cijeli grad dozna prije nego čuju od njega i mene 

I_me
    21. Ožujak 2017. 11:54

Barbs ja najradje ne bi rekla jos nikome nista 😂😂😂 ( najbolje kad rodim.. ili kad napuni 18 god 😂😂😂😂 )jos sam malo u panici sta ak ovo sta ako ono.. 😭
    Ali iznenadila sam se kako su to svi drzali u tajnosti, bila sam uvjerena da ce se netko izbrbljat. Cak i ovi na poslu nisu nikome rekli. 
    Kad bi netko pitao gdje sam ja rekli bi radi drugu smjenu ili slobodna je ili ima par dana godisnjeg. Tako da svaka ima cast :)

barbs
    21. Ožujak 2017. 11:58

I_me

Barbsja najradje ne bi rekla jos nikome nista 😂😂😂 ( najbolje kad rodim.. ili kad napuni 18 god 😂😂😂😂 )jos sam malo u panici sta ak ovo sta ako ono.. 😭
    Ali iznenadila sam se kako su to svi drzali u tajnosti, bila sam uvjerena da ce se netko izbrbljat. Cak i ovi na poslu nisu nikome rekli.
    Kad bi netko pitao gdje sam ja rekli bi radi drugu smjenu ili slobodna je ili ima par dana godisnjeg. Tako da svaka ima cast :)

Znam kako ti je :D ahahahahaha I ja sam sva još uvijek u panici. Na početku su znale cure koje su znale da mi m.kasni i non stop me ispitivale jesam li dobila i bile su presretna kad sam im rekla da su testovi pokazali pozitivno, ali su šutjeli. Dok druga prijateljica eto nije mogla očito izdržati unatoč tome što sam joj rekla 100000 puta da ništa ne govori baš jer općenito ne volim da se takve stvari govore prije vremena (prije nego što 3 mjeseca prođu :D). Čovječe, ja sam svojoj noni rekla tek ove subote dok svekrva nije mogla izdržati i svojoj je mamici rekla prije... Ja shvaćam da su ljudi sretni, ali isto tako ne shvaćam zašto ne poštuju tuđe želje. Non stop nas ispituje da kad ona svojim prijateljima može reći, a 90% naših ne zna... 

I_me
    21. Ožujak 2017. 12:00

Ana2711

Cure, kako se vi nosite sa mučninama? ja sam sad ušla u 9. tj i užasno mi je, imam stalno neki čudan okus u ustima od kojeg mi se povraća, ništa mi ne pomaže, a još radim i jedva izdržavam na poslu..povraćala sam svega par puta hvala bogu i to navečer..imate ideju kako, čimemaknuti taj čudni užasni okus u ustima?

Mislis na metalni okus u ustima?  Ja sam ga imala tocno 4 dana u 9tt.kako doslo tako oslo. Al  Fuj! Ko da sam sarafe cuclala cijeli dan. Stalno osijecaj kao da nisam zube dobro oprala i nakon pranja evo opet. 
    Znala sam pojest malo jabuke pa bi se smirilo.

treca_sreca
    21. Ožujak 2017. 12:04

Ana, za mučnine - meni je u tom periodu dok su trajale, bilo najgore imat "prazna usta" - čim bih nešto grickala bilo bi mi lakše...a jabuka i karota su me doslovno spašavale....ali svatko nadje svoje. Najgore je jest nešto masno/teško/industrijski_preobrađeno jer to ti poslije naknadno stvori muku, trebaš nešto što će te osvježit + maknit loš osjećaj u ustima od te pljuvačke koja je sad zbog hormona izmijenjena.

Kad smo rekli - ne sjećam se točno, ali nismo dugo izdržali. Mene svaku trudnoću drže tolike trudnoće na početku da je to prosto nemoguće zakamuflirat pod išta drugo...

Muškarci i njihova reakcija na trudnoću - nekad ne reagiraju kako bismo mi žene htjele, a pogotovo za prvu trudnoću im treba da im sjedne - mi se žene puno prije "prešaltamo" u novi "film"...a oni ipak to sve gledaju sastrane, ne kolaju njihovim tijelom hormoni....tako da imajte razumijevanja za "malo sporije klikanje" 

žena-majka-carica:)

Nina2512
    21. Ožujak 2017. 12:04

da, baš taj metalni okus.. meni je to sad već drugi tj da ga imam,ali ovaj tjedan mi je baš grozno.. pokušala sam i bombone od mentola i voćne sokove i žvake i ništ ne pomaže, od svega mi je još gore.. jj samo da prođe čim prije :/.. jadne mi, kako da uživamo u trudnoći pored svih tih užasnih simptoma.. hehe

treca_sreca
    21. Ožujak 2017. 12:05

mučnine, ne trudnoće....mozak je na off

žena-majka-carica:)

I_me
    21. Ožujak 2017. 12:16

Meni je muz rekao neki dan da sam sva neka kilava 😂
    Ko da sam bolesna a ne trudna 😂😂😂 te me nest probada, pa zgaravica, pa kriza, pa trtica, pa mi se smije jer se jedva popnem po stepenicama,pa mi se gadi hrana,pa jedem sve odreda,pa mi je hladno,pa toplo. 
    Ne kuzi.. mislim da ce skuzit kad trbuh naraste. 
    Toliko promjena mi se dogadja u glavi i tijelu  i nije ni cudno da sam kilava 😊
    Inace sam dosta bila dosta aktivna,stalno u pokretu,nemam mira nikad. A sad sam usporila ( iako se i dalje trudim biti sto aktivnija) . Nije me navikao gledat takvu. Svaki dan dodje kuci oko 18h, oprano,opeglano,skuhano,cisto,pas prosetan zilijun puta.. al oko 19h jednostavno sjednem i to je to. I onda me vidi kako lezim na kaucu i jednostavno njegov mozak tako radi. Ispadne da po cijele dane samo lezim 😂😂😂😂

• M@lena
    21. Ožujak 2017. 12:51

Kiki156

Bruncili, navodno je to redovita pretraga u trudnoci. Nekada se radio i TORCH test, ali evo mene je samo na to poslala. Nije navela nikakve posebne razloge…
    Meni za urin pise leukociti 0-2 a ref je 0-2 i jutros sam se cula s gin jer su direktno njoj slali i kaze da je to ok nalaz i normalno za trudnocu. Ostalo mi je sve negativno, bakterije i to. Cak su mi i u krvi leukociti poviseni malo 11

Ja sam radila TORCH iz razloga sto je prethodna trudnoca zavrsila spontanim u 12. tt. No to nije "redovan" pregled. Jedino toksoplazmoza u slucaju (ako se ne varam) da imate macku koja zivi s vama u stanu. Od redovnih sam jos zaboravila navesti urinokulturu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.