Meni je termin 27.9. I planiram tek tamo u 7mj sve rijesavati s kupnjom. I svakako ne zelim kupovati hrpu stvari ono da se ima jer beba brzo raste i sve se to na kraju kratko nosi. Kupovat cu realno koliko treba bebi za pocetak i onda lako poslati nekoga ako nesto zatreba, a poslje cemo kako raste tako uzimati. 😉
Na isti dan imamo termin :D ja bih najrađe sada krenula kupovati sve stvari, ali mi dečko zabranjuje :D hahahah Kaže da je još previše rano, ali svakako gledam po netu opremu za bebe :D Za robicu se nadam da ću puno toga dobiti baš iz razloga što bebice to jako brzo prerastu, a na sreću sam okružena ženama i parovima koji imaju malu djecu, pa toga vjerujem neće faliti
Ja isto nisam dobila trudnicku knjizicu, nije ju ni spomenula pa mislim da je ni necu dobivati. Isto sve pise u komp pa isprinta i da mi. Sto se robice tice nisam jos nista kupovala ali njuskam po netu, sretna sam sto se mozemo medusobno savjetovat jer ja recimo nemam pojma koja su kolica dobra, ni sto uopce sve bebi treba za pocetak. Svakako je dobro planirano trosit i kupovat, pogotovo ako ulovis skuplje stvari povoljnije.
E da i sto se pregleda tice, ja sam prvi put isla isto u samom pocetku, 5 tj i tada osim uzv nisam nista drugo morala, tek u 10 tj su me vagali, testirali urin trakicom, mjerili tlak i to ce sada raditi i ubuduce.
Sto se tice kupnje, robicu za velicinu do 3 mj necu kupovati, nego, ako bude curica posuditi od sestre i sogorice, a ako bude djecak vec sve imam. Bebaci jako brzo napreduju i rastu, tako da neku odjecu mozda niti ne stigne obuci. Kolica i krevetic isto imamo, a to smo kupili 2mj prije termina u prvoj trudnoci. Kolica (2u1), krevetic i madrac smo dobili kao dar, autosjedalicu jaje i neke sitne potrepstine smo kupili.
Jao najgore mi je u prvoj trudnoći to kad misliš/znaš da će ti netko kupiti kolica ili tako nešto, pa čekaš do zadnjeg trena...koma. Ja naj volim sve sama kupit. A poslije ako će tko dati novce, nek dade...uostalom ako ti netko kupuje kolica npr a nemaš pravo sudjelovat u izboru - medvjeđa je to usluga. Kupi ti neka bezvezna kolica, kao imaš ih a bilo bolje da nemaš.
Ja bila na HZZO popodne - vele da ne treba osobna uopće?? Jel moguće?
žena-majka-carica:)
Jao najgore mi je u prvoj trudnoći to kad misliš/znaš da će ti netko kupiti kolica ili tako nešto, pa čekaš do zadnjeg trena…koma. Ja naj volim sve sama kupit. A poslije ako će tko dati novce, nek dade…uostalom ako ti netko kupuje kolica npr a nemaš pravo sudjelovat u izboru - medvjeđa je to usluga. Kupi ti neka bezvezna kolica, kao imaš ih a bilo bolje da nemaš.
Ja bila na HZZO popodne - vele da ne treba osobna uopće?? Jel moguće?
Da to je takva glupost. Vidjela sam primjer svekar i svekrva kupuju kolica za unuku ali ona koja se njima svida, roditelji sute jer su sretni sto sve dobiju na tacnu. Moji svekar i svekrva su rekli dat jedan iznos a sad hocemo mi kupit skuplja, jeftinija, ovakva il onakva njih se ne tice. Da mi netko sefuje rekla bi samo ne hvala meni ne treba. Pa makar ne imala za kolica.
Meni je termin 27.9. I planiram tek tamo u 7mj sve rijesavati s kupnjom. I svakako ne zelim kupovati hrpu stvari ono da se ima jer beba brzo raste i sve se to na kraju kratko nosi. Kupovat cu realno koliko treba bebi za pocetak i onda lako poslati nekoga ako nesto zatreba, a poslje cemo kako raste tako uzimati. 😉
Na isti dan imamo termin :D ja bih najrađe sada krenula kupovati sve stvari, ali mi dečko zabranjuje :D hahahah Kaže da je još previše rano, ali svakako gledam po netu opremu za bebe :D Za robicu se nadam da ću puno toga dobiti baš iz razloga što bebice to jako brzo prerastu, a na sreću sam okružena ženama i parovima koji imaju malu djecu, pa toga vjerujem neće
Mozda isti dan i rodimo hehe 😊
Kod nas u blizoj familiji su sve cure tak da ak bude zensko nesto ce i posluziti, ali ako bude decko onda nista od nikoga. Iako ja ni nisam neki tip osobe posudivat od drugih, vise sam navikla na ono imas sta imas. A kupnja za bebu kad bih sad pocela ljudi bi rekli da sam poludila. U mojoj sredini se ne kupuje do 6-7mj trudnoce. Ali ja vec gledam kolica i krevetic i vec znamo otprilike kakva hocemo.
I mi smo isli pogledat kolica samo da skuzimo cifru...cca 5000 3 u 1. Mislila sam peg perego al mi teta predlozila neka abc kolica koja su mi se cak svidjela. A to sto ce mi drugi...samo se sjetim svadbe i odmah u startu rezem ideje da ce mi netko nesto kupiti...ali kako se oblace djeca? Jel kao i mi? Bodi bez rukava,pa bodi sa rukavima...il kako???
nikad ne ide bodi preko bodija ako to pitaš....u jesen/zimu kad će naši se rodit treba bodi dugih rukava i onda preko idu plišane pamučne jednodijelne (ili dvodijelne, ali meni je to manje praktično, radi pupka i sveg ostalog) pidžamice/tutice....
Plus usred zime većina mama dodaje štramplice (hulahop, ovisi kako tko zove) pa čak i muškim bebama (ja svojima nosila obojici) ako je puno zima....jer nemamo svi centralno grijanje / plin u stanu.....mi se grijemo na struju i ne bude nikad pretoplo u stanu zimi.
Cijena kolica - nova kvalitetna 3u1 (a nama za jesen/zimske bebe trebaju sve tri komponente, i košara i to sve) su tako oko 5tis +/- 1tis. Ima i skupljih ofkors tko se hoće šepirit sa stokke i sl (koja meni bajdvej nisu uopće lijepa, ali svatko ima svoj ukus i o tom se ne raspavlja)
a s druge strane polovnih ima povoljno kupit kvalitetnih 3u1 za cca 2 tisuće kn. Samo je problem šta ne znaš je li ih koristilo 1, 2, ili pet djece. Jedino ako upikiraš neki model/dezen koji znaš da datira npr iz 2015 pa nije stiglo ga izvozit više djece...jer nisu svi pošteni prodavači pa da priznaju (većina oglasa na njuškalu piše "koristilo samo jedno dijete" a ono kolica izgledaju kao da ih je cijelo selo izvozalo )
žena-majka-carica:)
Eee konacno me netko shvatio 😂
Ma stokke su mi iskreno pretijesna nekako. Gledam mi oboje ko od brda odvaljeni, pa tako ocekivam i mrcinu od djeteta 😂
Nisam bas fan njuskala, mozda netko je, al svakom njegov izbor. Zato smo se dogovorili lagano skupljati novceke i zato puno pitam 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji