Ime, a jel te sise bole kao prije? Ne znam doduse jesu li te uopce bolile.. mene bole i dalje, ali cini mi se manje nego prije. Sad sam u 12 tj, znam da se sve smiruje al nekako me plasi ak ne bole jednako jako.
Ime, a jel te sise bole kao prije? Ne znam doduse jesu li te uopce bolile.. mene bole i dalje, ali cini mi se manje nego prije. Sad sam u 12 tj, znam da se sve smiruje al nekako me plasi ak ne bole jednako jako.
Na pocetku su me bolite bradavice za poludit! Kasnije su dosle boooolne sise. I dalje bole,al ne toliko jako kao prije tjedan,dva. I dalje ih osjetim, pogotovo ujutro kad se probudim( vjerovatno ih tokom spavanja zgnjecim) 😂
I dobila sam zile po njima.
I danas sam bila ujutro na kavi sa muzem,imala sam obicnu majicu sa okruglim izrezom( sise nisu bile "na izvolte" 😂) i sretnemo frenda kojeg duuugo nismo vidjeli i ne zna za trudnocu, a njegov komentar: sta ti je sa sisama??? Pms? 😂😂😂😂.
Ugl.. da skratim... tu su, narasle su tj popunile su se,bole i dalje, ne toliko jako, vise oko pazuha, ujutro najgore! ☺
I dobila sam zile po njima.
I danas sam bila ujutro na kavi sa muzem,imala sam obicnu majicu sa okruglim izrezom( sise nisu bile "na izvolte" 😂) i sretnemo frenda kojeg duuugo nismo vidjeli i ne zna za trudnocu, a njegov komentar: sta ti je sa sisama??? Pms? 😂😂😂😂.
što je tip otvoren muškarci to naravno primjete, samo malo tko se usudi komentirat (udatu ženu jelte)
meni s cicama isto od a do ž......bole ali malo manje nego dosad. Jedino, nisam dobila žile po njima.
Doduše ni u prijašnjim trudnoćama nisam ih dobila po sisama, ali zato jesam po trbuhu. I ostale su vidljive debeeeeelo iza poroda.....dok recimo kilaža mi se vratila na staro u roku keks, sama od sebe, ali te žile proširene - koma. Pogotovo jedna ogromna mi je dugo dugo "krasila" trbuh. Ne sjećam se kad se točno povukla (ali srećom jest, za razliku od strije u razini pupka koju imamjoš uvijek za uspomenu...jer je bebač imao 4.5kg)
žena-majka-carica:)
Trecasreca ne sumnjamo u tvoje skidanje kila, vidjeli smo fotke - macko! 😄 Ja isto nemam nesto puno zila, mozda sam dobila par sa strane. Ili sam se na njih navikla ili popustaju, kako bilo imamo osjecaj da nisu vise ni tako bolne a ni tako napete kao prije. Uvecane jesu, al ja sam jos uvijek u istom grudnjaku - samo se sad ne moram truditi da imam dobar dekolte.
Ime, mene bole najvise navecer, i ako mi je zlo najvise mi bude tada. Kroz dan uglavnom imam energije.
Trecasreca, ti si vidim radala, sto nas ocekuje kod rasta trbuha? Treba li bolit, jel moramo nesto osjecat ili on jednostavno raste dok ne krenemo osjecat bebu, udarce i to? Mene ne boli nista, osim povremeno vecinom izazvano raznim nuzdama. 😅
Otkrit cu vam tajnu, osim sto pipam te sise, ponekad ako se uplasim odem mjerit temperaturu, pa ako je povisena, oko 37, onda je kao ziher sve ok s trudnocom jer znam da ona ostane povisena do poroda. Hahah! 😄
Trbuh ne boli dok raste, samo zna svrbit (ja se češem ko blesava već par tjedana, šta li će bit poslije)...ono šta krene poslije bolit to su leđa jer te stomak pred kraj počme "pritezat" napred. Nijedna od nas nije navikla imat toliki "uteg" naprid.
Crijeva - i mene zezaju, već sad...a kamoli poslije kad nastane gužva u utrobi. Evo jedan dobar video prikaz, da si malo vizualizirate ako već niste:
https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/beba-u-trbuhu/savrseno-tijelo-zene-kako-se-organi-pomicu-u-trudnoci-8004
ponekad ako se uplasim odem mjerit temperaturu, pa ako je povisena, oko 37, onda je kao ziher sve ok s trudnocom jer znam da ona ostane povisena do poroda. Hahah! 😄
...s koliko sam trudnica se "družila" tokom roditeljstva, ovo još nisam čula da ijedna radi!
P.S. ja naručila košaru za bebu s mojekrpice, moja prva kupnja tamo i sad sva strepim hoće proć okej. Mada trebalo bi bit jednako (ne)sigurno kao Njuškalo, a tamo kupujem od pamtivijeka...ali nekako nemam niti broj telefona od ženske. Nadam se da me neće zeznut
mc_mouse, dali si sanjas lose cesto ili? Ja od kad sam trudna, cesto imam neke lose i cudne snove. Prije mi se znalo nekad dogoditi ali ne ovako cesto. A nemam nekih vecih problema, ono svakodnevne brige nista posebno.
Ista stvar, neki dan pozar,danas pod krcat zmija i slicni scenariji. Uzas. Pogotovo ako lose spavam
Prije sam sanjala loše samo kad bi me nešto mučilo, ali otkada sam trudna to je maltene svaku večer nekakva drama…. ja sam sanjala takvu klaonicu sinoć da brijem da toga nema ni u isilu… Bože pomozi
Vec sam pomislila da samo ja sanjam takve gluposti. Valda je to samo neko razdoblje.
Vecer curke...od kad sam zadnji put bila tu ispisale ste 3 stranice...bile ste vrijedne...
Da se nadovezem,ruzne snove sam imala stvarno rijetko a zadnjih tjedan dana samnom su skoro svaku vecer,od naglog krvarenja i gubitka bebe do ubijanja clanova obitelji. Kako iscekujem taj prvi pregled i potvrdu doktora da je sve super i kako mi je najveci strah da nesto nece biti u redu te snove povezujem s time. :-)
E sad imam pitanje za cure kojima ovo nije prva beba,na sta bi trebala obratiti paznju kod tog prvog pregleda? Traziti neke posebne pretrage? Neka bitna pitanja? Idem kod socijalnog ginekologa kojeg cu vidjeti prvi put u zivotu i nemam pojma kakav je jer je moja ginicka otisla u privatnike.
Malo se glupo osjecam ali ne znam sta uopce mogu ocekivati pa se zelim pripremiti na vrijeme...
cure, pa poludit cu!
vec 3 dana sto god da popijem ili pojedem imam takve grceve i zgaravicu da cu poludit.
nisam nista posebno promijenila u prehrani, normalno jedem i nemam mucnine.
a puna sam plinova,prdim ko luda i kakam normalno. :D
trenutno pijem donat mg, malo pomogne. ima tko jos takav problem i kako ga rijesava?
Meni je kod nadutosti i plinova jedino pomogao svjezi đumbir nariban u kuhanu rizu (ili jecam ili zob). Dva sata nakon sto sam to pojela, kao rukom odneseno. Pokusaj. Nece ti nastetiti, a pomoci ti moze. 😊
Nezgodno je to kad po ovako lijepom vremenu ne mozes medju ljude jer neprestano pustas golubove, znam iz vlastitog iskustva.
Sortiraj odgovore
Najstariji