Vecer curke…od kad sam zadnji put bila tu ispisale ste 3 stranice…bile ste vrijedne…
Da se nadovezem,ruzne snove sam imala stvarno rijetko a zadnjih tjedan dana samnom su skoro svaku vecer,od naglog krvarenja i gubitka bebe do ubijanja clanova obitelji. Kako iscekujem taj prvi pregled i potvrdu doktora da je sve super i kako mi je najveci strah da nesto nece biti u redu te snove povezujem s time. :-)
E sad imam pitanje za cure kojima ovo nije prva beba,na sta bi trebala obratiti paznju kod tog prvog pregleda? Traziti neke posebne pretrage? Neka bitna pitanja? Idem kod socijalnog ginekologa kojeg cu vidjeti prvi put u zivotu i nemam pojma kakav je jer je moja ginicka otisla u privatnike.
Malo se glupo osjecam ali ne znam sta uopce mogu ocekivati pa se zelim pripremiti na vrijeme…
Ja sam pratila sto moja dr radi i postavljala pitanja o tome sto ona spomene, a ja ne razumijem. Dok mjeri bebu i maternicu trazim da govori na glas i da komentira je li u redu. Ako ti dr sam ne da uputnice onda sama pitaj ove sljedece: nalaz krvi, krvne grupe i rh faktora, bris rodnice (obavezno ako nisi prije trudnoce), hormon stitnjace (tsh obavezno), papa test. To je ono cega se na prvu mogu sjetiti. Ako se sjetim jos cega, pisem.
Ime, a jel te sise bole kao prije? Ne znam doduse jesu li te uopce bolile.. mene bole i dalje, ali cini mi se manje nego prije. Sad sam u 12 tj, znam da se sve smiruje al nekako me plasi ak ne bole jednako jako.
I mene bole :D I sise i bradavice i isrctavaju se žile. Doduše, manje nego prije, ali bole. Ne brini se ;)
Hvala Malena... vec se vidim kako na pregledu trazim screenshotove sta sve trebam traziti...hahhahaha...ali stvarno zelim doci spremna jer znam da im je guzva i da se inace za normalan pregled ceka 2-3mj pa ako nesto zaboravim vec vidim kako me otkantavaju na telefonu...
Mene nit bole nit su narasle
Mislim da cu biti zakinuta za ovu blagodat
Evo i mene malo Mene bole već dva tjedna
i narasle su sigurno za broj. Vide mi se i žile i onak kao točkice neke nabubrene oko bradavica. A snovi da ne pričam haha nema čega nema
Hvala Malena… vec se vidim kako na pregledu trazim screenshotove sta sve trebam traziti…hahhahaha…ali stvarno zelim doci spremna jer znam da im je guzva i da se inace za normalan pregled ceka 2-3mj pa ako nesto zaboravim vec vidim kako me otkantavaju na telefonu…
Papa test obicno iz ordinacije salju na testiranje, dok sam briseve, barem ovdje u Zg-u, zajedno s uputnicom sama morala odnijeti na Mirogojsku 16 (A. Stampar). Taj bris mi je bio jako vazan jer sam i u prvoj trudnoci i u ovoj sada imala ureaplasmu (u prvoj 10na3-lijeceno probioticima i kefirom), i nedavno mi je bila 10na4 i bila sam na terapiji antibioticima. Zna biti jako nezgodna kasnije u trudnoci, pa ju je bolje rijesiti na vrijeme. Bolje otici pripremljen na pregled, jer sam i sama x puta izasla iz ordinacije i sjetim se ah pa to i to nisam pitala, zaboravila... 👍pitaj sto vise, ali oprezno jer ne vole oni da im se govori sto bi trebalo raditi. 😉
Nadam se da cete se sjetit pitat u tom trenutku sve 😀 kad je meni ginekolog potvrdio tockicu, ja sam zanijemila...pita mene ginekolog imam li ga sta pitat, a ja se biser sjetim kazu da moram izbjegavat tunjevinu 😂😂😂😂 u ponedjeljak oper imam pregled, a dala sam si dotad zadatak smisliti pitanja 😀😀😀
Cuke koje imaju mučnine kad su vam krenule? Meni budu samo ujutro odmah nakon buđenja ono pastu za zube smislit ne mogu. Mučno mi kad i pomislim na nju. A kad perem zube povraćanje i kašljanje žešće. Inače preko cijelog dana sve dobro. Jel imao netko sličnu siuaciju. Ne znam što ću. Muka mi bude i kad dođem na posao još neko vrijeme. Šlajm mi doslovno zaštopa grlo.
Jutro curke...ma ja sam iz Opatije tako da cu krv vjerojatno ici vaditi u drugu ambulantu a ovo ostalo cemo vidjeti. Iskreno to sto oni ne vole pitanja to me i nije bas briga jer znam toliko losih prica ( ne samo ginekoloskih) tako da cu se ja osigurati na vrijeme. A i na kraju po tome koje mi pretrage sve trebaju i sta mi on da sam od sebe i cu moci vidjeti kakav je. :-)
Cuke koje imaju mučnine kad su vam krenule? Meni budu samo ujutro odmah nakon buđenja ono pastu za zube smislit ne mogu. Mučno mi kad i pomislim na nju. A kad perem zube povraćanje i kašljanje žešće. Inače preko cijelog dana sve dobro. Jel imao netko sličnu siuaciju. Ne znam što ću. Muka mi bude i kad dođem na posao još neko vrijeme. Šlajm mi doslovno zaštopa grlo.
Meni su mučnine krenule pri kraju 6 tjedana...taman sam tad išla objavit šefu trudnoću i bila sam super. A onda za par dana - hendikep teški. Od nekih 7 do 11-12tjedana su bile najgore, onda kroz zadnjih 2 tj su se "raščistile" ni sama nisam skužila kad točno (jer me u to doba ćopili sinusi/alergija/nedisanje 24/7 pa se od tog nisam mogla koncentrirat na išta drugo)
Za šlajm meni pomaže grgljanje biljnim (nezaslađenim, bez ičeg) čajem.
Svako jutro počinjem inhalacijom nad vrućom tećom čaja, i onda grgljanje par šalica čaja dok ne iskašljem šta imam da mi se raščiste dišni putevi i smanji ta sluz....ali dobro ja sam alergičar/asmatičar otprije pa možda u tebe nije skroz isto. Ali svakako grgljanje i ispiranje usne šupljine ti neće odmoći ak imaš viška sluzi/pljuvačke
Inače ne znam šta je bilo ključno da opet prodišem, ali evo već koji dan dišem više-manje uredno (ne zna čovjek cijenit dok ne izgubi!) samo me muči što si prskam svaki dan one kortikosteroide, a strah me da se opet ne počmem davit ako prestanem...ne znam šta je gore za bebu
Malena - super za iscrpan popis, ja mislim da meni nije radilo briseve nego samo papa, baš ću ga pitati na next pregledu
žena-majka-carica:)
Sortiraj odgovore
Najstariji