Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    violeta1
    22. Ožujak 2017. 10:05

Cure, narucila sam si planer Me & my baby. Planer je divan, sadrzi svaki tjedan trudnoce, i do godinu dana bebe. Sve se biljezi. Stavljate slikice i ostaje vam uspomena za cijeli zivot.  Pa eto ako netko zeli biljezit sve, moja preporuka za ovaj planer. 😊

barbs
    22. Ožujak 2017. 10:45

Violeta, i ja si ga planiram naručiti :) 

pandora122
    22. Ožujak 2017. 11:18

Bruncili

Curke, da li je ijedna od vas vec gledala sto bi trebala kupiti? Puno je razlicitih popisa, sa mozda puno nepotrebnih stvari. A i razlikuju se po godisnjim dobima 😂 ja sam iskreno malo zbunjena sto sve treba a vec se nekako zbrajamo sto gdje kako koliko, pa ako neka ima popis koji je realan ili iskustvo? Jesenske bebe po meni traze puno vise robice, plus teze ce nam se susiti… svi savjeti dobrodosli
    P.s.da ne bi mislile da odmah idem u soping, nisam. Samo da se znam zbrojiti koliko cega trebam.

Ja cu cekati 8-9mjesec kad budu ova udarna snizenja po djecijem h&m zari i slicnim ducanima. Nekako mk nije sad pametno kupovati za bebu koja dolazi tek krajem 9.mjeseca a i ta djecija robica je dobrano na visokim cijenama,pogotovo sad kad su sve nove kolekcije.

[/url

treca_sreca
    22. Ožujak 2017. 11:19

nina da ti pošaljem jedan virtualni hug! Tako je to u trećoj, nema više čarolije, imaš klince i obveze - tko će oprat, skuhat, pospremit....mama! Ja se ipak trudim oduprijeti tom da me se uzima zdravo za gotovo, pa ih podsjetim da sam ostala kući čuvat sebe i bebu, a ne njima kuvat i da "ne moram ja ništa".....mo'š mislit kako ne moram, ali lakše mi je kad tako to prezentiram
    Cure što ste prvi put trudne - uživajte u pažnji, to je tako sad i nikad više
    Ja danas bila do doktorice opće prakse jer su mi povišeni jetreni enzimi, veli da to tako zna bit u trudnoći (nisam čula) i da ne brinem al da ipak smanjim svinjsku mast i slično....a ja udrila po tom nemilo da se ugojim malo. Sad ispada da ne valja ni to!

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    22. Ožujak 2017. 11:25

robica - čudo divno suzdržavam se (ok, dva bodića koja su bila na popustu ne računam, to je kao ništa)
    ali treba pripremit se da će nas to bacit u trošak, treba tonu "tetri" za povijanje i za ispod glave / bljuckanje, pa milijun bodića jer propišaju pogotovo u početku kad je zbog pupka ona štipunica pa ne možeš lipo povit....i jednodijelnih "pidžamica" plišanih, pamučnih)
    Uglavnom kod svega treba pazit na praktičnost i upotrebljivost - npr "cipele" za frajere/princeze su = bačena lova, jest da budu ispod 100kn ali ne vrijede ni toliko jer bebi obično lomiš stopalo dok joj to pokušaš navuć....ili npr rebatinke u veličini 0-3 i košuljice. Možda izgleda simpa i slatko prvorotkinji kad to gleda, al kad malo probaš kako je to sa bebom život prva 3mj skužiš da je to najveća glupost koju su ikad izmislili....bebi u početku treba udobnost, mekoća, i mami treba da je - praktično (drukeri duž cijele dužine pidžamice, materijali i boje koje se lako peru/održavaju itd)

treca_sreca
    22. Ožujak 2017. 11:28

Eh, da  - tko je još od vas ovdje u ožujku otvorio "čuvanje trudnoće"?
    Pitam jer sad pri kraju mjeseca moramo nositi one papire na HZZO jel tako?
    Kad vi mislite (čuvalice koje moraju) nositi, nisam nikad dosad…..jel se čeka 31. ili??

• M@lena
    22. Ožujak 2017. 12:15

treca_sreca

Eh, da - tko je još od vas ovdje u ožujku otvorio "čuvanje trudnoće"?
    Pitam jer sad pri kraju mjeseca moramo nositi one papire na HZZO jel tako?
    Kad vi mislite (čuvalice koje moraju) nositi, nisam nikad dosad…..jel se čeka 31. ili??

Dosad sam bila na komplikacijama jedanput i znam da sam morala papire odnijeti u hzzo najkasnije do 5.dana u sljedecem mjesecu. Znaci, ako si otvorila u ozujku onda ih moras odnijeti najkasnije do 5.4.
    Tako je bilo prosle god u 9.mj. mislim da se nije nista promijenilo od tad. Ja sam odnijela 5.9., a komplikacije su mi bile u 8.mj (nisam znala do kad treba) i uvazili su mi 😊.

• M@lena
    22. Ožujak 2017. 12:18

nina0607

Pozdrav curke,cuni mi se da sam u zaostatku bila jedno 40-ak stranica. 2 dana sam vas iscitavala pomalo..i sve sam zab na sta sam se htjela nadovezat.
    Uglavnom,na kompikacijama sam desetak dana i vremena imam manje nego kad sam radila. Muz totalno lufta i to mr vec pomalo zivcira. Ja i djecu u vrtic,i sve po kuci i ducan i po djecu u vrtic i parkic i kupanje hranjenje i spavanje. On ode na bicikl i sretnemo se na veceri ako.. Sa djecom nije uopce. Sama sam si kriva za to-znam. I u proslim trudnocama sam bila mama hobotnica,nikad mi njje bilo nista sve sam mogla sama pa se podrazumjeva valjda i za ovu trudnocu.
    Dakle treca trudnoca,rodit cu sa 31. Slj pregled 28.-og taman na svoj rodjendan.
    Pripremam se na ogtt -ja se non stop na nesta pripremam. Mislila sam obavit danas tako da sam jucer full pazila do nav. Onda sam uzela salicu mlijeka i kekse
    Muka mi bude ako se preko dana prevec nazderem necega. Zbilja je bolje vise puta po manje,zgaravicu obda ni nemam.
    Trguh kad raste nista ne osjecas osim cestog pisanja i kasnije udaraca. Ja tu i tamo osjetim neki mrsavi udarac al vec par dana nista. Samo mi se trbuh stvrdne na momente.

Je li ti se i prije dogadjalo da ti se trbuh stvrdne? 
    Cini mi se malo rano za BraxtonHicksove kontrakcije.
    Sto ti mislis? 

treca_sreca
    22. Ožujak 2017. 12:24

Hvala ti na odg, baš me to zanimalo....gledam šta sve trebam od papirologije i skužim da sam izgubila osobnu iskaznicu (tko zna kad, ali je koristim svake prijestupne i svo tek sad vidim) pa se mislim da li ce mi uvaziti zamjensku koja se dobije na MUPu tokom izrade nove osobne, ili ću morati po žurnom postupku raditi novu (a to je 500kn! koma...)
    Morat ću ić na HZZO danas il sutra pitat ih...
    E i da se pohvalim - stigla mi maloprije na vrata Dreami košara kupljena preko mojekrpice.hr   ..već 2.komad za bebu!

treca_sreca
    22. Ožujak 2017. 12:29

M@lena

nina0607

Pozdrav curke,cuni mi se da sam u zaostatku bila jedno 40-ak stranica. 2 dana sam vas iscitavala pomalo..i sve sam zab na sta sam se htjela nadovezat.
    Uglavnom,na kompikacijama sam desetak dana i vremena imam manje nego kad sam radila. Muz totalno lufta i to mr vec pomalo zivcira. Ja i djecu u vrtic,i sve po kuci i ducan i po djecu u vrtic i parkic i kupanje hranjenje i spavanje. On ode na bicikl i sretnemo se na veceri ako.. Sa djecom nije uopce. Sama sam si kriva za to-znam. I u proslim trudnocama sam bila mama hobotnica,nikad mi njje bilo nista sve sam mogla sama pa se podrazumjeva valjda i za ovu trudnocu.
    Dakle treca trudnoca,rodit cu sa 31. Slj pregled 28.-og taman na svoj rodjendan.
    Pripremam se na ogtt -ja se non stop na nesta pripremam. Mislila sam obavit danas tako da sam jucer full pazila do nav. Onda sam uzela salicu mlijeka i kekse
    Muka mi bude ako se preko dana prevec nazderem necega. Zbilja je bolje vise puta po manje,zgaravicu obda ni nemam.
    Trguh kad raste nista ne osjecas osim cestog pisanja i kasnije udaraca. Ja tu i tamo osjetim neki mrsavi udarac al vec par dana nista. Samo mi se trbuh stvrdne na momente.

Je li ti se i prije dogadjalo da ti se trbuh stvrdne?
    Cini mi se malo rano za BraxtonHicksove kontrakcije.
    Sto ti mislis?

Nisam Malena, ali i meni se čini rano....a s druge strane meni se trbuh pri većoj fizičkoj aktivnosti stvrdne lagano, i točno osjetiš da to nije normalno stanje...u ovoj trudnoći mi se to prvi put dogodilo na plesu s nepunih 2mj trudnoće, tako da nikad nije "prerano" . Nije bilo inteziteta kao što budu BH u poodmakloj trudnoći (što je logično jer tad je maternica xy puta veća i samim time jača je fizički) Uglavnom neke žene su sklone tamo, jednostavno imaju takvu maternicu, kako je meni ginekolog jednom rekao "aktivna maternica" koliko god glupo zvučalo....tko osjeti, mora se pripazit i to je to...slušaj svoje tijelo.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.