Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aleksandra2
    06. Lipanj 2017. 13:33

Belle84

Treca sreca i druge cure koje vec imate djecu…ajde pliz napisite sto od robice bi se trebalo imati za novorodjence kad izadje iz bolnice? Uopce ne znam koliko bodija moram imati (otprilike)? Sta mi jos treba? Carapice, kapica… sto jos od robe? Mislim dakle na prvih mjesec dva… velicina 56,62 jel tak? Znam da to ovisi o bebi

Pa ja bi negdi 10 bodica..tj ja imam benkice, pa to sam koristila i koristit cu za novorodence. I bodi benkice..jednostavnije mi je oblacit. Za siroko povijanje par trokuta i dosta tetra pelena..posto se njih koristi za svasta. Tipa zastit rame dok beba ne podrigne.. Ja sam dala babi i da mi gaze sasije za brisat bebu. To jos koristim.
    Pa tribat ce i odjelca ona. Ka kombinezonici sa stopalima. Meni je to bilo najprakticnije. I majicice i neke dzemperice za priko..ne znam...hhh.. Carapice isto i one ka pletene papucice sam.koristila..

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

treca_sreca
    06. Lipanj 2017. 13:36

ja i inače presvlačim kupaće zadnjih godina (osjetljiv mjehur) iako ko cura mi je to bilo smiješno i bapski. Al eto, došle su i te godine kad više nije smiješno nego se mora:)
    A pogotovo u trudnoći ne mislim stati u mokrom dolje...

Belle, možda bolje da ti ja ne predlažem jer ćeš svega kupit 3x nego što prosječnoj mami treba
    ja kad vidim neke popise tipa "3-4 bodija u svakoj veličini" meni to bude kao vic.
    Možda zato što ja volim sve komodno, a i nemamo sušilicu nego sušimo na balkonu pa kad se osuši (a zna se kakvo je vrijeme u jesen i zimi) uvijek volim imat više u rezervi

kokosovo ulje cijena - to koje je 30kn kilo nije mi baš za konzumiranje neka likarija....za mazuckanje super, ali to mi je kao i za maslinovo ulje - ako očekuješ neke blagodati moraš kupit "domaće", malo skuplje....
    ovo ljekarničko (ima ga i u mullera u biti) koje ja jedem je preko 150kn kilo:
    http://anitasupe.com/shop/product/dr-goerg-kokosovo-ulje/
    a odlučila sam se za njeg, nakon xy probanih jeftinijih Encian i ostalih iz bio dućana, i nakon ovog članka:
    http://zdravoislasno.net/2016/07/recenzija-kako-odabrati-kvalitetno-kokosovo-ulje/ (inače pratim tu ženu zbog BG prehrane i mnogi njeni savjeti su mi pomogli da dignem prehranu na viši nivo...zdravstveno mislim, ne kulinarski da je neki chef)

žena-majka-carica:)

• Mamuka
    06. Lipanj 2017. 13:41

Belle84

Treca sreca i druge cure koje vec imate djecu…ajde pliz napisite sto od robice bi se trebalo imati za novorodjence kad izadje iz bolnice? Uopce ne znam koliko bodija moram imati (otprilike)? Sta mi jos treba? Carapice, kapica… sto jos od robe? Mislim dakle na prvih mjesec dva… velicina 56,62 jel tak? Znam da to ovisi o bebi

Ja sam prvp rodila krajem 3. mjeseca I još je bilo dosta hladno ali nisam kupovala bodice dugi rukav jer imamo centralno grijanje I cijeli stan smo grijali pa mi se to činilo nepotrebno.
    Imala sam bodice kratki rukav, 10ak kom, broj 56HM I zara 62. S obzirom da je beba bila 3,2kg I 50cm bilo nam je to dovoljno veliko I za prva 2-3 mjeseca.
    Imali smo nekih 10ak kompletica hlacice I majčica. Ukoliko hlačice imaju one papice bebi prvih par mjeseci svejedno treba obući I čarapice. Tako da smo imali na nogicama I jedne male pamučne čarapiće I jedne termo ili hlačice sa papicama plus termo čarapice ispod.
    Za kapicu nema potrebe u stanu jer je dovoljno toplo, ali ako ide vani obavezno treba imati kapicu.
    S obzirom da mi je to bila prva bebica odlučila sam kupiti I jastučiće za nošenje jer sva ta silna rodbina I prijatelji žele uzeti bebu u ruke pa sam odlučila da ćemo je bar prva 2 mjeseca u tom držati da joj ipak bude što udobnije dok je drugi razvlače po rukama. A kako smo kupili jastučiće za nošenje nismo je previse oblačili pa je imala bodić, majicu, hlačice I čarapice. Mislim da bi možda za zimski period bez jastučića trebalo I neke hulahopkice uzeti.

Po meni je za neke osnovne I prve stvari dobro pričekati neki 7. -8. mjesec trudnoće da se vidi kolika će beba biti (iako "pouzdno" ne može biti prije početka 9. mjeseca) pa tek onda po procjeni doktora kupiti.
    Z ove prosječne bebice 3,5kg I 50ak cm, po meni je za početak dovoljno 56 HM I 62 zara jer ne volim kad je preveliko pa se sve mora sve nekoliko puta zavrnuti I jadna bebica mi se nekako pogubi u tome. A ni meni to nije bilo baš praktično ko novopečenoj mami.
    Ja planiram uzeti čak za prvi mjesec 1-2mj /50 HM jer će bit poprilično taman I neću se mučit sa podvrtanjem rukava I nogavica I velikim bodićima.

treca_sreca
    06. Lipanj 2017. 13:48

50ica je newborn size....a ove manje 42/46 su "premature"
    ovo 1-2mj što veliš je vjerojatno "up to 1 month" iliti "first size" = 56ica (mada, kod rijetkih brandova je to 54orka a ne 56ica, npr orchestra marka)
    iduća je "up to 3months" = 62ica.....

Belle84
    06. Lipanj 2017. 13:49

Puno hvala na info 😘

treca_sreca
    06. Lipanj 2017. 13:50

a za centralno - to je bitna stavka.....jer tko ga ima, automatski mora kontat kao da nije zima nego proljeće. Ne valja pregrijavati malu bebu (isto kao što ne valja da joj bude hladno) jer oni nemaju termoregulacijski sustav još razvijen baš kad se tek rode.....tak da je to poprilično delikatna stvar.
    Moji su rođeni u prosincu i siječnju i morali smo nosit hulahopiće (u stanu bez centralnog jelte)

• sretna
    06. Lipanj 2017. 13:51

Da budem iskrena, uopce se ne sjecam kolko sam cega imala za pocetak 😂 totalni blackout.

Moram izvuc od L te bodije i robicu koju mogu iskoristit pa jos kupiti nesto novo i slatko 😊

I_me
    06. Lipanj 2017. 13:57

Mi smo u stanu od 50 kvadrata. Grijemo se na klimu. Kindac ce biti u spavacoj sobi koju ne grijemo, ali su vrata stalno otvorena pa nesto topline i udje. Nije frizider u sobi a nije ni toplo bas. Pa sad me zanima, bi li mi morali uzet grijalicu za sobu? Svi mi kazu ako je meni ugorno i bebi je, ak je meni zima i bebi je...

• sretna
    06. Lipanj 2017. 13:58

I_me

Mi smo u stanu od 50 kvadrata. Grijemo se na klimu. Kindac ce biti u spavacoj sobi koju ne grijemo, ali su vrata stalno otvorena pa nesto topline i udje. Nije frizider u sobi a nije ni toplo bas. Pa sad me zanima, bi li mi morali uzet grijalicu za sobu? Svi mi kazu ako je meni ugorno i bebi je, ak je meni zima i bebi je…

Ja bi uzela grijalicu. Uglavnom, kao treba biti 21 stupanj u sobi

treca_sreca
    06. Lipanj 2017. 14:02

da, ispod 21 je pothladjivanje bebe...jer ona se ipak ne kreće...
    a gdje misliš kupat - u kupatilu ili?
    najgore ti je ako nosiš iz ugrijanog kupatila do ohladjene sobe, oni kad se tek rode tako brzo poplave ako ih se odmah po kupanju ne premota i utopli. Tako da bitno je gdje kupaš i previjaš...da ti tu bude ugrijano, pogotovo što će bit jesen/zima

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.