Belle da, tamo idem i na tecaj za trudnice. Znas mozda neke doktore gore za preporucit? Mislim da te porodi onaj kod kojeg ides na preglede, ako radas u njegovoj smjeni. A ja bi nekako rado da mi bude zenska doktorica, nekako mi je s njima ugodnije jer su njeznije. Iako su nekako uvijek po bolnicama primariusi i strucnjaci vecinom muski. Al oni mi vecinom djeluju hladno i mesarski i grubo. 😳
Ja sam u prvoj trudnoci isla tamo na preglede i opet cu. U trudnickoj ambulanti je velika guzva, ako te naruce u 8 mozes doci na red tek u 10 ili 11. Narucuju okvirno, bila sam upisana kod jednog doktora (ne sjecam se kojeg), al svaki put me pregledavao netko drugi. Na porodu bude njih vise doktora i primalja, ali meni su svi bili super ljubazni i profesionalni. Na kraju ni ne znas tko te porodio jer su zaista svi angazirani maksimalno. 😊
kod vas u ZG je dosta drugačije sve to skupa.....mi ovdje niti ne idemo u trudničku ambulantu na preglede pred kraj, jedino ako žena "prenese" tj prešiša EDD - onda ide u rodilište svako dan-dva gledat plodnu vodu. Inače se može dogodit da ne vidiš rodilište do poroda
žena-majka-carica:)
Belle da, tamo idem i na tecaj za trudnice. Znas mozda neke doktore gore za preporucit? Mislim da te porodi onaj kod kojeg ides na preglede, ako radas u njegovoj smjeni. A ja bi nekako rado da mi bude zenska doktorica, nekako mi je s njima ugodnije jer su njeznije. Iako su nekako uvijek po bolnicama primariusi i strucnjaci vecinom muski. Al oni mi vecinom djeluju hladno i mesarski i grubo. 😳
Ja imam isustvo da su muski ginekolozo puno njezniji od zenskih
Ja sam u rodilištvu prvi put bila kad sam došla rodit. Znači toliko o tome kako kod nas na jugu to ide.
Imamo naravno svoje soc doktore, ali većina ima tako stare uzv da se ne vidi ništa. A plus k tome je da su svi redom pretrpani pa kad ideš na pregled iako si naručen čekaš satima tako da one cure koje rade svako misec dana izostaješ bar pola dana s posla radi pregleda. Zbog svih veselja manje više sve idemo u privatnika, a kod soc samo kad ti treba neka uputnica, komplikacije I to je to.
U poliklinici Obad imaju doktore/ginekologe koje rade I preko HZZOa, a kod njih je sad na čekanju preko 1.500 žena. Znači možeš doć I u menopauzu dok dođeš na red.
U prvoj trudnoći sam baš jako puno čitala I naišla sam na jako puno pohvala za bolnicu Sestara milosrdnica. Kod nas tu ih nećeš nać niti upola toliko. Ima naravno svagdi dobri I malo manje dobri doktora, ali tu je stanje po tom pitanju daleko gore nego u ZG.
nakon x tjedana, sjetila sam se napokon poslikat jer smo sutra okruglih 24tt
do polovice T ogromna mi je bila razlika trbuha iz prve/druge/treće trudnoće
a sad je razlika neprimjetna, rekla bih iste veličine da je u sve tri...
Kiki i Belle, evo jedna preporuka!
https://najdoktor.com/oliver-vasilj/d16262
On je jedan od onih koji je bio uz mene u predradjaoni i u boxu i skidam mu kapu do poda. Doktor prve klase. Njega sam zapamtila jer je jedini prisao svakoj od nas pojedinacno, pruzio ruku i predstavio se. Sve sto je radio, unaprijed bi detaljno objasnio. Svaka mu cast!
Malena hvala ti! Ma meni se nekako cini da je to stvar srece koji te dopadne, ali cula sam uglavnom pozitivno o tom rodilistu pa se nadam najboljem. A ovo za cekanje nekako i pretpostavljam za bolnice... 😑
Ne znam zasto u Zg salju u bolnicu na preglede prije, ne bi imala nista protiv da me moja gin kontolira do poroda, ali evo vec mi je na zadnjem pregledu rekla da se vidimo jos na dva pregleda, pa krece bolnica.
Treca sreca nema neke razlike vise, bas ti je sladak trbuscic. 😊
U trudnicku obicno upisuju iza 36.tjedna, mislim da pise na njihovoj stranici i za prvo narucivanje imas tocan termin kad se zove da se narucis isto na njihovoj stranici.
Ja sam u rodilištvu prvi put bila kad sam došla rodit. Znači toliko o tome kako kod nas na jugu to ide.
Imamo naravno svoje soc doktore, ali većina ima tako stare uzv da se ne vidi ništa.A plus k tome je da su svi redom pretrpani pa kad ideš na pregled iako si naručen čekaš satima tako da one cure koje rade svako misec dana izostaješ bar pola dana s posla radi pregleda. Zbog svih veselja manje više sve idemo u privatnika, a kod soc samo kad ti treba neka uputnica, komplikacijeI to je to.
U poliklinici Obad imaju doktore/ginekologe koje rade I preko HZZOa, a kod njih je sad na čekanju preko 1.500 žena. Znači možeš doć I u menopauzu dok dođeš na red.
U prvoj trudnoći sam baš jako puno čitala I naišla sam na jako puno pohvala za bolnicu Sestara milosrdnica. Kod nas tu ih nećeš nać niti upola toliko. Ima naravno svagdi dobri I malo manje dobri doktora, ali tu je stanje po tom pitanju daleko gore nego u ZG.
Slazem se za Zg. Iako se uvijek moze bolje, moram priznati da je nekoliko svjetlosnih godina ispred Splita, a kamoli neke manje sredine.
a baš....kad promislim kako je vama lijepo gore u ZG, imate i birati gdje želite rodit za razliku od nas, onda se sjetim da ima i gore. Ne valja se žalit. Još sad s "novo"uređenim (prošlo je x godina, ali meni je to još uvijek "novo" jer kad se sjetim onog starog rodilišta u kojem sam rodila prvoga sina - padne mi mrak na oči...sve je bilo staro i šugavo, strahota) nije loše uopće...
Sortiraj odgovore
Najstariji