Belle da, tamo idem i na tecaj za trudnice. Znas mozda neke doktore gore za preporucit? Mislim da te porodi onaj kod kojeg ides na preglede, ako radas u njegovoj smjeni. A ja bi nekako rado da mi bude zenska doktorica, nekako mi je s njima ugodnije jer su njeznije. Iako su nekako uvijek po bolnicama primariusi i strucnjaci vecinom muski. Al oni mi vecinom djeluju hladno i mesarski i grubo. 😳
Mozemo se cuti preko poruke ili privatno nekako pa cemo detaljnije o doktorima sa Sv.Duha.... kad ides na tecaj? Ja se jos nisam prijavila
dr Mršić uglavnom u bolnicu pošalje na neki datum (kad on procjeni da bi porod mogao biti) pa tamo kao čekaš, a ako slučajno iznenadi da kaže da ga nazoveš I da ako nije u smjeni da zna doć I provjerit jel sve u redu. To sam čula od 2 poznanice koje su bile kod njega. I kod obe je bilo iznenadno pa su ga nazvale.
U prvoj T mi je doktorica bila iz Ma I naravno da nisam je ni zvala nit se javljala. Žena nema veze s bolnicom tako da…. Jedino sam zvala svog socijalnog da upitam kad se trebam spremat za rodilište jer mi je pukao vodenjak, a nisam imala trudove.
Meni je u prvoj prsnio vodenjak i to nije bilo - moram li, ne moram li....nemaš se šta mislit!
A ovo glede zvanja i dogovora za bit na porodu.......ma to mi je nevjerojatno da funkcionira,
nema šanse da bih se to iti nadala....recimo željeni doktor je na vikendici negdje sa svojom familijom, roštilja ili sl, i ti ga zoveš "Halo, ovdje Ana Anić, možete li doć da rodim?" (kao da nema drugih doktora u bolnici!) i on će - doć?? Bez nekog masnog mita sumnjam.
Uostalom zadnji put smo jedva stigli do rodilišta kad su krenuli trudovi, dok sam i sama shvatila da beba već leti van...tako da ću ja osobno za treći porod bit sretna stigne li mi muž (ne dao Bog da bude u Zg na poslovnom putu, što ga šalju svako malo, kad meni krenu trudovi) a ne da će mi neki doktor prekidat svoje slobodno vrijeme za mene i stić u 10ak min.
tečaj za ST - ja zvala na 021 551 227 i rekla mi je da samo uplatim i da ćemo dobit (novu) potvrdu....
žena-majka-carica:)
ovaj kod kojeg idem privatno inače radi I u bolnici pa zato on to tako "sredi".
radi i moj....baš je kukao na zadnjem pregledu kako ga čeka dežurstvo za vikend. Al svejedno je šansa da mi on bude na porodu 1:1000
Ne znam, nisam prije bila kod njega, a ovo sam čula od te 2 poznanice. Ova jedna sigurno nije ništa plaćala jer nema baš nešto previše para. Doduše mogla bi se još malo raspitat.
Evo ovaj put testiram pa javim kako je bilo. Ja bi bila najsritnija da mi je dovoljna babica, kao I prošli put.
Znači za dozvolu/potvrdu samo su pare bitne. Srića pa je kod nas bar jedna stvar uvik ista.
Belle moze, moj broj je 0989346833 a na tecaj krecem u iduci utorak. Naruci se sto prije jer mi smo jedva upali u ovaj termin, a preko ljeta ne rade.
Ja bi bila najsritnija da mi je dovoljna babica, kao I prošli put.
Znači za dozvolu/potvrdusamo su pare bitne. Srića pa je kod nas bar jedna stvar uvik ista.
I ja! ...doktora se uopće ne sjećam, ako je bio nije dugo bio...tako da ga nisam stigla ni sinjat koji je.
Daj Bože da nam tako i bude!
Malena, hvala ti na odgovoru! Tako nekako mi je i spominjala, kao još će to rasti i micati se pa ćemo vidjeti. Al mi nije jasno zašto mi nije spomenula da moram paziti i ne imati odnose, to mi je čudno ako je to već tako, možda ne smatra da je to važno… Hvala na savjetima!
Sada ništa nije spominjala posteljicu, vidjet ću na uzv kad odem kod privatnika pa ću ga priupitati za to, a i nju drugi put kad dođem na pregled. A nadam se da će se posteljica polagano pomicati kao i tebi
I ja imam u ovoj trudnoci posteljicu sprijeda to je rekao na proslom uzv, ali nije nista rekao da je to zabrinjavajuce ili da ne smijem dizat tesko i imat odnose. Kao sve normalno kao i do sada
Normalno je da je posteljica sprijeda ili straga (mora negdje biti 😊 ), nije problem u tome nego da li je spustena i koliko (tj da li prekriva usce, dodiruje usce ili je iznad usca <2 cm), jer ako je spustena iza 26. tt obicno daju dijagnozu placenta previa (spustena posteljica) sto je najcesce indikacija za carski.
Sortiraj odgovore
Najstariji