Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mc_mouse
    31. Svibanj 2017. 13:34

Nije mi dobar nalaz urinokulture 
    Našli su povećan Beta hemolitički streptokok grupe B i dobila sam Ninur antibiotik.... doktor je bio izrazito brz preko telefona samo sam pitala jel opasno za bebu, kaže on nije. 
    Svašta sam pročitala na internetu i ne čini mi se bezopasan. Užasno me strah 

barbs
    31. Svibanj 2017. 13:35

Ana2711

Cure jeste li isle ili planirate ici na anomaly scan?ja drugi tj ulazim u 20.tj i razmisljam o tome da odem privatno,ali navodno da u petrovoj to rade,a posto ja vodim trudnocu od pocetka tamo mozda ce mi tamo to i napraviti..moj dr mi inace na svakom uzv to nesto mjeri

Doktor je rekao da to sve trudnice rade u 19. ili 20.tjednu trudnoće... Radila u 20tj+3d.  Radila pregled u boilnici kao i moje poznanice. 

barbs
    31. Svibanj 2017. 13:37

mc_mouse

Nije mi dobar nalaz urinokulture
    Našli su povećan Beta hemolitički streptokok grupe B i dobila sam Ninur antibiotik…. doktor je bio izrazito brz preko telefona samo sam pitala jel opasno za bebu, kaže on nije.
    Svašta sam pročitala na internetu i ne čini mi se bezopasan. Užasno me strah

Kad moraš na slijedeći pregled??? Ako te strah, idi odmak k njemu na konzultacije ili sestri. Moja sestra meni sve pregleda i lijepo me opusti ako vidi da sam sva isprepadana.

treca_sreca
    31. Svibanj 2017. 13:39

Mamuka

meni je svaki pregled 400 kn. Stvarno su skupi, al ajd tješim se da će doktor sve opravdat kad dođe porod na red. Zato sam I išla kod njega jer kažu da je extra brižan (po meni možda malo I prebrižan) I da se oko poroda I organiziranja jako potrudi I da je na raspolaganju. Pa sad vidit ćemo koliko je od toga istina….

je, al tko ti garantira da će biti baš on? misliš ga zvati?
    meni ni na jednom porodu nije bio onaj kod kog sam vodila trudnoću (štoviše na prvom porodu nije bilo "pravog doktora" nego neki specijalizant štatijaznam jer je bio sam Božić i možeš si mislit tko je onda u rađaoni dežuran...a vodila u predstojnika klinike i isto sam si kontala "ako bude problema..")
    Ja se nadam da će sve proteć okej i da mi (opet) neće bit bitno koji je dr....

žena-majka-carica:)

barbs
    31. Svibanj 2017. 13:43

Sretna, i meni isto piše da je posteljica sprijeda i ništa mi nisu rekli... Pitat ću ga 14.  Još maaaalooo i dolazi pregled! Baš sam happy! Brzo ti tjedni prolaze, ali jako sporo...  Isto tako me bude strah da će se nešto desiti jer tih 5 tjedana traju PREDUGO, ali beba se svakodnevno javlja, pa je to znak da je sve pod kontrolom.  
    Eto, ipak 7.6. tečaj za trudnice. Ja sam bila uvjerena da je danas 1.6. I to ne samo danas/jučer već DANIMA  Ovaj vikend je djevojačka od prijateljice, pa idemo u petak kod jedne da joj radimo muffine na k***  Mi presretne, a ova jedna se srami  Pričale mi kako se ta ista - MOJA KUMA - sramila kad su gradom nosile moju tortu za djevojačku dok ova druga sva ponosna. Rekla sam si kumi: ako ti bude ikada trebalo da ti nosim nešto u tom obliku - zoviii!!!  Mene to veselo i baš mi je smiješno i simpatično i bez toga mi ne bi bila djevojačka kako spada 
    Uh, slijedeći tjedan i OGTT.   Kažu da se mora izbjegavati slatko (pogotovo dan prije) i teška hrana... Mame koje ste već bile na OGTTu, što vi kažete??? Koliko dana prije se treba izbjegavati slatko? U utorak mi je 24.tjedan, pa sam planirala od utorka na dalje otići. 

barbs
    31. Svibanj 2017. 13:46

Slažem se sa Trecom srecom. Nitko ne garantira da će na porodu biti isti doktor koji ti je vodio trudnoću. Našim se prijateljima desilo da je on kćerku na avion morao voziti (na maturalno putovanje), a obećao joj je da će biti prisutan. Na kraju je bio drugi doktor koji ju je izmučio dok bebi nisu počeli padati otkucaji srca. Njoj je njen ginekolog rekao da će teško prirodnim putem roditi jer ima jače zdjelične kosti. I tako je i bilo. Izmućili nju i bebu i na kraju moj ginekolog (znači neki treći ginekolog) joj je hitni carski napravio. 

barbs
    31. Svibanj 2017. 13:48

Rekla mi je prijateljica da se samo nada da isti koji je nju izmučio neće biti i meni jer da je bio dosta bezobrazan prema njoj. Vidio je da se ne otvara i da se muči i zatražila je od njega CR. Ok, dr inače ne prakticiraju ako ne treba CR, ali njoj su baš rekli da će teško roditi prirodno i da se može pripremiti da će završiti na CR. 

barbs
    31. Svibanj 2017. 13:51

Mamuka, slažem se s time da će mi biti svejedno spol bebice. Vjeruj mi, i sada mi je svejedno! 

barbs
    31. Svibanj 2017. 13:56

Mamuka, tebe nema na našem popisu... Kad je termin i slijedeći pregled? 

• Mamuka
    31. Svibanj 2017. 13:58

treca_sreca

Mamuka

meni je svaki pregled 400 kn. Stvarno su skupi, al ajd tješim se da će doktor sve opravdat kad dođe porod na red. Zato sam I išla kod njega jer kažu da je extra brižan (po meni možda malo I prebrižan) I da se oko poroda I organiziranja jako potrudi I da je na raspolaganju. Pa sad vidit ćemo koliko je od toga istina….

je, al tko ti garantira da će biti baš on? misliš ga zvati?
    meni ni na jednom porodu nije bio onaj kod kog sam vodila trudnoću (štoviše na prvom porodu nije bilo "pravog doktora" nego neki specijalizant štatijaznam jer je bio sam Božić i možeš si mislit tko je onda u rađaoni dežuran…a vodila u predstojnika klinike i isto sam si kontala "ako bude problema..")
    Ja se nadam da će sve proteć okej i da mi (opet) neće bit bitno koji je dr….

Koliko sam imala priliku čut da dr Mršić uglavnom u bolnicu pošalje na neki datum (kad on procjeni da bi porod mogao biti) pa tamo kao čekaš, a ako slučajno iznenadi da kaže da ga nazoveš I da ako nije u smjeni da zna doć I provjerit jel sve u redu. To sam čula od 2 poznanice koje su bile kod njega. I kod obe je bilo iznenadno pa su ga nazvale.
    U prvoj T mi je doktorica bila iz Ma I naravno da nisam je ni zvala nit se javljala. Žena nema veze s bolnicom tako da.... Jedino sam zvala svog socijalnog da upitam kad se trebam spremat za rodilište jer mi je pukao vodenjak, a nisam imala trudove.
    Imala sam sriću da mi je prijateljica bila na specijalizaciji na ginekologiji pa je ona bila s menom. Al I porod je bio klasičan školski tako da nije mi ima tko šta pomagat.
    Ima svakakvih iskustava, ali moja je mantra "viruj da će sve bit u redu I bit će".

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.