Mamuka jel misliš na Gynenova polikliniku u centru grada blizu Tolstojeve (Istarska mislim ulica, na nekom 2. ili 3. em katu je ordinacija) ili? Ja sam tamo vodila 1.trudnoću kod Tadina (tad je bio predstojnik SPlitskog rodilišta, ne znam tko je sad)
oni su jedni od skupljih (bar tad bili, meni nijedan uzv tamo nije bio ispod 400kn)

žena-majka-carica:)
Malena, hvala ti na odgovoru! Tako nekako mi je i spominjala, kao još će to rasti i micati se pa ćemo vidjeti. Al mi nije jasno zašto mi nije spomenula da moram paziti i ne imati odnose, to mi je čudno ako je to već tako, možda ne smatra da je to važno… Hvala na savjetima!
Sada ništa nije spominjala posteljicu, vidjet ću na uzv kad odem kod privatnika pa ću ga priupitati za to, a i nju drugi put kad dođem na pregled. A nadam se da će se posteljica polagano pomicati kao i tebi
I ja imam u ovoj trudnoci posteljicu sprijeda to je rekao na proslom uzv, ali nije nista rekao da je to zabrinjavajuce ili da ne smijem dizat tesko i imat odnose. Kao sve normalno kao i do sada
ja sam totalni laik glede položaja, ali rekla bih da "sprijeda" i "na ušću" nema veze jedno s drugim? ..ili griješim?

Mamuka jel misliš na Gynenova polikliniku u centru grada blizu Tolstojeve (Istarska mislim ulica, na nekom 2. ili 3. em katu je ordinacija) ili? Ja sam tamo vodila 1.trudnoću kod Tadina (tad je bio predstojnik SPlitskog rodilišta, ne znam tko je sad)
oni su jedni od skupljih (bar tad bili, meni nijedan uzv tamo nije bio ispod 400kn)
Da da. Ne znam kako se doktor zva. Znam samo da je sin tog nekog starog poznatog ginekologa koji je mislim I vlasnik ove Gynenova.
Ja sam sad u Obada kod dr. Mršića I meni je svaki pregled 400 kn. Stvarno su skupi, al ajd tješim se da će doktor sve opravdat kad dođe porod na red. Zato sam I išla kod njega jer kažu da je extra brižan (po meni možda malo I prebrižan) I da se oko poroda I organiziranja jako potrudi I da je na raspolaganju. Pa sad vidit ćemo koliko je od toga istina....

Što vama mjere na pregledima? Meni je do sada samo mjerila CRL tj dužinu od tjemena do trtice, i od zadnji puta cerviks. Niti težinu bebe, niti plodnu vodu kak vi sve spominjete? Zadnji put samo cerviks…
bebi: BPD, AC, FL (i na temelju toga se iskalkulira tj procijeni gramaža, imala sam u prošloj T bookmarkan link gdje bih i sama upisala te tri vrijednosti a onda bi izbacilo masu u gramima....morat ću opet izgooglat nešto takvo) a meni cervix da vidi jel ok duljine ili skraćen. AFI nisam primijetila da mi mjeri...samo je rekao "dovoljno plodne vode". Ali možda je pisalo i to, nego ja maknem glavu dio pregleda jer me zaboli vrat (monitor je bočno...)

Nije mi dobar nalaz urinokulture
Našli su povećan Beta hemolitički streptokok grupe B i dobila sam Ninur antibiotik.... doktor je bio izrazito brz preko telefona samo sam pitala jel opasno za bebu, kaže on nije.
Svašta sam pročitala na internetu i ne čini mi se bezopasan. Užasno me strah

Cure jeste li isle ili planirate ici na anomaly scan?ja drugi tj ulazim u 20.tj i razmisljam o tome da odem privatno,ali navodno da u petrovoj to rade,a posto ja vodim trudnocu od pocetka tamo mozda ce mi tamo to i napraviti..moj dr mi inace na svakom uzv to nesto mjeri
Doktor je rekao da to sve trudnice rade u 19. ili 20.tjednu trudnoće... Radila u 20tj+3d. Radila pregled u boilnici kao i moje poznanice.

Nije mi dobar nalaz urinokulture
Našli su povećan Beta hemolitički streptokok grupe B i dobila sam Ninur antibiotik…. doktor je bio izrazito brz preko telefona samo sam pitala jel opasno za bebu, kaže on nije.
Svašta sam pročitala na internetu i ne čini mi se bezopasan. Užasno me strah
Kad moraš na slijedeći pregled??? Ako te strah, idi odmak k njemu na konzultacije ili sestri. Moja sestra meni sve pregleda i lijepo me opusti ako vidi da sam sva isprepadana.

meni je svaki pregled 400 kn. Stvarno su skupi, al ajd tješim se da će doktor sve opravdat kad dođe porod na red. Zato sam I išla kod njega jer kažu da je extra brižan (po meni možda malo I prebrižan) I da se oko poroda I organiziranja jako potrudi I da je na raspolaganju. Pa sad vidit ćemo koliko je od toga istina….
je, al tko ti garantira da će biti baš on? misliš ga zvati?
meni ni na jednom porodu nije bio onaj kod kog sam vodila trudnoću (štoviše na prvom porodu nije bilo "pravog doktora" nego neki specijalizant štatijaznam jer je bio sam Božić i možeš si mislit tko je onda u rađaoni dežuran...a vodila u predstojnika klinike i isto sam si kontala "ako bude problema..")
Ja se nadam da će sve proteć okej i da mi (opet) neće bit bitno koji je dr....

Sretna, i meni isto piše da je posteljica sprijeda i ništa mi nisu rekli... Pitat ću ga 14. Još maaaalooo i dolazi pregled! Baš sam happy! Brzo ti tjedni prolaze, ali jako sporo... Isto tako me bude strah da će se nešto desiti jer tih 5 tjedana traju PREDUGO, ali beba se svakodnevno javlja, pa je to znak da je sve pod kontrolom.
Eto, ipak 7.6. tečaj za trudnice. Ja sam bila uvjerena da je danas 1.6. I to ne samo danas/jučer već DANIMA Ovaj vikend je djevojačka od prijateljice, pa idemo u petak kod jedne da joj radimo muffine na k***
Mi presretne, a ova jedna se srami
Pričale mi kako se ta ista - MOJA KUMA - sramila kad su gradom nosile moju tortu za djevojačku dok ova druga sva ponosna. Rekla sam si kumi: ako ti bude ikada trebalo da ti nosim nešto u tom obliku - zoviii!!!
Mene to veselo i baš mi je smiješno i simpatično i bez toga mi ne bi bila djevojačka kako spada
Uh, slijedeći tjedan i OGTT. Kažu da se mora izbjegavati slatko (pogotovo dan prije) i teška hrana... Mame koje ste već bile na OGTTu, što vi kažete??? Koliko dana prije se treba izbjegavati slatko? U utorak mi je 24.tjedan, pa sam planirala od utorka na dalje otići.

Slažem se sa Trecom srecom. Nitko ne garantira da će na porodu biti isti doktor koji ti je vodio trudnoću. Našim se prijateljima desilo da je on kćerku na avion morao voziti (na maturalno putovanje), a obećao joj je da će biti prisutan. Na kraju je bio drugi doktor koji ju je izmučio dok bebi nisu počeli padati otkucaji srca. Njoj je njen ginekolog rekao da će teško prirodnim putem roditi jer ima jače zdjelične kosti. I tako je i bilo. Izmućili nju i bebu i na kraju moj ginekolog (znači neki treći ginekolog) joj je hitni carski napravio.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji