Treca sreca, nisam ih do sad vadila, bar koliko se sjecam, a sad mi je dala da vadim da se vidi jel samo u trudnici ili od prije...
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Jutro cure!
Bas sam odlucila pocet pazit na kile. Proslu trudnocu saklm dobila 27kg. Istina, izgubila ih u prva tri mj bez ikakvih dijeta..al zbog zdravlja u trudnoci bi najvise tila sad smanjit. E da, vecinu kg san dobila u zadnjem tromjesjecju. Do tad bila fit..al i voda tu igra ulogu. Bila sam sva ka vodeni balun.
Evo sto sam.jucer jela..
Kroz jutro:
Nes
Banana i jogurt
Piceta
Kava
Poslijepodne:
Dva tanjura variva s mahunama i kumpirima + 3 fete kruha
Sladoled
Keks
Vecera:
Burek
Dva jaffa keksa
Eto..mislim da stvarno pretjerujen..
Mogle bi otvorit jedan topic o dnevnim menijima haha
Jao da ja toliko jedem bila bih kao mesna okruglica.🤣 Inace sam sklona debljanju pa mi i u trudnoci tako.
Ja sam se ipak odlučila obaviti privatno anomaly scan, tako da imam nalaz kad idem kod doktorice, prije nego mi ode na godišnji. Ići ću u tjednu 12.-16.6. tad će biti 20-ti tjedan i najbolje se vidjeti. Usput ću pitati doktora neke stvari koje me zanimaju i na miru sve obaviti. Inače sam na pregledima kao na traci i pola toga imam osjećaj da ne obavimo, a bebu vidim na par sekundi kad okrene ekran prema meni i gotovo. Vidjet ću što kaže i za posteljicu.
Zadnji put mi je samo gledala i mjerila cerviks a bebu ništa, samo pogledala jer kao anomaly će sve izmjeriti i pokazati. Inače dobijem sliku a sad nisam i baš mi fali
Mislim da ćemo uživati u 4D prikazu
Što vama mjere na pregledima? Meni je do sada samo mjerila CRL tj dužinu od tjemena do trtice, i od zadnji puta cerviks. Niti težinu bebe, niti plodnu vodu kak vi sve spominjete? Zadnji put samo cerviks...
Meni svaki put sve mjeri i gleda na bebi, al bas sve. I naravno gleda dal sam zatvorena i cerviks mjeri al nikad nisam gledala kolko mi je cerviks 😂
A mo ima monitor iznad stola na kojem lezis pa onda lijepo sve vidimo, znaci zene gledaju lijepo gore, a on sa strane u svoj monitor. Tako da vidim apsolutno cijeli pregled
Prošli put je mjerio cerviks jer me nije htio preko uvza pregledati jer sam 3 dana prije išla na anomaly scan... Tamo su mi mjerili sve... Inače mjeri CRL. Prvi put je napisao, a drugi put nije..
Meni svaki put sve mjeri i gleda na bebi, al bas sve. I naravno gleda dal sam zatvorena i cerviks mjeri al nikad nisam gledala kolko mi je cerviks 😂
A mo ima monitor iznad stola na kojem lezis pa onda lijepo sve vidimo, znaci zene gledaju lijepo gore, a on sa strane u svoj monitor. Tako da vidim apsolutno cijeli pregled
Blago tebi. Nama ekran bočno.
Zna li netko što znači da je posteljica sprijeda preko ušća?
To mi je pretprošli put spomenula, sad malo tražim po netu i nailazim na svakakve podatke. Od toga da se mora mirovati, izbjegavati odnose i da to uglavnom znači da se ide na carski… Meni ništa od toga moja nije spomenula tako da ja ne mirujem. Samo je rekla da će se vjerojatno položaj posteljice još mijenjati kako beba raste pa ćemo vidjeti.
Zadnji put mi je napravila pregled ekstrabrzinski jer je bila ogromna gužva i ništa mi nije spomenula za tu posteljicu. A ja se sad opet brinem što to znači
U ovoj trudnoci, otprilike u isto vrijeme kad ti je to dr rekla, i ja sam imala slicnan komentar (necu reci dijagnozu jer je rano za dijagnosticiranje). Meni je posteljica bila sprijeda i preko usca. Kako beba raste, raste i maternica (poput balona) i povlaci posteljicu za sobom i dize je iznad usca. Ako s 26 tjedana trudnoce posteljica bude manje od 2 cm iznad usca maternice tada se dijagnosticira placenta previa marginalis (moze i ne mora biti porod na carski), ako bude sasvim preko usca onda je placenta previa totalis (sasvim sigurno porod na carski, jer posteljica prekriva usce kuda dijete vaginalnim porodom izlazi). Meni je dr preporucila da ne dizem teze od 5 kg i da izbjegavam spolne odnose dok se posteljica ne podigne, jer se spustena posteljica manifestira preko malo smedjeg iscjetka, pa da se ne prestrasim. U 20.tt posteljica je bila vise od 2 cm od usca i sada je sve ok.
Znaci sve i da ti nije jos uvijek 2 cm iznad usca, jos je rano za dijagnozu placente previe i pricu o carskom porodu sve do 26 tt. No vjerujem da ce ti biti situacija kao kod mene i na sljedecem pregledu ce biti u super polozaju.
Gledala je i meni dal sam zatvorena, oblik cerviksa i duljinu. To je bilo sve ok i to mi je najbitnije. Al inače mjeri CRL, ovaj put nije, mislim da bi to trebali svaki put, kako da znamo koliko raste i napreduje. Vidim da su neke spominjale i mjere bebe tipa glave, trbuha i sl. Znam da mi jedna frendica uvijek spominje grame bebe, pa mi je čudno kako meni to ništa ne mjeri i ne gleda...
M@lena ti si to lijepo objasnila ☺😄
Meni je to sa 18tt rekla da prelazi preko usca i onda se je digla sad na zadnjem pregledu je 3cm od usca pa je kao ok rekla je da ce se to dizati ima jos kao vremena :))
Sanjchi sorkac nisam znala 😊
Ja sam opet u zurbi😂😂😂
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Jutro cure!
treca_sreca Selidbu smo odradili u pola dana, a onda sam još u pon 3 sata čistila taj stari stan. Hrpa robe za posložit me još čeka u novom stanu I Neman pojma kad ću to. Zasad je sve osim te robe sređeno pa valjda ću kroz kojih par dana I to uspit. Al ne da sam umorna nego sam krepana jer micica već 3 noći jako lose spava I ne znam jel se umornija dignem ili legnem.
barbs Kad dođe bebica bit će ti svejedno što je, samo da je uzmeš u ruke I to je to. Ostvarenje snova. Zato me ovaj put BAŠ briga šta govore.
Inače ja imam još 2 sestre, nemamo brata I moji su nas odgajali da bez obzira muško ili žensko bilo možeš ostvariti šta želiš I ne moraš ovisiti o nekome samo zato što si žensko. I to će bit I ono što ću se trudit I na svoju dicu prinit. Ipak smo u 21. stoljeću ma što neki govorili.
sanjchi225 Mi smo kupili Peg Prego book plus 3u1 I nisam se pokajala. Košaru smo koristili stalno bar neka prva 3 mjeseca dok je stvarno beba mala I neprirodno mi je išta drugo osim da leži. S tim da smo odmah nekon prvih mjesec dana I prve kontrole (krajem 4. miseca) počeli ići na plažu I u šetnje di smo se vozili autom I vozila se u toj korpi koju smo nekako vezali pojasom iako se košara kao ne može zavezat tj nije ugrađena neka kvačica ili nešto slično ali da se to nekako izvest. Sa 4 mjeseca smo išli na more pa smo zbog jednostavnosti je prebacili u sportsku sjedalicu sa polegnutim naslonom. I ona se već tada sama bez držanja znala poprilično podići u polusjedeći položaj, inače je jako žilava I jaka. A tada smo počeli nekako I ono tzv "jaje" koristiti s tim da beba ne smi duže od 4 sata bit u njoj a I kroz ta 4 sata bi trebalo napraviti pauzu.
Kišobran kolica nismo na kraju ni kupili jer smo bili zadovoljni sa ovim sportskim I nekako su nam se činila nepotrebna. Mclarenom su svi zadovoljni ovi što ih ja znam da ih imaju.
Sortiraj odgovore
Najstariji