Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • M@lena
    31. Svibanj 2017. 12:46

Suncokretica

Zna li netko što znači da je posteljica sprijeda preko ušća?
    To mi je pretprošli put spomenula, sad malo tražim po netu i nailazim na svakakve podatke. Od toga da se mora mirovati, izbjegavati odnose i da to uglavnom znači da se ide na carski… Meni ništa od toga moja nije spomenula tako da ja ne mirujem. Samo je rekla da će se vjerojatno položaj posteljice još mijenjati kako beba raste pa ćemo vidjeti.
    Zadnji put mi je napravila pregled ekstrabrzinski jer je bila ogromna gužva i ništa mi nije spomenula za tu posteljicu. A ja se sad opet brinem što to znači

U ovoj trudnoci, otprilike u isto vrijeme kad ti je to dr rekla, i ja sam imala slicnan komentar (necu reci dijagnozu jer je rano za dijagnosticiranje). Meni je posteljica bila sprijeda i preko usca. Kako beba raste, raste i maternica (poput balona) i povlaci posteljicu za sobom i dize je iznad usca. Ako s 26 tjedana trudnoce posteljica bude manje od 2 cm iznad usca maternice tada se dijagnosticira placenta previa marginalis (moze i ne mora biti porod na carski), ako bude sasvim preko usca onda je placenta previa totalis (sasvim sigurno porod na carski, jer posteljica prekriva usce kuda dijete vaginalnim porodom izlazi). Meni je dr preporucila da ne dizem teze od 5 kg i da izbjegavam spolne odnose dok se posteljica ne podigne, jer se spustena posteljica manifestira preko malo smedjeg iscjetka, pa da se ne prestrasim. U 20.tt posteljica je bila vise od 2 cm od usca i sada je sve ok.
    Znaci sve i da ti nije jos uvijek 2 cm iznad usca, jos je rano za dijagnozu placente previe i pricu o carskom porodu sve do 26 tt. No vjerujem da ce ti biti situacija kao kod mene i na sljedecem pregledu ce biti u super polozaju.

Suncokretica
    31. Svibanj 2017. 12:48

Gledala je i meni dal sam zatvorena, oblik cerviksa i duljinu. To je bilo sve ok i to mi je najbitnije. Al inače mjeri CRL, ovaj put nije, mislim da bi to trebali svaki put, kako da znamo koliko raste i napreduje. Vidim da su neke spominjale i mjere bebe tipa glave, trbuha i sl. Znam da mi jedna frendica uvijek spominje grame bebe, pa mi je čudno kako meni to ništa ne mjeri i ne gleda... 

Tejuska♡
    31. Svibanj 2017. 12:49

M@lena ti si to lijepo objasnila ☺😄
    Meni je to sa 18tt rekla da prelazi preko usca i onda se je digla sad na zadnjem pregledu je 3cm od usca pa je kao ok rekla je da ce se to dizati ima jos kao vremena :))
    Sanjchi sorkac nisam znala 😊 
    Ja sam opet u zurbi😂😂😂

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

• Mamuka
    31. Svibanj 2017. 12:49

Jutro cure!
    treca_sreca Selidbu smo odradili u pola dana, a onda sam još u pon 3 sata čistila taj stari stan. Hrpa robe za posložit me još čeka u novom stanu I Neman pojma kad ću to. Zasad je sve osim te robe sređeno pa valjda ću kroz kojih par dana I to uspit. Al ne da sam umorna nego sam krepana jer micica već 3 noći jako lose spava I ne znam jel se umornija dignem ili legnem.
    barbs Kad dođe bebica bit će ti svejedno što je, samo da je uzmeš u ruke I to je to. Ostvarenje snova. Zato me ovaj put BAŠ briga šta govore.
    Inače ja imam još 2 sestre, nemamo brata I moji su nas odgajali da bez obzira muško ili žensko bilo možeš ostvariti šta želiš I ne moraš ovisiti o nekome samo zato što si žensko. I to će bit I ono što ću se trudit I na svoju dicu prinit. Ipak smo u 21. stoljeću ma što neki govorili.
    sanjchi225 Mi smo kupili Peg Prego book plus 3u1 I nisam se pokajala. Košaru smo koristili stalno bar neka prva 3 mjeseca dok je stvarno beba mala I neprirodno mi je išta drugo osim da leži. S tim da smo odmah nekon prvih mjesec dana I prve kontrole (krajem 4. miseca) počeli ići na plažu I u šetnje di smo se vozili autom I vozila se u toj korpi koju smo nekako vezali pojasom iako se košara kao ne može zavezat tj nije ugrađena neka kvačica ili nešto slično ali da se to nekako izvest. Sa 4 mjeseca smo išli na more pa smo zbog jednostavnosti je prebacili u sportsku sjedalicu sa polegnutim naslonom. I ona se već tada sama bez držanja znala poprilično podići u polusjedeći položaj, inače je jako žilava I jaka. A tada smo počeli nekako I ono tzv "jaje" koristiti s tim da beba ne smi duže od 4 sata bit u njoj a I kroz ta 4 sata bi trebalo napraviti pauzu.
    Kišobran kolica nismo na kraju ni kupili jer smo bili zadovoljni sa ovim sportskim I nekako su nam se činila nepotrebna. Mclarenom su svi zadovoljni ovi što ih ja znam da ih imaju.

• Mamuka
    31. Svibanj 2017. 12:50

dolores123 Ja imam poprilično problematičnu kožu I sa svojih 30 god I dalje imam prištiće, nažalost. U prošloj I u ovoj sad trudnoći sam imala period u 2-3 mjesecu T kad mi je lice bilo užasno koliko su me ti prištići opsjedali, ali nakon 4-5 mj T to se smiri I lice se tako lipo očisti da je to san sviju nas sa tim problemom. Tako da ne brini I to će proći I onda ćeš imati par mjeseci uživanja u predivnoj koži bez prištića.
    Ja sam do sad (16+6 tt) zapravo samo vratila onih 1,5kg koje sam izgubila u prvom tromjesečju. S tim da sam na početku trudnoće bila u +6 kg od onih mojih idealnih pa se nadam da ću ovaj put se ipak malo manje udebljat. U prvoj trudnoći sam dobila 13 kg (sa 59 na 72) I nakon poroda sam izgubila samo 7. Iako sam vise od 7 mjeseci dojila nisam skinula vise od 1 kg tako da one priče kad dojiš sve izgubiš baš I ne stoje. Bar ne kod mene.
    Zasad Neman povećan apetit I jedem malo češće. Ujutro pojedem 2 šnite integralnog tost kruha sa sirnim namazom I šalicu bile kave. Međuobrok je uvik neko voće (jagode, grožđe, trešnje, banana, breskve,.... štagod). Ručam na poslu neku salatu sa sirom I eventualno 1 tjedno nešto iz pekare sa jogurtom. Oko 17 mi je večera I tada uglavnom jedem normalne stvari s tim da malo vise pazim da pojačam povrće. Inače obožavam slatkiše, mogla bi na njima živit, ali pokušavam ih zamjeniti voćem. Nedjelju ne pazim ni najmanje I jedem šta god poželim. Zaleti mi se tu I tamo neki sčatkiš, al ne dramim (još) oko toga I kila. S tim da su mi u prvoj trudnoći najgori bili 7. I 8. mj T kada sam dobila po 3-4 kg I njih se sad stvarno bojim.

Nina2512
    31. Svibanj 2017. 12:51

Cure jeste li isle ili planirate ici na anomaly scan?ja drugi tj ulazim u 20.tj i razmisljam o tome da odem privatno,ali navodno da u petrovoj to rade,a posto ja vodim trudnocu od pocetka tamo mozda ce mi tamo to i napraviti..moj dr mi inace na svakom uzv to nesto mjeri 

Suncokretica
    31. Svibanj 2017. 12:53

Malena, hvala ti na odgovoru! Tako nekako mi je i spominjala, kao još će to rasti i micati se pa ćemo vidjeti. Al mi nije jasno zašto mi nije spomenula da moram paziti i ne imati odnose, to mi je čudno ako je to već tako, možda ne smatra da je to važno... Hvala na savjetima!
    Sada ništa nije spominjala posteljicu, vidjet ću na uzv kad odem kod privatnika pa ću ga priupitati za to, a i nju drugi put kad dođem na pregled. A nadam se da će se posteljica polagano pomicati kao i tebi 

Suncokretica
    31. Svibanj 2017. 13:00

Ana2711

Cure jeste li isle ili planirate ici na anomaly scan?ja drugi tj ulazim u 20.tj i razmisljam o tome da odem privatno,ali navodno da u petrovoj to rade,a posto ja vodim trudnocu od pocetka tamo mozda ce mi tamo to i napraviti..moj dr mi inace na svakom uzv to nesto mjeri

Hej, mene je jučer doktorica uputila na anomaly scan. Ja sam sada ušla u 19 tjedan. Naručila sam se u Petrovu i dobila sam termin tek za 27.6. S obzirom da mi je pregled prije toga, a i doktorica mi ide na godišnji, odlučila sam se privatno.
    Iskreno, mislim da će mi privatnik to napraviti bolje i duže, a i  znatiželjni smo oko spola pa smo se zato tako odlučili 
    Taj privatnik mi je rekao da se radi 18-22 tjedna ali da se oko 20-tog najbolje vidi. E sad ti vidi hoćeš li privatno ili ćeš čekati dugo u Petrovoj...

• sretna
    31. Svibanj 2017. 13:00

Suncokretica

Malena, hvala ti na odgovoru! Tako nekako mi je i spominjala, kao još će to rasti i micati se pa ćemo vidjeti. Al mi nije jasno zašto mi nije spomenula da moram paziti i ne imati odnose, to mi je čudno ako je to već tako, možda ne smatra da je to važno… Hvala na savjetima!
    Sada ništa nije spominjala posteljicu, vidjet ću na uzv kad odem kod privatnika pa ću ga priupitati za to, a i nju drugi put kad dođem na pregled. A nadam se da će se posteljica polagano pomicati kao i tebi

I ja imam u ovoj trudnoci posteljicu sprijeda to je rekao na proslom uzv, ali nije nista rekao da je to zabrinjavajuce ili da ne smijem dizat tesko i imat odnose. Kao sve normalno kao i do sada

• Mamuka
    31. Svibanj 2017. 13:04

U prvoj trudnoći mi je doktorica (privatna) preporučila anomaly scan I išli smo, ali kod nas u St to ima samo privatno I dođe cca 450kn. Poliklinika Genoveva čini mi se da se zvala ta u koju smo išli na anomaly scan.
    Sad sam kod drugog doktora, isto privatnika koji ima jako dobar 3D I kaže da po njegovom mišljenju nema potrebe za taj 4D jer se I na ovom sve što treba može vidjeti. sad ćemo tek ući u 17tt pa ne razmišljam još intezivno o tome, ali mislim da ću ipak ići.
    Kod anomaly scana se mjere organi detaljnije puno nego kod običnog pregleda kod kojeg obično mjere opseg glavice, trbuha i dužinu od vrha glave do trtice. Ponekad ako uspiju mogu izmjeriti I dužinu bedrene kosti, ali to je teško jer se bebe uglavnom jako miču I teško ih je uhvatiti.
    Na AS se gledaju svi unutarnji organi (posebno srce kada se već mogu vidjeti te rupice koje mogu ukazivati na down), ruke I noge (broje prstiće I još neke kosti gledaju), gleda se dosta I mozak (tu ništa nisam kužila, al doktor valjda zna šta gleda ) te se gleda lice ako ima kakvih deformacija (zečja usnica I slično). Tako je bar kod nas bilo prošli put. I to potraje poprilično dugo jer se beba miče, a doktor sve to treba provjerit.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI