…… ja udebljala prije trudnoce, gusteraca, stitnjaca i te gluposti…jucer sam bila na kontroli i doktorica je prezadovoljna nalazom stitnjace, za 6 tjedana opet kontrola, pa cemo vidjet sto ce reci nalaz…moram vadit antitijela da se vidi jel stitnjaca poblesavila sad u trudnoci ili je od prije
ne kužim zašto ćeš vadit antitijela ako je nalaz sad uredan.
A prije T nisi vadila nikad antitijela nego samo TSH/T3/T4/FT3/FT4?
meni su antitijela bila visoka prije, ne znam točno otkad, ali prošlo proljeće sam to detektirala na privatnim pretragama koje sam samoinicijativno uradila jer sam imala sve simptome hašimota....i potvrdilo se da imam povišena.
Odonda sam na bezglutenskoj prehrani, neko vrijeme sam provodila čak striktni AIP (nema ni mlijeka itd) i evo sad u trudnoći kad sam vadila antitijela - bogu Hvala - negativna tj nisu van granica normale....tako da sam se čak malo opustila, mada gluten još uvijek ne konzumiram. Samo bezglutenske žitarice...

žena-majka-carica:)
Treca sreca, meni su tek u trudnoći dali da vadim antitijela i na kraju mi je nalaz bio super, osim TSH koji je bio previše visok za trudnoću.

Suncokretice nisam imala to (dosad) pa ti ne bih znala pomoć...
doručak - ja počinjem dan voćem ,ništa drugo mi se ujutro ne jede. Otkad su ove vrućine pojedem 1/2-1kg trešanja dnevno, turu-dvije jagoda sa šlagom, pa još marelica, bresaka i sl 5-6kom, i nekih 3756 sladoleda tokom dana. Ali zato nerijetko ručam dupli ručak ( uglavnom kuhano povrće i neko meso), ili odmah ili s razmakom, prejedem se, i još iza tog desert (1ili2 krempite npr, bez kore jer tu ima glutena) ali ujutro me ne traži osim voća...pogotovo da bih jela sendviče i sl. Odvikla sam se od tog zbog BG prehrane još lani...

žena-majka-carica:)
Cure jeste vidjele ovo: https://www.facebook.com/desetdanabezcekanja/posts/244990245980214
Popusti na svasta, a neki su cak i sasvim besplatni.

Treca sreca, nisam ih do sad vadila, bar koliko se sjecam, a sad mi je dala da vadim da se vidi jel samo u trudnici ili od prije...

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Jutro cure!
Bas sam odlucila pocet pazit na kile. Proslu trudnocu saklm dobila 27kg. Istina, izgubila ih u prva tri mj bez ikakvih dijeta..al zbog zdravlja u trudnoci bi najvise tila sad smanjit. E da, vecinu kg san dobila u zadnjem tromjesjecju. Do tad bila fit..al i voda tu igra ulogu. Bila sam sva ka vodeni balun.
Evo sto sam.jucer jela..
Kroz jutro:
Nes
Banana i jogurt
Piceta
Kava
Poslijepodne:
Dva tanjura variva s mahunama i kumpirima + 3 fete kruha
Sladoled
Keks
Vecera:
Burek
Dva jaffa keksa
Eto..mislim da stvarno pretjerujen..
Mogle bi otvorit jedan topic o dnevnim menijima haha
Jao da ja toliko jedem bila bih kao mesna okruglica.🤣 Inace sam sklona debljanju pa mi i u trudnoci tako.

Ja sam se ipak odlučila obaviti privatno anomaly scan, tako da imam nalaz kad idem kod doktorice, prije nego mi ode na godišnji. Ići ću u tjednu 12.-16.6. tad će biti 20-ti tjedan i najbolje se vidjeti. Usput ću pitati doktora neke stvari koje me zanimaju i na miru sve obaviti. Inače sam na pregledima kao na traci i pola toga imam osjećaj da ne obavimo, a bebu vidim na par sekundi kad okrene ekran prema meni i gotovo. Vidjet ću što kaže i za posteljicu.
Zadnji put mi je samo gledala i mjerila cerviks a bebu ništa, samo pogledala jer kao anomaly će sve izmjeriti i pokazati. Inače dobijem sliku a sad nisam i baš mi fali
Mislim da ćemo uživati u 4D prikazu
Što vama mjere na pregledima? Meni je do sada samo mjerila CRL tj dužinu od tjemena do trtice, i od zadnji puta cerviks. Niti težinu bebe, niti plodnu vodu kak vi sve spominjete? Zadnji put samo cerviks...

Meni svaki put sve mjeri i gleda na bebi, al bas sve. I naravno gleda dal sam zatvorena i cerviks mjeri al nikad nisam gledala kolko mi je cerviks 😂
A mo ima monitor iznad stola na kojem lezis pa onda lijepo sve vidimo, znaci zene gledaju lijepo gore, a on sa strane u svoj monitor. Tako da vidim apsolutno cijeli pregled

Prošli put je mjerio cerviks jer me nije htio preko uvza pregledati jer sam 3 dana prije išla na anomaly scan... Tamo su mi mjerili sve... Inače mjeri CRL. Prvi put je napisao, a drugi put nije..

Meni svaki put sve mjeri i gleda na bebi, al bas sve. I naravno gleda dal sam zatvorena i cerviks mjeri al nikad nisam gledala kolko mi je cerviks 😂
A mo ima monitor iznad stola na kojem lezis pa onda lijepo sve vidimo, znaci zene gledaju lijepo gore, a on sa strane u svoj monitor. Tako da vidim apsolutno cijeli pregled
Blago tebi. Nama ekran bočno.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji