Aleksandra, možda slatko izbaciti?! Ne u potpunosti, ali barem ne svaki dan... Tako sam se i ja zeznula. Svaki dan sladoled, kolači s pira, humburgeri, pizze... i eto kg i onda se pitam: OTKUD MI?! A sama sam si kriva
Yel, ako želiš otići na pregled da ti bude lakše onda idi Neka moja kolegica s posla je otišla samo radi godina, a nitko nije imao zdravstvene probleme u obitelji.
Pristici.....ne spominjite...leda su mi ih puna...uzaaaas.....
Hvala za objasnjenje o kolicima :)
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Hej mamasitove! 😘
Ja doruckujem ili sendvic s jogurom u kojeg umjesam chiju ili mekinje s jogurom, chijom i eventualno nekim vocem unutra. Rucak kako kad, jucer smo se "pocastili" omiljenom tjesteninom sa salsom to nam je najdraze jelo 😂, navecer mini sendvici s piletinom grill, ja sam jos jela i vocnu salatu, to sad jedem svaku vecer finu od rashladenog voca mmmm. A za nagradu sam jela i cokoladu i roladu od jagoda 🐷
Danas sam ujutro sendvic, za rucak cu jaja, salatu i sir (salatkis) i nesto za veceru + obavezna vocna salata. Dakle malo zdravije
Yel amniocenteza ti je za down i slicne anomalije koliko znam, ali ako ti je kombinirani dobar i svi uzv pregledi mislim da nema potrebe za amnio. Ali najbolje ti je da se konzultiras s gin i njemu reci sve sto te brine, pa ce procijeniti eventualne rizike zbog deckove proslosti.
Anomaly scan je obavezna kontrola u trudnoci i radi se od 20 tj jer se od tada najbolje vide svi organi.
Zna li netko što znači da je posteljica sprijeda preko ušća?
To mi je pretprošli put spomenula, sad malo tražim po netu i nailazim na svakakve podatke. Od toga da se mora mirovati, izbjegavati odnose i da to uglavnom znači da se ide na carski... Meni ništa od toga moja nije spomenula tako da ja ne mirujem. Samo je rekla da će se vjerojatno položaj posteljice još mijenjati kako beba raste pa ćemo vidjeti.
Zadnji put mi je napravila pregled ekstrabrzinski jer je bila ogromna gužva i ništa mi nije spomenula za tu posteljicu. A ja se sad opet brinem što to znači
…… ja udebljala prije trudnoce, gusteraca, stitnjaca i te gluposti…jucer sam bila na kontroli i doktorica je prezadovoljna nalazom stitnjace, za 6 tjedana opet kontrola, pa cemo vidjet sto ce reci nalaz…moram vadit antitijela da se vidi jel stitnjaca poblesavila sad u trudnoci ili je od prije
ne kužim zašto ćeš vadit antitijela ako je nalaz sad uredan.
A prije T nisi vadila nikad antitijela nego samo TSH/T3/T4/FT3/FT4?
meni su antitijela bila visoka prije, ne znam točno otkad, ali prošlo proljeće sam to detektirala na privatnim pretragama koje sam samoinicijativno uradila jer sam imala sve simptome hašimota....i potvrdilo se da imam povišena.
Odonda sam na bezglutenskoj prehrani, neko vrijeme sam provodila čak striktni AIP (nema ni mlijeka itd) i evo sad u trudnoći kad sam vadila antitijela - bogu Hvala - negativna tj nisu van granica normale....tako da sam se čak malo opustila, mada gluten još uvijek ne konzumiram. Samo bezglutenske žitarice...
žena-majka-carica:)
Treca sreca, meni su tek u trudnoći dali da vadim antitijela i na kraju mi je nalaz bio super, osim TSH koji je bio previše visok za trudnoću.
Suncokretice nisam imala to (dosad) pa ti ne bih znala pomoć...
doručak - ja počinjem dan voćem ,ništa drugo mi se ujutro ne jede. Otkad su ove vrućine pojedem 1/2-1kg trešanja dnevno, turu-dvije jagoda sa šlagom, pa još marelica, bresaka i sl 5-6kom, i nekih 3756 sladoleda tokom dana. Ali zato nerijetko ručam dupli ručak ( uglavnom kuhano povrće i neko meso), ili odmah ili s razmakom, prejedem se, i još iza tog desert (1ili2 krempite npr, bez kore jer tu ima glutena) ali ujutro me ne traži osim voća...pogotovo da bih jela sendviče i sl. Odvikla sam se od tog zbog BG prehrane još lani...
žena-majka-carica:)
Cure jeste vidjele ovo: https://www.facebook.com/desetdanabezcekanja/posts/244990245980214
Popusti na svasta, a neki su cak i sasvim besplatni.
Sortiraj odgovore
Najstariji