Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dena1009
    31. Svibanj 2017. 09:21

Belle ja do otprilike 16.tt nisam mogla bas jesti jer sve sto bi pojela imala sam osjecaj ko da sam progutala kamenje, želja nisam imala, osim sto sam svaki dan morala bar neku voćku pojest. Oko 20.tt je počela želja za slatkim, kolača sam pojela u 2 tjedna koliko inače u godinu dana pojedem. A sad, 25. tt se malo umirilo, odnosno, previse mi je tesko ako puno jedem pa nastojim kontrolirati količinu iako jedem apsolutno sve ko i inače. U 6mj dobila sam 7-8 kg, doktorica nije nista komentirala.
    Doručak mi je trenutno šnita kruha sa nekim namazom, gris, kuhano jaje 1-2. Na početku sam mogla više al sad mi je to dovoljno, dok prije trudnoce gotovo nikad nisam doručkovala.
    Po noći nikad ne jedem, malo sam previse lijena da ustanem, pa za svaki slučaj stavim jabuku na nocni ormaric ako je bas kriza 🙄
    I_me bas su ti lijepe sandalice, takvo sto jos nisam probala. Ja sam odlucila kupit Riekerove jer imaju jako udobnu obucu. Gledala sam ovako nesto, naprijed je guma pa mislim da bi mi to odgovaralo kod oticanja stopala:

url=https://lilypie.com]

barbs
    31. Svibanj 2017. 09:24

sanjchi255

Ja sam jucer i prekjucer pojela malo…nisam bas puno jela..ali ono sto sam jela nije bas bila zdrava hrana….dok s druge strane ima dana kad bi sama nesto jela i grickala…zavisi valjda o raspolozenju i svemu, neznam. Malo se pazim sad da ne dobijem po nosu sutra kod doktora ali po mojoj vagi ja sam u 4,5 mj dobila5 kg…tako da mislim da nije strasno. Kod mene je problem sto sam se ja udebljala prije trudnoce, gusteraca, stitnjaca i te gluposti…jucer sam bila na kontroli i doktorica je prezadovoljna nalazom stitnjace, za 6 tjedana opet kontrola, pa cemo vidjet sto ce reci nalaz…moram vadit antitijela da se vidi jel stitnjaca poblesavila sad u trudnoci ili je od prije

Tako sam se ja zeznula prije vjenčanja. Jela sam tih 10ak dana 2 puta dnevno, ali sama sranja... Super za štitnjaču... Ja idem 3.7. kod endokrinologice (svakih mjesec i pol k njoj na pregled). FT4 je bio nešto niži a TSH u normalnoj granici za trudnoću. Rekla mi je da je normalna hranica do 2.5, a ja sam imala 2.11.  Ja sam nakon što sam počela piti tablete smanjila samo 1KG (prije trudnoće), ali sam trenirala 3 puta tjedno i pazila što jedem tako da sam izgledala kao da sam minimalno 5 kg išla dolje. Mišići se utegnuli, trbuh doslovno prepolovio... Kad sam gledala slike iz Zadra gdje smo bili u 8. mjesecu i slike nakon 2-3 mjeseca: doslovno transformacija... 
    I eto, sad sam trudna  Opet mislim da od početka imam više kg, ali što je tu je sada... Nadam se samo da ih neću dobiti previše do kraja trudnoće. 

Suncokretica
    31. Svibanj 2017. 09:24

Dolores123

Da li koja od vas ima problema sa prištičima? Ja ih imam posvuda, po prsima, licu,leđa da ne spominjem.Mislila sam da je to od utrogestana kojeg sam trošila, ali sad sam s njim prestala.Prije trudnoče mi se to javljalo samo prije menstuacije.

Meni su se jedno vrijeme dosta pojavili na licu, nisam mogla vjerovati otkud sad to toliko 
    I onda se to smirilo samo od sebe, mislim da ti je to od hormona i da će proći. Al sve ovisi o tome kakvu kožu imaš inače...
    Zaboravila sam napomenuti za popis: idući pregled mi je 20.06. a 27.06. idem na anomaly scan 

barbs
    31. Svibanj 2017. 09:25

Super su vam sandale cure. I ja ću morati u potragu. Imam sandale od prošlih godina, ali ipak mi trebaju nove 

barbs
    31. Svibanj 2017. 09:27

Yel, zašto bi išla na amniocentezi ako su nalazi dobri? 
    Mislim da postoji razlog zašto se anomaly radi u 20.tjednu, ali ako ti želiš otići privatniku prije - zašto ne? 

barbs
    31. Svibanj 2017. 09:28

Giovi

Ja nista prvih 2-3sata…a onda pahuljice,jaja ili neki sendvic sa sirom salamom i povrcem iz pekare…

Giovi, svaka čast  Ja se gladna probudim... Ne bih izdržala toliko dugo bez hrane 

Suncokretica
    31. Svibanj 2017. 09:30

Ja za doručak jedem zobene pahuljice sa mlijekom ili jogurtom i onda ubacujem razne dodatke: grožđice, brusnice, banane, jagode, med, što mi je po volji taj dan. A to sam i inače jela do sada ujutro, najlakše mi je za želudac, a dugo me drži sitom...
    Zasad nemam napade gladi niti veliku želju za slatkim. Nije da ga ne pojedem, ali tu i tamo kad mi baš dođe. Inače nisam jela puno slatkog... 
    Nadam se da će i ostati na tome do kraja trudnoće da ne dobijem previše kila 

31. Svibanj 2017. 09:39

barbs, za amnio nisam ni sama na cisto za/protiv, naime otac djeteta je imao varikokelu koju je op prije tri godine i pricao je da je imao lose nalaze (na sve to je uzimao metane za misice, ilegalni steroidi, navodno ne uzima vise), strah me uopce pomisliti o posljedicama na plod. Paranoiram se na sve zivo.

• sretna
    31. Svibanj 2017. 09:43

Za dorucak svasta jedem, ali uvijekora bit sa kruhom jer od pahuljica sam gladna za sat vremena, njih samo za veceru jedem. A zibene ne volim nikako ni voce sa zobenima i jogurtom/mlojekom...zeludac mi se preokrece od toga.

A jedem u biti kao i do sada, dorucak, rucak i veceru ako sam gladna. Izmedu dorucka i rucka nesto prigricnem kao i inace. Uopce nemam napadaje gladi niti jedem vise nego inace.

Cak.mi se cini da zadnjih par dana jedem manje jer me sve stisce oko zeluca kad se.najedem pa ne mogu jest vise. Vec par dana nisam vecerala nego jela neko voce tek tolko, npr visnje koje nam rastu pa stojim kod drveta i jedem 😂

Aleksandra2
    31. Svibanj 2017. 09:46

Jutro cure!
    Bas sam odlucila pocet pazit na kile. Proslu trudnocu saklm dobila 27kg. Istina, izgubila ih u prva tri mj bez ikakvih dijeta..al zbog zdravlja u trudnoci bi najvise tila sad smanjit. E da, vecinu kg san dobila u zadnjem tromjesjecju. Do tad bila fit..al i voda tu igra ulogu. Bila sam sva ka vodeni balun.

Evo sto sam.jucer jela..
    Kroz jutro:
    Nes
    Banana i jogurt
    Piceta
    Kava

Poslijepodne:
    Dva tanjura variva s mahunama i kumpirima + 3 fete kruha
    Sladoled
    Keks 

Vecera:
    Burek
    Dva jaffa keksa

Eto..mislim da stvarno pretjerujen..
    Mogle bi otvorit jedan topic o dnevnim menijima haha

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.