Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dolores123
    31. Svibanj 2017. 08:13

Da li koja od vas ima problema sa prištičima?  Ja ih imam posvuda, po prsima, licu,leđa da ne spominjem.Mislila sam da je to od utrogestana kojeg sam trošila, ali sad sam s njim prestala.Prije trudnoče mi se to javljalo samo prije menstuacije.

I_me
    31. Svibanj 2017. 08:15

Belle84

Tocno to sto kazes I_me 😊 Ujutro luda glad…Sta vi obicno doruckujete?

ajoj..svaki dan drugacije.. trudim se da bude sto obilnije 
    3-4 sendvica
    3-4 jaja na oko
    kajgana sa sparogama i slaninom
    kobase i sira..
    i obavezno neko voce i kava

I_me
    31. Svibanj 2017. 08:18

Dolores123

Da li koja od vas ima problema sa prištičima? Ja ih imam posvuda, po prsima, licu,leđa da ne spominjem.Mislila sam da je to od utrogestana kojeg sam trošila, ali sad sam s njim prestala.Prije trudnoče mi se to javljalo samo prije menstuacije.

prije bi dobila prije menge jedan il dva..
    pa sam u 1 tromjesecju imala one full sitne..( kontam od disbalansa hormona i navikavanja tijela na trudnocu)
    sada tu tu tamo dodje koji na bradi..ne bi se ni vidjeli da budala ne cacakam...

• Dolores123
    31. Svibanj 2017. 08:26

I_me

Dolores123

Da li koja od vas ima problema sa prištičima? Ja ih imam posvuda, po prsima, licu,leđa da ne spominjem.Mislila sam da je to od utrogestana kojeg sam trošila, ali sad sam s njim prestala.Prije trudnoče mi se to javljalo samo prije menstuacije.

prije bi dobila prije menge jedan il dva..
    pa sam u 1 tromjesecju imala one full sitne..( kontam od disbalansa hormona i navikavanja tijela na trudnocu)
    sada tu tu tamo dodje koji na bradi..ne bi se ni vidjeli da budala ne cacakam…

E upravo to, ne mogu vidjet ni jednoga da ga malo ne počačkam.Mislim da s time još više pogoršavam situaciju. Ako ništa prije kad odem na more, sunce će sve spržiti.

• M@lena
    31. Svibanj 2017. 08:26

Slazem se s treca_sreca. Kao sto je ona rekla, a mislim da bi to i pedijatri preporucili:
    1. Tvrda ravna kosara - od rodjenja do 6 mj (ili kad se djete krene lagano dizati u sjedeci polozaj i krene pomalo sjediti), ili autosjedalica koja se montira na kolica za krace relacije
    2. Sportsko sjedalo od 6mj do 1 god (stabilnije i cvrsce za djecju kraljeznicu)
    3. Iza godine mozes bilo sto, al tada djeca vec krecu bacati prve korake pa je lakse u setnju ponijeti kisobran kolica ili smartrike i sl (moj djecak je prohodao s 10 mj pa sam vec od tada mogla prijeci na biciklic na kratke relacije).
    Dakle, ne trebas zuriti s kisobran kolicima. Imas vremena do bebinih 6 mj, pa ces vidjeti da li se voli voziti u kolicima ili im je to samo "nuzno zlo". Ako je ovo drugo, onda ti kisobran kolica ni ne trebaju. Budes vidjela. 😊

• M@lena
    31. Svibanj 2017. 08:30

M@lena

Slazem se s treca_sreca. Kao sto je ona rekla, a mislim da bi to i pedijatri preporucili:
    1. Tvrda ravna kosara - od rodjenja do 6 mj (ili kad se djete krene lagano dizati u sjedeci polozaj i krene pomalo sjediti), ili autosjedalica koja se montira na kolica za krace relacije
    2. Sportsko sjedalo od 6mj do 1 god (stabilnije i cvrsce za djecju kraljeznicu)
    3. Iza godine mozes bilo sto, al tada djeca vec krecu bacati prve korake pa je lakse u setnju ponijeti kisobran kolica ili smartrike i sl (moj djecak je prohodao s 10 mj pa sam vec od tada mogla prijeci na biciklic na kratke relacije).
    Dakle, ne trebas zuriti s kisobran kolicima. Imas vremena do bebinih 6 mj, pa ces vidjeti da li se voli voziti u kolicima ili im je to samo "nuzno zlo". Ako je ovo drugo, onda ti kisobran kolica ni ne trebaju. Budes vidjela. 😊

Fali citat na sanjchyn upit i odgovor treca_sreca.
    Nije mi ga stavilo zbog dugackog posta.

31. Svibanj 2017. 08:38

kiki, hvala ❤️
    Suncokretice, drago mi je da ste dobro!

Cure, sto mislite o anomaly scanu da odem privatno, prije 20.tt? Jel ima smisla?
    Ne znam da li je obavezan pregled, narucena sam na redovnu kontrolu 27.6. te da li ce me dr poslati..
    Ono sto mi je bitno je da vidim jel sve u redu sa bebom, da moze i decko pogledat bebu jer kod moje dr ne smije ici pratnja...
    Citam i o amniocentezi, da li je koja od vas isla na tu pretragu?r
    Koliko sam shvatila, nalaz kombiniranog mi je ukupno manji od granicnog, ali me zbunjuje biokemijski rizik 1:893, ne kuzim jel to ok,..

Pozzz

Belle84
    31. Svibanj 2017. 08:42

Na amnio se ide samo ako je los kombinirani, a kod tebe to nije slucaj, ne brini 😘

I_me
    31. Svibanj 2017. 08:50

Yel

kiki, hvala ❤️
    Suncokretice, drago mi je da ste dobro!

Cure, sto mislite o anomaly scanu da odem privatno, prije 20.tt? Jel ima smisla?
    Ne znam da li je obavezan pregled, narucena sam na redovnu kontrolu 27.6. te da li ce me dr poslati..
    Ono sto mi je bitno je da vidim jel sve u redu sa bebom, da moze i decko pogledat bebu jer kod moje dr ne smije ici pratnja…
    Citam i o amniocentezi, da li je koja od vas isla na tu pretragu?r
    Koliko sam shvatila, nalaz kombiniranog mi je ukupno manji od granicnog, ali me zbunjuje biokemijski rizik 1:893, ne kuzim jel to ok,..

Pozzz

Glavni zadatak tijekom ovog pregleda je detaljna analiza anatomske građe fetusa, odnosno isključenje mogućnosti postojanja prirođenih malformacija ili nakaznosti. Uz to će se svakako ponovno učiniti i fetalna biometrija, dakle mjerenje točno određenih dijelova tijela. Obvezno treba izmjeriti promjer glavice, opseg trbuha i duljinu bedrene kosti, na temelju čega potvrđujemo starost trudnoće i normalan rast djeteta. 

Vratimo se glavnom zadatku, a to je pregled anatomskih pojedinosti. U američkoj i engleskoj stručnoj literaturi pregled u ovoj dobi trudnoće naziva se "anomaly-scan", što jasno znači da je to pregled kojim bi morali prepoznati anatomske anomalije, počevši od najtežih i nespojivih sa životom do zaključno manjih tzv. kozmetskih defekata (prekobrojni prstići ili rascjep usnice). Pregled se obavlja trbušnom sondom. Prvo se učini već navedena biometrija, a zatim slijedi "pregled od glave do pete". Počinje se s pregledom glave, mozga i lica, a nastavlja pregledom kralježnice, srca, prsišta i ošita. Potom slijedi pregled trbušne šupljine, a posebna pažnja obraća se na trbušnu stjenku, želudac, crijevo, bubrege i mokraćni mjehur. Nešto je teži zadatak pregled ruku i nogu, jer su neprestano u pokretu, ali svejedno valja pregledati sve kosti ruku, nogu, šake i stopala. Na kraju treba pogledati i spolovilo, pupkovinu, krvne žile u pupkovini, posteljicu te ocijeniti količinu plodove vode.

po meni obavezan pregled! gdje ces ga obaviti..kod privat ili soc je nebitno!

barbs
    31. Svibanj 2017. 09:20

Jutro, mame! 
    Violeta, onda ne znam kako se sve na tebe lijepi  Koliko puta dnevno jedeš? 
    Giovi, meni dr nije komentirao kg. Rekao mi je da samo pripazim na slatko (čokolada) i se pokušam suzdržati. Rekao je da malo pripazim na prehranu i to je to. Sestra je zapravo bila ta gruba i ljutito me gledala... I onda smo ustanovili da tih 8 kg u mjesec dana NISAM dobila jer se važem svaki dan u bilo koje doba dana: prije jela, nakon jela, itd... ja i dalje imam max 70 kg (ujutro 69 kg), a ne 73kg kako su mi i dali. 
    Belle, ja sam prva tri mjeseca bila ultra gladna, ali dobila manje kg. Onda u mjesec dana cca sam dobila 4 kg, po mojoj procijeni i kućnoj digitalnoj vagi. Po sestri 8 kg... Bitno je da jedeš više puta dnevno i da je hrana zdrava. Svako toliko si dozvoliš nešto slatko, kad te već hvata želja, samo nemoj pretjerati jer ja sam pretjerivala.  Mene je tražilo: slatko, junk food, čipseve... Sranja... Ali isto sam jela i u prva tri mjeseca i sve skupa dobila 2 kg, tj 1 kg jer sam 1 izgubila... I na kraju nadoknadila u mjesec dana...  
    Sada jedem laganije. Obroci su mi 4-5 puta dnevno. Ujutro: sendvič, džem s maslacem, kajganu s jednim jajetom (ni prije nego su mi dali prehranu nisam mogla više od jednog sama ), musli s jogurtom, prepečenac s medom i slično... kad sam nakon 2-3 sata gladna onda pojedem nešto ovisno o tome što sam ujutro doručkovala. Ako sam jela nešto lagano kao musli onda pojedem sendvič... ako sam pojela sendvič onda pojedem frape od banane s medom (tako mi piše na prehrani) ili orašaste plodove... itd. itd. itd. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.