Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    31. Svibanj 2017. 08:38

kiki, hvala ❤️
    Suncokretice, drago mi je da ste dobro!

Cure, sto mislite o anomaly scanu da odem privatno, prije 20.tt? Jel ima smisla?
    Ne znam da li je obavezan pregled, narucena sam na redovnu kontrolu 27.6. te da li ce me dr poslati..
    Ono sto mi je bitno je da vidim jel sve u redu sa bebom, da moze i decko pogledat bebu jer kod moje dr ne smije ici pratnja...
    Citam i o amniocentezi, da li je koja od vas isla na tu pretragu?r
    Koliko sam shvatila, nalaz kombiniranog mi je ukupno manji od granicnog, ali me zbunjuje biokemijski rizik 1:893, ne kuzim jel to ok,..

Pozzz

Belle84
    31. Svibanj 2017. 08:42

Na amnio se ide samo ako je los kombinirani, a kod tebe to nije slucaj, ne brini 😘

I_me
    31. Svibanj 2017. 08:50

Yel

kiki, hvala ❤️
    Suncokretice, drago mi je da ste dobro!

Cure, sto mislite o anomaly scanu da odem privatno, prije 20.tt? Jel ima smisla?
    Ne znam da li je obavezan pregled, narucena sam na redovnu kontrolu 27.6. te da li ce me dr poslati..
    Ono sto mi je bitno je da vidim jel sve u redu sa bebom, da moze i decko pogledat bebu jer kod moje dr ne smije ici pratnja…
    Citam i o amniocentezi, da li je koja od vas isla na tu pretragu?r
    Koliko sam shvatila, nalaz kombiniranog mi je ukupno manji od granicnog, ali me zbunjuje biokemijski rizik 1:893, ne kuzim jel to ok,..

Pozzz

Glavni zadatak tijekom ovog pregleda je detaljna analiza anatomske građe fetusa, odnosno isključenje mogućnosti postojanja prirođenih malformacija ili nakaznosti. Uz to će se svakako ponovno učiniti i fetalna biometrija, dakle mjerenje točno određenih dijelova tijela. Obvezno treba izmjeriti promjer glavice, opseg trbuha i duljinu bedrene kosti, na temelju čega potvrđujemo starost trudnoće i normalan rast djeteta. 

Vratimo se glavnom zadatku, a to je pregled anatomskih pojedinosti. U američkoj i engleskoj stručnoj literaturi pregled u ovoj dobi trudnoće naziva se "anomaly-scan", što jasno znači da je to pregled kojim bi morali prepoznati anatomske anomalije, počevši od najtežih i nespojivih sa životom do zaključno manjih tzv. kozmetskih defekata (prekobrojni prstići ili rascjep usnice). Pregled se obavlja trbušnom sondom. Prvo se učini već navedena biometrija, a zatim slijedi "pregled od glave do pete". Počinje se s pregledom glave, mozga i lica, a nastavlja pregledom kralježnice, srca, prsišta i ošita. Potom slijedi pregled trbušne šupljine, a posebna pažnja obraća se na trbušnu stjenku, želudac, crijevo, bubrege i mokraćni mjehur. Nešto je teži zadatak pregled ruku i nogu, jer su neprestano u pokretu, ali svejedno valja pregledati sve kosti ruku, nogu, šake i stopala. Na kraju treba pogledati i spolovilo, pupkovinu, krvne žile u pupkovini, posteljicu te ocijeniti količinu plodove vode.

po meni obavezan pregled! gdje ces ga obaviti..kod privat ili soc je nebitno!

barbs
    31. Svibanj 2017. 09:20

Jutro, mame! 
    Violeta, onda ne znam kako se sve na tebe lijepi  Koliko puta dnevno jedeš? 
    Giovi, meni dr nije komentirao kg. Rekao mi je da samo pripazim na slatko (čokolada) i se pokušam suzdržati. Rekao je da malo pripazim na prehranu i to je to. Sestra je zapravo bila ta gruba i ljutito me gledala... I onda smo ustanovili da tih 8 kg u mjesec dana NISAM dobila jer se važem svaki dan u bilo koje doba dana: prije jela, nakon jela, itd... ja i dalje imam max 70 kg (ujutro 69 kg), a ne 73kg kako su mi i dali. 
    Belle, ja sam prva tri mjeseca bila ultra gladna, ali dobila manje kg. Onda u mjesec dana cca sam dobila 4 kg, po mojoj procijeni i kućnoj digitalnoj vagi. Po sestri 8 kg... Bitno je da jedeš više puta dnevno i da je hrana zdrava. Svako toliko si dozvoliš nešto slatko, kad te već hvata želja, samo nemoj pretjerati jer ja sam pretjerivala.  Mene je tražilo: slatko, junk food, čipseve... Sranja... Ali isto sam jela i u prva tri mjeseca i sve skupa dobila 2 kg, tj 1 kg jer sam 1 izgubila... I na kraju nadoknadila u mjesec dana...  
    Sada jedem laganije. Obroci su mi 4-5 puta dnevno. Ujutro: sendvič, džem s maslacem, kajganu s jednim jajetom (ni prije nego su mi dali prehranu nisam mogla više od jednog sama ), musli s jogurtom, prepečenac s medom i slično... kad sam nakon 2-3 sata gladna onda pojedem nešto ovisno o tome što sam ujutro doručkovala. Ako sam jela nešto lagano kao musli onda pojedem sendvič... ako sam pojela sendvič onda pojedem frape od banane s medom (tako mi piše na prehrani) ili orašaste plodove... itd. itd. itd. 

• Dena1009
    31. Svibanj 2017. 09:21

Belle ja do otprilike 16.tt nisam mogla bas jesti jer sve sto bi pojela imala sam osjecaj ko da sam progutala kamenje, želja nisam imala, osim sto sam svaki dan morala bar neku voćku pojest. Oko 20.tt je počela želja za slatkim, kolača sam pojela u 2 tjedna koliko inače u godinu dana pojedem. A sad, 25. tt se malo umirilo, odnosno, previse mi je tesko ako puno jedem pa nastojim kontrolirati količinu iako jedem apsolutno sve ko i inače. U 6mj dobila sam 7-8 kg, doktorica nije nista komentirala.
    Doručak mi je trenutno šnita kruha sa nekim namazom, gris, kuhano jaje 1-2. Na početku sam mogla više al sad mi je to dovoljno, dok prije trudnoce gotovo nikad nisam doručkovala.
    Po noći nikad ne jedem, malo sam previse lijena da ustanem, pa za svaki slučaj stavim jabuku na nocni ormaric ako je bas kriza 🙄
    I_me bas su ti lijepe sandalice, takvo sto jos nisam probala. Ja sam odlucila kupit Riekerove jer imaju jako udobnu obucu. Gledala sam ovako nesto, naprijed je guma pa mislim da bi mi to odgovaralo kod oticanja stopala:

url=https://lilypie.com]

barbs
    31. Svibanj 2017. 09:24

sanjchi255

Ja sam jucer i prekjucer pojela malo…nisam bas puno jela..ali ono sto sam jela nije bas bila zdrava hrana….dok s druge strane ima dana kad bi sama nesto jela i grickala…zavisi valjda o raspolozenju i svemu, neznam. Malo se pazim sad da ne dobijem po nosu sutra kod doktora ali po mojoj vagi ja sam u 4,5 mj dobila5 kg…tako da mislim da nije strasno. Kod mene je problem sto sam se ja udebljala prije trudnoce, gusteraca, stitnjaca i te gluposti…jucer sam bila na kontroli i doktorica je prezadovoljna nalazom stitnjace, za 6 tjedana opet kontrola, pa cemo vidjet sto ce reci nalaz…moram vadit antitijela da se vidi jel stitnjaca poblesavila sad u trudnoci ili je od prije

Tako sam se ja zeznula prije vjenčanja. Jela sam tih 10ak dana 2 puta dnevno, ali sama sranja... Super za štitnjaču... Ja idem 3.7. kod endokrinologice (svakih mjesec i pol k njoj na pregled). FT4 je bio nešto niži a TSH u normalnoj granici za trudnoću. Rekla mi je da je normalna hranica do 2.5, a ja sam imala 2.11.  Ja sam nakon što sam počela piti tablete smanjila samo 1KG (prije trudnoće), ali sam trenirala 3 puta tjedno i pazila što jedem tako da sam izgledala kao da sam minimalno 5 kg išla dolje. Mišići se utegnuli, trbuh doslovno prepolovio... Kad sam gledala slike iz Zadra gdje smo bili u 8. mjesecu i slike nakon 2-3 mjeseca: doslovno transformacija... 
    I eto, sad sam trudna  Opet mislim da od početka imam više kg, ali što je tu je sada... Nadam se samo da ih neću dobiti previše do kraja trudnoće. 

Suncokretica
    31. Svibanj 2017. 09:24

Dolores123

Da li koja od vas ima problema sa prištičima? Ja ih imam posvuda, po prsima, licu,leđa da ne spominjem.Mislila sam da je to od utrogestana kojeg sam trošila, ali sad sam s njim prestala.Prije trudnoče mi se to javljalo samo prije menstuacije.

Meni su se jedno vrijeme dosta pojavili na licu, nisam mogla vjerovati otkud sad to toliko 
    I onda se to smirilo samo od sebe, mislim da ti je to od hormona i da će proći. Al sve ovisi o tome kakvu kožu imaš inače...
    Zaboravila sam napomenuti za popis: idući pregled mi je 20.06. a 27.06. idem na anomaly scan 

barbs
    31. Svibanj 2017. 09:25

Super su vam sandale cure. I ja ću morati u potragu. Imam sandale od prošlih godina, ali ipak mi trebaju nove 

barbs
    31. Svibanj 2017. 09:27

Yel, zašto bi išla na amniocentezi ako su nalazi dobri? 
    Mislim da postoji razlog zašto se anomaly radi u 20.tjednu, ali ako ti želiš otići privatniku prije - zašto ne? 

barbs
    31. Svibanj 2017. 09:28

Giovi

Ja nista prvih 2-3sata…a onda pahuljice,jaja ili neki sendvic sa sirom salamom i povrcem iz pekare…

Giovi, svaka čast  Ja se gladna probudim... Ne bih izdržala toliko dugo bez hrane 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI