Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • M@lena
    23. Svibanj 2017. 15:39

Angel03

Cure, imam pitanje, sigurno je o tome već više puta pisano ali ne mogu nigdje naći točnu informaciju. Kada krenem na porodiljni koliko zadnjih plaća se gleda za prosjek koji onda dalje država plaća, prvih 6 mjeseci 100% i onda drugih 6 mjeseci do max 4000 kn. Zanima me samo koliko mjeseci plaće ulazi u taj prosjek, jer negdje piše 6, negdje 9, a negdje 12 mjeseci. I uzima li se pri tome i onaj zadnji mjesec kada je žena već na porodiljnom (onih 28 dana prije poroda kada kao moraš otići)?

Uzimaju se u obzir (koliko se sijecam) platne liste od zadnjih 6 placa. 28 ili 45 dana prije poroda placa hzzo tako da se to ne uzima u obzir.

• M@lena
    23. Svibanj 2017. 15:47

treca_sreca

Jel vi imate neki plan/budžet ili kupujete "stihijski" kako vam zatreba, ili kako vam se svidi neš za bebu?

Ja počela vodit troškove, jer vidim da se ovo moje kupovanje otelo kontroli
    U prva 4mj trudnoće sam potrošila nekih 3ipol tisuće svezajedno i na preglede (+kreme, dodatke prehrani) i na kolica 3u1
    a evo sad samo u 1ipol mjesec na trudničku robu + baby igračke/robicu (jer opremu sam već prije petog mj kupila) nekih 3tisuće!
    S tim da nisam kupovala samo za prva 3mj nego i veličine do 80 (1god) neke komade kad mi se ukazala povoljna prilika..

Za prvog klinca imam kutiju sa svim racunima, od opreme do kreme za guzu. Sad jos uvijek nis nisam kupila osim ulja protiv strija i ovih trudnickih vitamina/minerala sto moram piti. 😁
    Preglede ne placam pa je zasad saldo 0.
    Vjerojatno cemo seliti uskoro u novi stan pa cu onda kupovati, da imamo manje stvari za prenositi... can't wait! 😃
    Treca_sreca jel pijes omega 3?
    Meni dr napisala da to krenem piti uz vitamine, pa sam kupila od Solgara koncentrat ribljeg ulja u kapsulama i cini mi se ok.

• sretna
    23. Svibanj 2017. 16:03

M@lena

sretna

M@lena

sretna

M@lena

treca_sreca

Izgleda da ti tricikli spadaju u klasu gajbi (vrtic tj ogradica), ljulja i sl
    Ono tipa nekom super posluze a nekom bacena investicija.

Bas tako. Moj malac je od rodjenja dijete za koje kazu ne mo's ga uhvatit "ni za glavu ni za rep". Tvrdoglav i samovoljan ajme. Taj tricikl mu jednostavno nije legao. Sad ima onaj bicikl bez pedala/guralicu i on mu je savrsen. Najradije bi i u krevet s tim. Izvodi svakakve akrobacije, juri sto na sat. Onda sam shvatila da mu je smartic bio totalni kavez. Ni sad ga ne moze vidjeti ocima.

A moj se uopce ne zeli vozit na tom bez pedala ni nikakvim guralicama. Njemu je to presporo, rade trci. Hiperaktivno moje 😂

Kako mislis presporo? Moj muz trci za njim i ne moze ga uhvatiti. 😁

Tako kako sam napisala 😄 on radiej trci nego sjedi i gura se

Onda cemo organizirati jednu utrku. 😁
    Ja to jurcanje s pukyjem fakat ne mogu gledati.
    Jos ako je nizbrdica pa se krene spustati. 😨
    S razlogom je dobio kacigu uz njega.
    Kupite mu jednog ovakvog pa usporedi s trcanjem 😅😅

Imamo ga, vec sam napisala, al ne zeli i gotovo

• M@lena
    23. Svibanj 2017. 16:03

Suncokretica

Hvala na odgovoru!
    Mi ju najviše planiramo uzeti zbog ladica jer nam kronično fali mjesta za dječju robicu. Imamo dvosoban stan i nekako bi trebala stati ta komoda u našu sobu sa kinderbetom. Je nagurano, ali jednostavno ne ide drugačije… Nemamo gdje staviti dječju robu, imamo jedan naš ormar u kojem je apsolutni sva moja i njegova roba, a ormar nije velik. Eventualno bi se dala roba sortirati pa izbaciti nešto za još jednu policu više, al to je to…
    Tako da se dvoumim između nekog malo višeg ladičara i te komode.
    Ali ako se kadica da vaditi van onda je to super praktično, jer kupaona nam je tak mala da onu prijenosnu plastičnu kadicu ne bi imali gdje staviti kad se dijete ne kupa. Samo jedna osoba možda biti u kupaoni koliko je mala
    Za vikend ćemo uživo vidjeti neke komode pa ćemo vidjeti što i kako…

Mi imamo prostora u kupaonici, al cisto zbog ustede prostora smo kupili ovu:
    https://www.magicbaby.hr/stokke-kadica-flexi-bath-1.html
    I danas se kupa u njoj sjedeci.

• Dena1009
    23. Svibanj 2017. 16:21

treca_sreca

Jel vi imate neki plan/budžet ili kupujete "stihijski" kako vam zatreba, ili kako vam se svidi neš za bebu?

Ja počela vodit troškove, jer vidim da se ovo moje kupovanje otelo kontroli
    U prva 4mj trudnoće sam potrošila nekih 3ipol tisuće svezajedno i na preglede (+kreme, dodatke prehrani) i na kolica 3u1
    a evo sad samo u 1ipol mjesec na trudničku robu + baby igračke/robicu (jer opremu sam već prije petog mj kupila) nekih 3tisuće!
    S tim da nisam kupovala samo za prva 3mj nego i veličine do 80 (1god) neke komade kad mi se ukazala povoljna prilika..

Ja i nemam neki plan, iako smatram da je to dobro,! al kad i izplaniram i racunam sto i kako, na kraju se nikad ne poklapa, nisam bas ažurna 😣 Proucila sam malo stvari za bebe i napisala neki popis sto od toga mislim da ce nam trebat. Za sad smo kupili samo kolica, a sutra idemo da vidimo krevetic i kadicu, nasla sam neke akcije u katalozima pa da vidimo uzivo. ☺ Htjela bih da sredimo sobu prije godisnjeg, a ostatak cu kad se vratim, nakon sto vidim sta mi je sve seka spremila od svog malca. Tolko sam kupovala za njega, ko da sam znala da ce i moj nosit istu oblekicu 😀😀

url=https://lilypie.com]

• sretna
    23. Svibanj 2017. 16:45

Nemam budzet jer nam nista od opreme ne treba. Od tobice cu prrvo vidjet sto imam od L, a onda  jos nadokupit robicu. Nikad ne kupujem robicu velikih brojeva unaprijed vec kada mu je postojeci broj na knap.

Sad trenutno vise trosimo.na L jer smo mu kupili krevet, madrac, jastuk...treba jos posteljinu, plahte itd

treca_sreca
    23. Svibanj 2017. 16:53

M@lena

Treca_sreca jel pijes omega 3?
    Meni dr napisala da to krenem piti uz vitamine, pa sam kupila od Solgara koncentrat ribljeg ulja u kapsulama i cini mi se ok.

pila sam samo u prvom tromjesecju: Almagea ove http://www.almagea.hr/dodaci-prehrani/prenatal-omega3/
    a sad ima mjesec-dva ne pijem nikakve dodatke prehrani, tamanim voće i povrće, i ribu....
    jedino si sve mislim možda kalcij/magnezij čisto da sam sigurna, ali nikako da odem u ljekarnu

Angel za prosjek za porodiljnu se uzima vjerojatno 6 zadnjih jer meni je sad za komplikacije gledalo tako - zadnjih 6, i to koje su isplaćene DO mjeseca u kojem se otvara kompl (porodiljni)
    Budući da, ako sve bude po planu, ne namjeravam se vraćat radit do porodiljnog, isti taj prosjek će mi gledati za porodiljnu rekla je žena na šalteru.

žena-majka-carica:)

• Dena1009
    23. Svibanj 2017. 17:04

Cure ima koja od vas koje ste vec mame iskustva sa ovim kimbicima sto poslje mogu se montirat u obicni krevet? Kolko vam je to korisno?

url=https://lilypie.com]

Angel03
    23. Svibanj 2017. 17:09

M@lena, treca_sreca hvala vam na odgovoru. 😘

Belle84
    23. Svibanj 2017. 17:12

Ja sam kupila Elebaby, ima omege3 i drugih potrebnih vitamina potrebnih u 2.i 3. tromjesecju.
    Sto se tice strija, sto mazete? Ja sam kupila Mustelu. Moja sestra ju je mazala u 1.trudnoci i nije dobila nijednu. A sad s drugim djetetom nije nista mazala i puna je strija po trbuhu. Tako da izgleda da ipak pomaze kad se necim mazu kriticni dijelovi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.