Izgleda da ti tricikli spadaju u klasu gajbi (vrtic tj ogradica), ljulja i sl
Ono tipa nekom super posluze a nekom bacena investicija.
Bas tako. Moj malac je od rodjenja dijete za koje kazu ne mo's ga uhvatit "ni za glavu ni za rep". Tvrdoglav i samovoljan ajme. Taj tricikl mu jednostavno nije legao. Sad ima onaj bicikl bez pedala/guralicu i on mu je savrsen. Najradije bi i u krevet s tim. Izvodi svakakve akrobacije, juri sto na sat. Onda sam shvatila da mu je smartic bio totalni kavez. Ni sad ga ne moze vidjeti ocima.
A moj se uopce ne zeli vozit na tom bez pedala ni nikakvim guralicama. Njemu je to presporo, rade trci. Hiperaktivno moje 😂
Mi smo provali likeabike ali nije ga htio nijedan. Klasicni bajk s pomocnima voze otkad su prerasli guralicu tipa bobbycar. Eto, s nekim stvarima nije siguran pogodak...nego ovisi o djetetu.
Neki npr nece ni u hranilicu a mi smo svoju (s drugim doduse, prvi je bio zafrkan i nije htio nista, njemu nis nije bilo po volji) isplatili do lipe pa da je i triput kostala...
žena-majka-carica:)
Koliko se isplati kupovati komodu za presvlačenje s kadicom? Ako to stavimo u sobu onda moramo dijete kupati u sobi… Je li to uopće praktično ili je bolje kupiti kadicu za bebe pa staviti u kadu? Razmišljam o tome kako ću vodu donijeti i odnijeti do sobe? Čini mi se lakše sve obavljati u kadi jer je tamo pipa, a i lakše se izlije sva voda poslije kupanja… A opet si mislim da ima neki razlog zašto to izrađuju, vjerujem da je lakše zbog leđa… A ako to ne uzmemo, dijete bi presvlačila na našem krevetu…
Iskusne mame ili one koje znaju iz tuđeg iskustva, recite što mislite
Ja ne planiram to uzimat jer nemam mjesta u kuci i sve bi mi bilo zbrda zdola. Gledat cemo neke kadice, bas ne kontam se u to jos ali ima vremena.
Hvala na odgovoru!
Mi ju najviše planiramo uzeti zbog ladica jer nam kronično fali mjesta za dječju robicu. Imamo dvosoban stan i nekako bi trebala stati ta komoda u našu sobu sa kinderbetom. Je nagurano, ali jednostavno ne ide drugačije... Nemamo gdje staviti dječju robu, imamo jedan naš ormar u kojem je apsolutni sva moja i njegova roba, a ormar nije velik. Eventualno bi se dala roba sortirati pa izbaciti nešto za još jednu policu više, al to je to...
Tako da se dvoumim između nekog malo višeg ladičara i te komode.
Ali ako se kadica da vaditi van onda je to super praktično, jer kupaona nam je tak mala da onu prijenosnu plastičnu kadicu ne bi imali gdje staviti kad se dijete ne kupa. Samo jedna osoba možda biti u kupaoni koliko je mala
Za vikend ćemo uživo vidjeti neke komode pa ćemo vidjeti što i kako...
Cure, imam pitanje, sigurno je o tome već više puta pisano ali ne mogu nigdje naći točnu informaciju. Kada krenem na porodiljni koliko zadnjih plaća se gleda za prosjek koji onda dalje država plaća, prvih 6 mjeseci 100% i onda drugih 6 mjeseci do max 4000 kn. Zanima me samo koliko mjeseci plaće ulazi u taj prosjek, jer negdje piše 6, negdje 9, a negdje 12 mjeseci. I uzima li se pri tome i onaj zadnji mjesec kada je žena već na porodiljnom (onih 28 dana prije poroda kada kao moraš otići)?
Bas tako. Moj malac je od rodjenja dijete za koje kazu ne mo's ga uhvatit "ni za glavu ni za rep". Tvrdoglav i samovoljan ajme. Taj tricikl mu jednostavno nije legao. Sad ima onaj bicikl bez pedala/guralicu i on mu je savrsen. Najradije bi i u krevet s tim. Izvodi svakakve akrobacije, juri sto na sat. Onda sam shvatila da mu je smartic bio totalni kavez. Ni sad ga ne moze vidjeti ocima.
A moj se uopce ne zeli vozit na tom bez pedala ni nikakvim guralicama. Njemu je to presporo, rade trci. Hiperaktivno moje 😂
Kako mislis presporo? Moj muz trci za njim i ne moze ga uhvatiti. 😁
Tako kako sam napisala 😄 on radiej trci nego sjedi i gura se
suncokretice fali i nama kronično mjesta u ormarima...i bez bebe. A kamoli sada što će biti.
Zato ćemo dati po mjeri izradit ogromni ormar do stropa, jer da na isto to mjesto stavim ladičar dobila bih samo 4 velike ladice a ovako ću dobit toooonu prostora (ok, i puuuuuno više love mi treba, ali nas će ipak sad bit 5ero a imamo trenutno samo 7krila ormara do stropa)
Najradije ne bih ni kindač da mi ne krade mjesto za ormar, ali kindač treba svakako....pa čak i za djecu koja ne žele spavat u njem (kao što je bio moj prvorođenac) opet moraš imat neko mjesto gdje ćeš, pa makar 2min, odložit bebu na ravno, da se ne otkotrlja dok mama npr ide piškit i sl
Tako kako sam napisala 😄 on radiej trci nego sjedi i gura se
Onda cemo organizirati jednu utrku. 😁
Ja to jurcanje s pukyjem fakat ne mogu gledati.
Jos ako je nizbrdica pa se krene spustati. 😨
S razlogom je dobio kacigu uz njega.
Kupite mu jednog ovakvog pa usporedi s trcanjem 😅😅
Jel vi imate neki plan/budžet ili kupujete "stihijski" kako vam zatreba, ili kako vam se svidi neš za bebu?
Ja počela vodit troškove, jer vidim da se ovo moje kupovanje otelo kontroli
U prva 4mj trudnoće sam potrošila nekih 3ipol tisuće svezajedno i na preglede (+kreme, dodatke prehrani) i na kolica 3u1
a evo sad samo u 1ipol mjesec na trudničku robu + baby igračke/robicu (jer opremu sam već prije petog mj kupila) nekih 3tisuće!
S tim da nisam kupovala samo za prva 3mj nego i veličine do 80 (1god) neke komade kad mi se ukazala povoljna prilika..
Sortiraj odgovore
Najstariji