Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Belle84
    15. Svibanj 2017. 13:18

Tijelo je svakodnevno izlozeno svim mogucim virusima, tako da se imunitet svako malo aktivira. I obicna prehlada zahtjeva aktivaciju imunoloskog sustava. Kad sjedim u cekaonici izlozena sam desecima virusa ni ne znajuci. Kao sto nisam ni nekidan znala da ce ona dobiti sutradan osip. To je neki rizik koji svi preuzimamo u trudnoci al sta cu, ne mogu bit zatvorena u 4 zida i ne komunicirati ni sa kim do kraja trudnoce. 

I_me
    15. Svibanj 2017. 13:32

treca_sreca

I_me

ma lako jos i za robicu..nego vi iskusnije mame recite kakve rucnike i dekice i skafandere i ine stvari kupimo jos???sta nam jos sve treba??
    toplomjeri,kadice…

ja sam uzela pamučni skafander za prvi period
    ono bez neke debljine/punjenja, izvana pliš pamuk, a iznutra glatki taaanki pamuk…da se beba ne znoji
    mislila sam ne uzimat, ali ipak možda će zatrebat za koji hladniji dan a dok ne zazimi
    to je H&M npr, inače je oko 130kn u dućanu, ja kupila polovnu pred par dana…40kn
    Srećom pa nas je malo blesavih da ovako rano kupujemo robu za zimu, pa se dade uhvatit (više nego) povoljno

tako nesto sam mislila uzet... vreca skafander za 1,2mj kad dodje bas hladno..
    a kad se rodi i krenemo setat sam mislila neki tanji i dekicu.

I_me
    15. Svibanj 2017. 13:39

treca sreca..gdje uzimas polovno za bebe? znam da si narucivala sa krpice.hr... gdje jos?

Suncokretica
    15. Svibanj 2017. 13:54

I_me

treca sreca..gdje uzimas polovno za bebe? znam da si narucivala sa krpice.hr… gdje jos?

Baš sam i ja to htjela pitati 
    Čekam da vidim hoću li šta dobiti i kad saznamo spol, al ne isplati mi se novu robicu kupovati, prerastu to začas. Gledala sam na njuškalu i ima hrpa očuvane robice za povoljnu cijenu...

barbs
    15. Svibanj 2017. 13:54

Treca sreca i mene zanima!
    Belle, nisam znala da je moguće da se ponovno mogu dobiti vodene kozice...  Moju su mamu bili isprepadali ne radi mogućnosti da ONA opet pokupi vodene kozice već su joj rekli da to bebici šteti i čak su joj rekli da bi me trebali abortirati pa je rekla da nisu normalni i eto mene - živa i zdrava. Ugl, ni ti dr nisu normalni, ali svakako nisam mislila da je moguće ponovno pokupiti već izlijećene bolesti.

treca_sreca
    15. Svibanj 2017. 13:58

A eto spala sam na mojekrpice i njuškalo nešto malo.....jer je poštarina iz UK postala neisplativa, na moju veliku žalost.

Inače prvo i drugo dijete sam oblačila na  ebayu kompletno i to je bila čista perverzija omjera cijene (sitnica) i kvalitete (vrhunske) koju u nas teško nabavit (povoljno.....došli su nam tek nedavno u ST brendovi tipa next, a recimo mothercare još nije itd)
    Pogotovo što je tamo mentalitet puno drugačiji (zbog tamošnjeg nivoa življenja)
    dok u nas (uglavnom, 70% njih) prvo iznose robicu sve bebe u široj familiji, pa onda nakon njih 5-6 korisnika se prodaje
    tamo se prodaje praktički nova robica, a za doslovce nikakve pare
    Ja sam kupovala majice i hlače po 1gbp uvijek (a s poštarinom bi me došlo opet x puta jeftinije nego da sam djecu oblačila u Hr)
    s tim da nije to bezvezna robica, da ne mislite....kad je za 10kn komad daju...evo što sam poslikala tad, za oglase (nakon što su moji nosili, ja bih to prodala na forumskoj burzi ili na njuškalu...tad još krpice nisu bile u modi)

Ovako su mi za sitne novce momci bili uvijek tip-top od glave do pete. Živio second-hand koncept

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    15. Svibanj 2017. 14:05

barbs

Belle, nisam znala da je moguće da se ponovno mogu dobiti vodene kozice…
    …..svakako nisam mislila da je moguće ponovno pokupiti već izlijećene bolesti.

Meni ovo nije prvi put da sam čula da je netko 2.put dobio istu bolest koja spada u grupu di se "stječe doživotni imunitet"

Također, ima ljudi koji bivaju izloženi takvoj nekoj bolesti i NE dobiju ju (a baš su full eksplicitno izloženi) to je tzv "urođeni imunitet"

Primjerice moja svekrva se hvalila da je moj suprug kao dijete šetao kod djece s kozicama, to se tako radi, s ciljem da ih (kao dijete) skupi i odradi jelte. I nije ih nikad dobio...
    I onda su nam sinovi prije cca 5god pokupili jedan pa drugi kozice, muž je tad bio u stresnom periodu na poslu, i pogađate - dobio vodene kozice (što bajdvej nije mala stvar u odrasloj dobi, to je svakako preporučljivo odradit kao klinac zbog tog jer se u odrasloj dobi u puno težem obliku ispolji, i s mogućim žešćim komplikacijama po respiratorni sustav itd)

barbs
    15. Svibanj 2017. 14:15

Koja lijepa robicaaaaa 
    Vidiš, svašta ću doznati... Ali kad smo kod toga, mala od sestrične je imala vodene kozice i lijepila se za muža od sestre dan prije (koji btw, nema vodene kozice) i na kraju ih nije ni dobio, a ima 43 godine... 

treca_sreca
    15. Svibanj 2017. 14:22

Poanta je da su razne kombinacije moguće.
    Tako da reć da ih je nemoguće dobit ukoliko je netko već jednom prebolio - je laž. Vjerojatnost jest jako mala, ali postoji i u praksi je viđeno...

• Dena1009
    15. Svibanj 2017. 14:25

treca_sreca

A eto spala sam na mojekrpice i njuškalo nešto malo…..jer je poštarina iz UK postala neisplativa, na moju veliku žalost.

Inače prvo i drugo dijete sam oblačila na ebayu kompletno i to je bila čista perverzija omjera cijene (sitnica) i kvalitete (vrhunske) koju u nas teško nabavit (povoljno…..došli su nam tek nedavno u ST brendovi tipa next, a recimo mothercare još nije itd)
    Pogotovo što je tamo mentalitet puno drugačiji (zbog tamošnjeg nivoa življenja)
    dok u nas (uglavnom, 70% njih) prvo iznose robicu sve bebe u široj familiji, pa onda nakon njih 5-6 korisnika se prodaje
    tamo se prodaje praktički nova robica, a za doslovce nikakve pare
    Ja sam kupovala majice i hlače po 1gbp uvijek (a s poštarinom bi me došlo opet x puta jeftinije nego da sam djecu oblačila u Hr)
    s tim da nije to bezvezna robica, da ne mislite….kad je za 10kn komad daju…evo što sam poslikala tad, za oglase (nakon što su moji nosili, ja bih to prodala na forumskoj burzi ili na njuškalu…tad još krpice nisu bile u modi)
    da sam išla u tom stilu, i u toj kvaliteti, ovde u ST u dućanima kupovat, morala bih bit supruga kakvog bogatuna.
    Ovako su mi za sitne novce momci bili uvijek tip-top od glave do 

Ja trenutno živim u DE i mogu vam reci da je to kod njih sasvim normalno. Šefica mog muža ( bogatunka), cak je komentirala da je njoj glupo kupovat novu odjecu za klince, kad ce je ionako za cas unistiti i prerasti. Redovito ide na djecji flohmarkt i kupuje noseno. Prednost kod organiziranih prodaja je to, da vidis robicu prije kupnje, a cula sam da su ih i kod nas poceli organizirati 👍👍👍
    Meni je sestra, cim sam joj rekla za trudnocu dopremila nekoliko kutija koje je njen malac prerastao, a i savjetovala me da ne pretjerujem sa kupnjom s obzirom da cu je puno dobiti i za poklon dok se beba rodi.

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.