Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sretna
    15. Svibanj 2017. 12:39

Za robicu smo koristili persil sensitive i chicco omeksivac

treca_sreca
    15. Svibanj 2017. 12:47

malena, ipak je znači (i) upala grla....ajde dobro da ste napokon otkrili, jadan se mučio a bezveze. Sad će bit bolje srećom! Najgore je iza vas

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    15. Svibanj 2017. 12:55

sretna

Sta se toce pocetnog broja za bebice, ovisi koliko ce se velika beba rodit. Npr vecina odmah uzima 56 i tako sam i ja, ali sam imala i par stvarcica 50 i dobro da jesam jer je u 56 doslovno plivao makar je roden s 50 cm.

u mene obratno.
    Srećom nisam niš kupila u vel.50 (newborn) jer bih mogla to nećakinjama za lutke ostavit..
    Moj Toma je rođen s 55cm i 4ipol kg odmah uskočio u 56icu i to popunio ju. Niti 2tj nismo nosili taj broj
    i onda je s mjesec dana imao 6kg i 61cm (to je inače prosječna beba od puna 3mj) i tad nam je već 3mj/62ica bila knap.
    S mjesecipol-dva starosti već je lijepo nosio 3-6mj i to mu niš nije šlampalo!

A s druge strane nikad ne znamo koja nas (ne)sreća može zadesit da rodimo (puno) prije termina pa beba ne stigne uhvatit nit 56icu....ja sad kupujem veličine kao da ću rodit na termin (pa da će beba bit velika, kao i braća), a nikad ne znaš u biti.

Belle84
    15. Svibanj 2017. 12:55

Pitala sam doktoricu za kozice pa me pitala kad sam ih prebolila. I kazem ja s negdje 4-5 godine. I onda mi je postavila jedno pametno pitanje. "Ako ste od tada (znaci nekih 25 godina) bili u kontaktu s ljudima koji su imali kozice i NIKAD ih niste ponovno dobili, zasto mislite da cete ih sad odjednom dobiti? Imate antitijela u sebi. To se zove dozivotni imunitet." 

Tejuska♡
    15. Svibanj 2017. 13:04

Po meni sve 56 uzeti a za slucaj da se dijete rodi manje mi smo u bolnici sigurnih 3 dana i uvijek netko moze skociti po odjecu broj 50 oprat osusiti na radijatoru i donjet za izlazak iz bolnice.. Stici cete sve ma vecinom sve radi od trgovackih centara do 21h :D Neznam moje misljenje :)))

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

treca_sreca
    15. Svibanj 2017. 13:07

I_me

ma lako jos i za robicu..nego vi iskusnije mame recite kakve rucnike i dekice i skafandere i ine stvari kupimo jos???sta nam jos sve treba??
    toplomjeri,kadice…

ja sam uzela pamučni skafander za prvi period
    ono bez neke debljine/punjenja, izvana pliš pamuk, a iznutra glatki taaanki pamuk...da se beba ne znoji
    mislila sam ne uzimat, ali ipak možda će zatrebat za koji hladniji dan a dok ne zazimi

Super mi je recimo ova koja može bit i vreća i skafander:

to je H&M npr, inače je oko 130kn u dućanu, ja kupila polovnu pred par dana...40kn
    Srećom pa nas je malo blesavih da ovako rano kupujemo robu za zimu, pa se dade uhvatit (više nego) povoljno

• sretna
    15. Svibanj 2017. 13:08

treca_sreca

sretna

Sta se toce pocetnog broja za bebice, ovisi koliko ce se velika beba rodit. Npr vecina odmah uzima 56 i tako sam i ja, ali sam imala i par stvarcica 50 i dobro da jesam jer je u 56 doslovno plivao makar je roden s 50 cm.

u mene obratno.
    Srećom nisam niš kupila u vel.50 (newborn) jer bih mogla to nećakinjama za lutke ostavit..
    Moj Toma je rođen s 55cm i 4ipol kg odmah uskočio u 56icu i to popunio ju. Niti 2tj nismo nosili taj broj
    i onda je s mjesec dana imao 6kg i 61cm (to je inače prosječna beba od puna 3mj) i tad nam je već 3mj/62ica bila knap.
    S mjesecipol-dva starosti već je lijepo nosio 3-6mj i to mu niš nije šlampalo!

A s druge strane nikad ne znamo koja nas (ne)sreća može zadesit da rodimo (puno) prije termina pa beba ne stigne uhvatit nit 56icu….ja sad kupujem veličine kao da ću rodit na termin (pa da će beba bit velika, kao i braća), a nikad ne znaš u biti.

Ma da, zato sam i napisala da ovisi s kolko ce se beba rodit. Meni je drago da sam imala br 50 jer je stavrno u 56 plivao, al skroz. Malar je taj 50 nosio 3 tj cini mi se.

treca_sreca
    15. Svibanj 2017. 13:10

Belle84

Pitala sam doktoricu za kozice pa me pitala kad sam ih prebolila. I kazem ja s negdje 4-5 godine. I onda mi je postavila jedno pametno pitanje. "Ako ste od tada (znaci nekih 25 godina) bili u kontaktu s ljudima koji su imali kozice i NIKAD ih niste ponovno dobili, zasto mislite da cete ih sad odjednom dobiti? Imate antitijela u sebi. To se zove dozivotni imunitet."

pa svi znamo da kozice spadaju u bolesti za koje se stječe "doživotni" imunitet....ali isto tako tvoje tijelo biva izloženo virusu, tvoj imunitet se treba aktivirati i reagirati....čemu bespotrebno pokretati uopće imunološku reakciju i trošiti energiju tijela (a i minimalnu) da se izbori protvi (ok, poznatog) neprijatelja, ako NE moraš?

treca_sreca
    15. Svibanj 2017. 13:12

da, najviše ovisi o tom kolika je beba, sitnija ili krupnija....a u tom vam najbolji "hint" može dati uzv pregled.....oni mogu fsalit malo, ali da će sad neka beba mjerama "kasniti" 2tj stalno, i onda na porodu imati npr 4ipol kg - nema šanse!

I_me
    15. Svibanj 2017. 13:12

Belle84

a ja sam 1: 1 000 000 
    imala sam ih sa 3god i sa 13god..
    u skoli je bilo puno djece koji su bili zarazeni. a ja dobila gnojnu anginu i prijateljica mi donjela kuci zadace i sto su radili i pitala me moze li uci u kucu i ja sam ju pustila. ona nakon 2 dana u plikovima a ja par dana poslije nje..
    vjerovatno mi je imunitet bio toliko u klincu da sam ih opet pokupila...ili ih prvi put nisam dobro preboljela... to se sjecam da je dokt rekla mojoj mami i meni.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.