Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    08. Svibanj 2017. 09:29

a jos je mali...kad beba dode iz bolnice skuzit ce da se nesto promijenilo..samo je bitno sto vise ga ukljuciti u brigu o bebi, kad se mijenjaju pelene, kad se beba kupa..stalno da bude aktivan u njezi da se ne osjeti zapostavljeno pa da ne dode do ljubomore, djeca znaju bit zlobna kad osjete da im netko uzima paznju roditelja...I niposto se ne smije djetetu rec da se sad bebu voli vise ili nesto takvo, jer znam za jedan slucaj kad je tat rekao curici od 4 godine da nju vise ne voli sad kad je beba dosla, (salio se covjek) ali mala je od tog trenutka mrzila tatu I bila ljubomorna na bebu, ostavilo je traga I posljedice su vidljive...mala se skroz distancirala od tate I bebe I ovisila je samo o mami. eto, zbog sale, ali djeca to shvacaju drugacije..

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

• sretna
    08. Svibanj 2017. 10:01

Ma ni u sali ne bi rekla djetetu da sad drugo volim vise.od njega, to mi je uzas!

violeta1
    08. Svibanj 2017. 10:27

treca_sreca

Ako je mama alergicna na nesto, velika je sansa da ce i beba biti…pogotovo ako se mama u trudnoci izlaze tom alergenu. Ja sam intolerantna vrlo visoko na suncokret (i sve njegove pretadjevine ukljucujuci ulje) zatim gluten, pistacio, indijske, a visoko na jaja i kravlje mlijeko zbog kazeina. I full me strah da beba ne bude isto jer to jako jako komplicira prehranu a time i zivot. Ali evo tjesim se dok ne jedem to da beba ne moze primit antitijela pa da bude sve ok…

A joj...bas je nezgodno to. Cuvaj se i pazi. 

treca_sreca
    08. Svibanj 2017. 10:29

sretna

Pa mislim da on bas i ne kuzi 100% da ce dobit bracu ili seku. Kaze da je beba u trbuhu i govori da bi on seku, ali mi ne djeluje kao da bas kuzi da ce ta beba bit s nama za koji mjesec

moj je imao tri godine kad je dovio (prvog) brata....naravno da niš ne kuži.
    Tek kad je beba došla doma, a i onda je bio zbunjen....unatoč pričanju s njim i što smo ga pripremali.
    Oni su jednostavno navikli da se svi mama/tata/bake/dide vrte oko njih i onda je to šok uglavnom.
    Što manje dijete, to veći šok.

Moj mlađi (starijeg ni ne računam, njemu nije prvi put da će dobit mlađe kmeckalo ) sad ima 6god i on kuži, mislim da bi i 5ogodišnjak kužio, eventulano 4erogodišnjak....ali ovo sve ispod 4god ne može dobit uopće predodžbu da će iz stomaka izać živo djete s kojim će se igrat, njima je to predaleko i nezamislivo.

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    08. Svibanj 2017. 10:31

Svakako pričanje, pričanje i pričanje....objasniti im da mama neće imat više vremena za nj ko prije, ali da to ne znači da prestaje volit ili da manje voli.

žena-majka-carica:)

violeta1
    08. Svibanj 2017. 10:31

Mame dali vas svrbe noge? Mene u zadnjih 3 dana ispod koljena svrbi ajmeee..najradije bih se stalno svrbila ali izbjegavam da ne napravim rane. Nemam nikakvih tragova niti nista osim sto mi je muz rekao da su mi listovi deblji, sad dali je naoteceno ili sam se udebljala ne znam. Ponekad me ruke znaju svrbiti ali rijede od nogu.

• M@lena
    08. Svibanj 2017. 10:33

Jutro!
    Vidim da nisam jedina koja ima sina nespavalicu! Mene je moj jutros probudio u 5.20h. S tim da se i nocu budi xyz puta.
    Sretna, nama nece biti nista neobicno kad dodje beba 😁, samo cemo nastaviti u istom nocnom ritmu kao dosad. 😉
    Moj sin stalno mazi trbuh i govori beba beba, al mislim da jos nije svjestan sto to znaci. Srecom pa je vise navezan na tatu nego na mene, bit ce mu lakse prihvatiti da mamu netko drugi cesce treba. 😊

• M@lena
    08. Svibanj 2017. 10:39

treca_sreca

Svakako pričanje, pričanje i pričanje….objasniti im da mama neće imat više vremena za nj ko prije, ali da to ne znači da prestaje volit ili da manje voli.

Slazem se. Mi mu stalno pricamo o seki, no jos uvijek ne kuzi sasvim. No svjesni smo da cemo se morati i njemu posvetiti kad seka dodje, jednako kao i seki. Ljubomoran je i kad se muz i ja zagrlimo, a ne kad dodje neki smotuljak kojeg jos nije vidio 🙂

• sretna
    08. Svibanj 2017. 10:40

M@lena

Jutro!
    Vidim da nisam jedina koja ima sina nespavalicu! Mene je moj jutros probudio u 5.20h. S tim da se i nocu budi xyz puta.
    Sretna, nama nece biti nista neobicno kad dodje beba 😁, samo cemo nastaviti u istom nocnom ritmu kao dosad. 😉
    Moj sin stalno mazi trbuh i govori beba beba, al mislim da jos nije svjestan sto to znaci. Srecom pa je vise navezan na tatu nego na mene, bit ce mu lakse prihvatiti da mamu netko drugi cesce treba. 😊

O da, nespavanje ce se samo nastavit na sljedece 2, 3 ili kolko vec godina 😂

Samo se bojim sta ce tek bit sa spvanjem kad ga preselimo u njegovu sobu. Trebala sam to naoravit davno prije, ali mi ga je bilo zao

08. Svibanj 2017. 10:43

A kad su malecki pa nista ne shvacaju...ja se sjecam kad se moja mlada sestra rodila..ja sam do tad spavala u kinderbetu (2 god sam imala ali se sjecam) i onda su me izbacili iz kinde jer je beba sad spavala u njemu, a ja sam morala na krevetu...to mi je bilo uzasno..kak dijete zapamti...

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.