Mama mi je savjetovala, a ima nas petoro, ostavi se citanja svega. Rodila me u podrumu bolnice, bez struje i vode. Jos sam dva brata dobila koji su se rodili u podrumu. Dosli smo kuci, opet u podrumu s dvadesetak ljudi. Tako smo zivjeli gotovo tri godine. I svi zivi i zdravi. Većinom bez struje i vode.
Jutro cure! 😊
Barbs cestitammmm!!! Nadam se da ste se zabavili jucer i napapali i naplesali i da vam kisa nije nista zeznula.
Znaci tjedan dana sam pila antibiotik i inace dobijem gljivice al sam ovaj puta pila i proibiotik da ne dobijem. Jucer popijem zadnji antibiotik i danas se probudim ujutro sa peckanjem dolje i laganim svrbezom 😢😢👹. Pa poludit... imam jos par tableta tog probiotika za popit pa se nadan da ce mi se smirit. Jer mi je gin na godisnjem a mjenja ju jedna koja mi i nije bas draga i radi tek od sutra popodne.
A sto se tice hrane jedem sve umjereno.. i kobasice i slaninu i kulen i pastete i hrenovke.. kako me dodje zelja. Jedino kad jaja jedem onda ih malo jace zapecem jer i inace ne volim da mi se zumanjak preljeva okolo..
U trudnoci sigurno treba biti oprezniji, ali dovoljno je znati da jedemo hranu proizvedenu u kontroliranim uvjerima i kontroliranog porijekla. Isto i za sve drugo, koliko toga postoji a da za to ni ne znamo... Zato nam nema druge nego biti pozitivan i vjerovat svojim doktorima.
Ja ipak radi svog mira dosta pazim sta jedem i pijem... Al isto sebi priustim malo izuzetaka tipa ne jedem suhomesnate proizvode (al jedem sunku i pastetu) , ne jedem sirovu ribu i meso, meke i sireve s plijesni, ne pijem kavu,gazirano,alkohol... Al isto nekad popijem malo gaziranog tipa fante...i grickalice su mi slabost al i to se pokusavam kontrolirat da ne bi nakupila kila....
M@lena sad si me bas uplasila jer i ja imam te kontrakcije ili sto vec od nekog 14 tjedna ali mi nitko nije ni spomenuo TORCH 😨😰 samo su me vratili na utrogestan jer ne znaju sto je uzork a eto progesteron omeksava maternicu pa ako je slucajno to pomoci ce. Tako su zakljucili na hitnoj i moja gin.
Jesu tebi zakljucili na kraju da su ti te kontrakcije i spontani bili zbog tog
Kiki, ne brini. Mene su te kontrakcije pocele stezati vec od 7.-8. tj, i to kao one u zadnjem tromjesecju. Za drugo tromjesecje vec nije neobicno ako se javljaju kontrakcije. Nije nitko od doktora povezao to sa spontanim, ali ja jesam, jer mi se to nije dogodilo niti u prvoj niti u ovoj trudnoci tako rano. TORCH se, koliko ja znam, radi nakon spontanog ili prije trudnoce, cisto da doktori znaju koliko smo imune na te viruse koji znaju biti opasni u trudnoci. Sumnjam da bi te itijedan doktor slao na TORCH u trudnoci dok je sve ok. Dakle, nemas razloga za brigu. 😊
Sto se tice hrane, jedem sve. Jos mi je panceta najdraza! I jaja 😀. Da vidite moj dorucak krepale bi od smijeha. Kao na kraljevskom dvoru. 😁 Oduvijek volim doruckovati i jedva cekam ustati da jedem. Pa makar u 6h ujutro. 😊
Ja bas sveee jedem u trudnoci, ne vidim razlog zasto bih se odrekla a i doktor je rekao da valja sve unositi da beba sve primi. Jedino sto ne mogu piti crnu kavu i ness caffe, slaninu ne jedem nikako, a suhomesnate proizvode imamo sve svoje pa jedem iako ne cesto jer nisam veliki ljubitelj. Hrenovke ne jedem jer sam povracala u trudnoci na pocetku od njih pa me ne privlace. Jaja sam citala da ne valja ali jedem, me svaki dan vec ponekad. Uglavnom gledam da sve jedem. Ponasam se sasvim normalno kao i prije. Osim sto mazim trbuscic, pricam bebacu i ne nosim tesko. 😊
Tea ne pece..samo je isijavalo toplinu sinoc, nije kao one ljetne opekline...al najbolje je sto nisam ni primjetila do poslije tusiranja..haha...al damas je vec bolje 😄
Izgleda da je Barbs do jutra slavila, pa jos dolazi k sebi...znaci da je bilo lijepo 🙌🙌
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Ja bas sveee jedem u trudnoci, ne vidim razlog zasto bih se odrekla a i doktor je rekao da valja sve unositi da beba sve primi. Jedino sto ne mogu piti crnu kavu i ness caffe, slaninu ne jedem nikako, a suhomesnate proizvode imamo sve svoje pa jedem iako ne cesto jer nisam veliki ljubitelj. Hrenovke ne jedem jer sam povracala u trudnoci na pocetku od njih pa me ne privlace. Jaja sam citala da ne valja ali jedem, me svaki dan vec ponekad. Uglavnom gledam da sve jedem. Ponasam se sasvim normalno kao i prije. Osim sto mazim trbuscic, pricam bebacu i ne nosim tesko. 😊
Slažem se sa svime.👍😁
Dorja jel znas sta nosis, curku ili decka? Jel to prvo djete? Ne znam jesi pisala ali ima punooo postova
Sortiraj odgovore
Najstariji