Cure, zvala ja upravo sestru da se naručim kod doktora i naručila me tek za mjesec dana. Jel i vi mislite da je to ludo
Naravno da je ludo. To je i meni ucinila u prvoj trudnoci sestra koja je bila na zamjeni bas taj tjedan kad sam zvala, jer obicno trudnice naruce u roku 2 tjedna. Odi privatno. Ja sam tako ucinila. Barem sam mirno docekala 9. tj i pregled 😊. I ako nisi vec, kupi si folnu u ljekarni.
Sve nove trudnice wellcome 😉
Ima li koja od vas problema s alergijom?
Mene sinusi ubiše zadnjih10 dana i čini mi se da je to od cvjetanja nekog…jer me uhvate i neki napadaji kihanja, curi nos, oči….koma. Ali koliko znam u trudnoći se ništa protiv alergija ne smije pit?
Ja imam alergiju na pelude drveća i perje. Sinusi se isto začepe i nema šanse za disanjem na nos. Prije sam koristila Flixonase sprej i doktor mi je rekao da nije preporučljivo u trudnoći, ali ako ga rijetko koristim da nece biti posljedica jer se u potpunosti ne apsorbira. Dok za tablete xyzal mi je izričito zabranio njihovo korištenje.
Mada ja čim sam vidjela plus na testu odma sam prestala sa svime. Sva sreća pa i ljeska je opala i zraku pa i nemam problema.
Pozdrav za sve nove curke
ma naravno ne bih ni ja uzimala ništa ( i probala sam prvo izdržat) ali ovo više nema smisla, em ne mogu disat em se nakašljavam....tako da je ovo stanje u kojem sam zadnjih 10 dana puno štetnije za bebu čini mi se, nego da si unesem to kemije u organizam. Baš sam danas pitala i ginekologicu, rekla je da je i ona sama prskala u nos tokom trudnoće sprejeve jer nije mogla od alergije živit.
Sad samo moram do dok opće prakse da i popiše taj Flixonase, ne bi li opet prodisala napokon...
Nove cure, dobrodošle
žena-majka-carica:)
Cure, zvala ja upravo sestru da se naručim kod doktora i naručila me tek za mjesec dana. Jel i vi mislite da je to ludo
Naravno da je ludo. To je i meni ucinila u prvoj trudnoci sestra koja je bila na zamjeni bas taj tjedan kad sam zvala, jer obicno trudnice naruce u roku 2 tjedna. Odi privatno. Ja sam tako ucinila. Barem sam mirno docekala 9. tj i pregled 😊. I ako nisi vec, kupi si folnu u ljekarni.
Sve nove trudnice wellcome 😉
Misliš da mogu folnu na svoju ruku uzeti? Hm..jel ona obavezna u svakoj trudnoći?
Nije "obavezna" ali nedostatak folne može uzrokovati oštećenja neuralne cijevi...ja isto nisam čekala 1.uzv nego sam si kupila u ljekarni na svoju ruku
ovde piše zašto je se treba uzimati:
https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/beba-u-trbuhu/vaznost-folne-kiseline-u-trudnoci-501
s druge strane, ne valja ni pretjerivati:
https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/trudnica/previse-folne-kiseline-povecava-rizik-za-autizam-4881
svakako, tko se ne hrani kvalitetno - treba uzimati neke suplemente u trudnoći
Ja inače jedem jako zdravo, možda 5% prehrane mi je junk "za gušt" a ostalo sve ciljano jedem nutritivno i zdravo, pa opet uzimam suplemente (ali na proljeće mislim prestati piti trudničke vitamine jer kad krene sezona svakojakog finog voća i povrća, zbilja mi neće trebati)
nego, jeste vi kupili išta za bebu već?
(pitanje za 10+ tj trudnice)
ili sam jedina ja požurilanisam se uspila suzdržat..
Pridružujem se i ja, po ZM trudna 7+2, danas potvrđena trudnoća i kaže gin. 6+4. Prva mi je trudnoća i uspjeli smo od prve i jako sam sretna
Od simptoma bolne grudi i povremeno mi dođe slabo, ali nisu to neke prave mučnine
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Ja sam si kupila folnu u ljekarni čim je bio plus na testu, teta u ljekarni rekla da pijem prvih 2 mjeseca samo to pa onda prenatal..vidjet ću kaj će mi još doktorica reći
nego, jeste vi kupili išta za bebu već?
(pitanje za 10+ tj trudnice)
ili sam jedina ja požurilanisam se uspila suzdržat..
Tako ce vjerovatno biti i samnom sta si kupila
Mene zanima jel i vas muci nesanica vec sad kao i mene. Događa mi se da se probudim u neko doba noći, oko 3-4 sata i dok ne trebam ici na posao skroz gledam na sat svakih pola sata do sat vremena. Ne mogu normano zaspati. To me izluđuje. A navečer sam već u 9 mrtva umorna
Sortiraj odgovore
Najstariji