Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • KiaraSara
    15. Ožujak 2017. 07:56

Eto mene opet
    Danas smo 8+ 1
    Da vam odgovorim za folnu, meni je moja doktorica rekla da nije potrrbno piti ako se pije pronatal ili nesto slicno jer ima dosta folne u njemu.
    A sa nicime nije dobro pretjerivati.
    Danas mi je pregled kod privatnice i jako se veselim jer cu dobiti slikicu svoje mrvice i cuti svoje maaaajo srceko.

Kaj se tice spavanja. Idem spavat oko 9 il malo kasnije a budim se vec u 6 ko kakva kokos hahah
    Ja nisam jos nista krenula kupovati za mrvicu, to cu te u 4. mjesecu :) 

Kiara

wanttobemom
    15. Ožujak 2017. 08:06

KiaraSara

Eto mene opet
    Danas smo 8+ 1
    Da vam odgovorim za folnu, meni je moja doktorica rekla da nije potrrbno piti ako se pije pronatal ili nesto slicno jer ima dosta folne u njemu.
    A sa nicime nije dobro pretjerivati.
    Danas mi je pregled kod privatnice i jako se veselim jer cu dobiti slikicu svoje mrvice i cuti svoje maaaajo srceko.

Kaj se tice spavanja. Idem spavat oko 9 il malo kasnije a budim se vec u 6 ko kakva kokos hahah
    Ja nisam jos nista krenula kupovati za mrvicu, to cu te u 4. mjesecu :)

je li ti to prvi pregled ili si već bila na prvom pregledu?  ti piješ pronatal?

Dragy
    15. Ožujak 2017. 08:14

wanttobemom

Mene zanima jel i vas muci nesanica vec sad kao i mene. Događa mi se da se probudim u neko doba noći, oko 3-4 sata i dok ne trebam ici na posao skroz gledam na sat svakih pola sata do sat vremena. Ne mogu normano zaspati. To me izluđuje. A navečer sam već u 9 mrtva umorna

I ja imam problem s nesanicom ali tipa da ne mogu zaspati do par sati u noci nikako. Prekjucer mi se to npr desilo. Nisam spavala uopce popodne i vec je bila ponoc ali mi se uopce spavalo. Odem ja u krevet, nista. Sjetim se da mi je masina oprala ves, odem ga stavit da se susi. Legnem. Moram u wc. Legnem ponovo, zedna.  Nemam pojma kada sam zapala. Mozda tek oko 2. Ujutro ustala prije alarma, oko 6h, odmornija nego ikada. Ludnica.
    Dok jucer, cim sam rucala nakon posla, odspavala od 16 do 20:30, okupala se i odmah u krevet. Zaspala kao beba. Svaki dan drugacije...

Dragy
    15. Ožujak 2017. 08:19

P. S. Zadnjih dana od simptoma imam samo utrnulost donjeg dijela leđa (kao neka upala misica), popodne kratke mucnine nakon obroka, probadanja lagana u trbuhu i to je to. Ujutro sam puna energije i super se osjecam, cim pojedem gablec popodne ide umor i ta mucnina na kratko. Izgleda da mi beba nije jutarnji tip kao ni mama pa se ne javlja do iza podne 

wanttobemom
    15. Ožujak 2017. 08:23

Dragy

P. S. Zadnjih dana od simptoma imam samo utrnulost donjeg dijela leđa (kao neka upala misica), popodne kratke mucnine nakon obroka, probadanja lagana u trbuhu i to je to. Ujutro sam puna energije i super se osjecam, cim pojedem gablec popodne ide umor i ta mucnina na kratko. Izgleda da mi beba nije jutarnji tip kao ni mama pa se ne javlja do iza podne

kod mene skroz obrnuto haha  ujutro sam kao zombi jer se budim svakih pola sata cijelu noć, s tim da mi je prva mučnina na pastu za zube i vlastiti zadah, toliko mi bude muka da imam nagon za povraćanje a ne mogu povraćati jer nemam što, kad nisam ništa ni pojela. Popodne nemam nikakvih problema. Od ostalih simptoma me samo cice bole i taj umor nekakav cijeli dan ali pretpostavljam da je on zato što se ne naspavam dobro.

wanttobemom
    15. Ožujak 2017. 08:23

p.s. a popodne ne mogu zaspati nikako, jučer sam pokušala poslije posla malo popodne odmoriti,odspavati ali nema šanse da zaspem

treca_sreca
    15. Ožujak 2017. 08:35

spavanje - do prije par dana dobrih 2 tjedna sam lumpovala noć.....jednostavno bi se probudila izmmedju 2ipo i 3ipo
    Van trudnoće to mi se nikad ne bi dogodilo (klinci su već veći i fala bogu davno se već ne dižem zbog njih po noći) al evo od nekih 10-12tj nešto bi me iznutra probudilo i morala bih ustat, pojest nešto....i onda bi bila budna do 5-6-7ujutro
    U tom periodu mi je odgovaralo i "ubit oko" popodne naravno jer nakon takve noći, ne naspavaš se dovoljno...

Sad ima par dana normaliziralo se srećom - legnem izmedju 9 i 11 ovisi kako kad, pa spavam do jutra (7-8), baš mi je falio taj kvalitetan noćni odmor. A i da muža ne budim po noći šuškanjem, jer on ujutro ide na posao pa mi žuga ak sam po noći gluvarila

mouse - kupila sam par bodića....i AS bila je prilika pa eto

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    15. Ožujak 2017. 08:41

sad vidim datum....za 1dan ulazim u drugo tromjesečje

žena-majka-carica:)

• M@lena
    15. Ožujak 2017. 08:54

wanttobemom

M@lena

wanttobemom

Cure, zvala ja upravo sestru da se naručim kod doktora i naručila me tek za mjesec dana. Jel i vi mislite da je to ludo

Naravno da je ludo. To je i meni ucinila u prvoj trudnoci sestra koja je bila na zamjeni bas taj tjedan kad sam zvala, jer obicno trudnice naruce u roku 2 tjedna. Odi privatno. Ja sam tako ucinila. Barem sam mirno docekala 9. tj i pregled 😊. I ako nisi vec, kupi si folnu u ljekarni.
    Sve nove trudnice wellcome 😉

Misliš da mogu folnu na svoju ruku uzeti? Hm..jel ona obavezna u svakoj trudnoći?

Prvo sto me tada pitala privatna ginekologinja je bilo jesam li pocela piti folnu i ako nisam da si uzmem Elevit obavezno. To su bile njene rijeci, a poslije mi je moja doktorica rekla da sam dobro ucinila i propisala Folacin. Ako ces ici na kombinirani test, jedno od pitanja ce biti jesi pila folnu u prva tri mj trudnoce jer folna kiselina smanjuje vjerojatnost ostecenja neuralne cijevi (ako sam se dobro izrazila). Pretjerati ne mozes ako se drzis preporucene doze (glupo je i pomisliti da neces). Ako nisi sigurna, nazovi svoju doktoricu i pitaj. Moja doktorica to smatra necim sto je jako vazno. Evo, to je moje iskustvo i misljenje. Pusa i sretno! 😊

wanttobemom
    15. Ožujak 2017. 09:19

M@lena

wanttobemom

M@lena

wanttobemom

Cure, zvala ja upravo sestru da se naručim kod doktora i naručila me tek za mjesec dana. Jel i vi mislite da je to ludo

Naravno da je ludo. To je i meni ucinila u prvoj trudnoci sestra koja je bila na zamjeni bas taj tjedan kad sam zvala, jer obicno trudnice naruce u roku 2 tjedna. Odi privatno. Ja sam tako ucinila. Barem sam mirno docekala 9. tj i pregled 😊. I ako nisi vec, kupi si folnu u ljekarni.
    Sve nove trudnice wellcome 😉

Misliš da mogu folnu na svoju ruku uzeti? Hm..jel ona obavezna u svakoj trudnoći?

Prvo sto me tada pitala privatna ginekologinja je bilo jesam li pocela piti folnu i ako nisam da si uzmem Elevit obavezno. To su bile njene rijeci, a poslije mi je moja doktorica rekla da sam dobro ucinila i propisala Folacin. Ako ces ici na kombinirani test, jedno od pitanja ce biti jesi pila folnu u prva tri mj trudnoce jer folna kiselina smanjuje vjerojatnost ostecenja neuralne cijevi (ako sam se dobro izrazila). Pretjerati ne mozes ako se drzis preporucene doze (glupo je i pomisliti da neces). Ako nisi sigurna, nazovi svoju doktoricu i pitaj. Moja doktorica to smatra necim sto je jako vazno. Evo, to je moje iskustvo i misljenje. Pusa i sretno! 😊

Koju si folnu kiselinu uzela? neku određenu marku nešto ili je svejedno, da tražim u ljekarnoj što mi oni nude.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.