Nije vazno jesmo li +8,+10 ili +15 kg na kraju, vazno je to koliko je to sto jedemo zdravo i hranjivo za tijelo koje se izgradjuje u nama. 😙😙😙
apsolutno!!
Kiara i meni su mučnine tek od 7 tj krenule.....ja se već bila ponadala da ću ovaj put lišo proći (ne sjećam se kad su mi u prve dvi T krenule) kad ono -od kad su krenule ne daju mi mira. Al tješim se da neće još dugo -12tj bi kao trebala bit granica za najgore mučnine jer između osmog i desetog tjedna razina HCGa je na vrhuncu a onda nakon 12og tj to opada...
Inače ja sam puna neke sluzi, kao da mi se pljuvačka hiper stvara...to mi stvara mučninu, a ne hrana. Dok jedem (pogotovo nešto suho kad grickam, ili recimo svježe voće i to, onda je ok ali ostatak dana - koma) baš mi ide na nerve to!
A povratila nisam još nijednom...unatoč intezivnim mučninama
Kuglanje i sl. aktivnosti - ja bih zaobišla....općenito lately zaobilazim dizat i nosat teško išta šta ne moram
Za mučnine meni pomažu najčešće jabuka& karota (sirova, ne kuhana) ili suhe grickalice (bez šećera, eventualno slane)
Najžešće mi je kad se dignem u 3 ujutro i gulim karotu....osjećam se ko luđak
žena-majka-carica:)
Imala sam mucnine izmedju 7. I 10. tt, sad su potpuno prestale. Tada sam mogla jesti samo suho i to me spasavalo. I sada ima hrane koja me se jednostavno ne jede.
Za kuglanje bisam sigurna. Isla bih na druzenje al bih gledala kako drugi kuglaju. Iako ima zena koje izvode svakakve egzibicije u trudnoci. No sto nisi prije trudnoce radila ne preporuca se zapocinjati u trudnoci. To je pravilo. 😊
pozdrav svim curkama, s obzirom da sam saznala upravo da sam trudna :) da Vam se pridružim na jesenskim bebama :) trudna sam 5 tjedana ako se broji od prvog dana zadnje mjesečnice, još nisam imala pregled tek trebam kontaktirati doktora da me naruči, vidim da vas većina pije folnu kiselinu, zanima me može li se ona piti na vlastitu ruku ili ide na preporuku doktora, nekako me strah uzimati bilo što od lijekova ako doktor ne odobri :) također me zanima što se smije piti za glavobolju ?
Dobro dosla!
Meni je doktor odmah dao Centravit Prenatal koji ima dovoljnu dozu vitamina, folne i magnezija cini mi se. Samo to pijem. Jedna kapsula i jedna tableta dnevno. Od ostalog, vecinom kazu da se na svoju ruku nista ne uzima osim paracetamola...eh sada, tko ce znati. Ja inace nemam naviku piti nista od tableta tako da stvarno me znam. Najbolje pitati doktora. Prenatal se bez recepta moze kupiti. Mi smo onda tu negdje s terminom
U kojem si ti tjednu :) jesi već bila kod doktora na pregledu? :)
Po kalendaru mi ja danas 4t+6 (zadnja M dosla 7.2., O bila 18.2.) i bila sam u cetvrtak, preko reda se ubacila na brzinu na pregled jer me trbuh noc prije dosta bolio, pa sam isla na pregled da budem mirna da je sve ok. Narucena sam na prvi pregled za 15 dana, tj 24.3. jer je ovo bilo prerano da se vidi ista osim gestacijske vrecice i tockice unutra. I to mi je pregledao vaginalnom sondom jer se obicnim uvz ne bi mozda ni vidjelo 😁
Onda smo jako blizu sa datumom haha :D meni zadnja menga 6.2., očekivana ovulacija 20.2. :) ja danas popodne zovem doktora jer tek popodne radi a nadam se da ce me naručiti čim prije :)
Evo ja sam dns vidjela svoju tockicu. 5 tj i 4 dana 😁 folacin pijem vec 2 mj, rekao je jos ovaj mjesec i nakon toga prenatal. Zasad sam samo osjetljiva na mirise i cica imam do iza usiju (a inace slaba trojka). Sto se mene tice, nek ovako i ostane 😀😀😀
Pridružujem se i ja s vama u datum, zadnja menstruacija 04.02. :)
Dobila sam Duphastone (3x1) radi smećkastog iscjedka i naručena sam na pregled u četvrtak. Sad ne mogu dočekati, samo da je sve u redu...
Sortiraj odgovore
Najstariji