Ja sam u ljetnim bebama, ali evo čitam pomalo sve. Krenula sam sa velikom početnom kilažom, ali evo sada 20.tj 3.5 kg sam dobila. Tako da sam jako zadovoljna. Uz to, nisam u startu ništa gubila, jer nisam niti jedan dan povraćala niti imala mučnine.
Svima nam želim lijepe trudnoće i sretne bebice.
Moje pocetno stanje je 162cm i 53kg
Upravo sam imala situaciju i da mi se zeludac digao, u grlu mi stoji i imam osjecaj da cu svaki cas poceti povracati nije od hrane, vec onako "iz cista mira". A zadnjih dana nisam ni mucnine imala. Tako da, odlicno...vec vidim kako ce to sve izgledati uskoro...
Nego, ima li netko savjet? Naime, trebala bih sutra ici na kuglanje i sad nisam pametna smijem li to raditi u ranoj trudnoci ili ne? Nije ta kugla teska bog zna koliko ali opet...nisam sigurna u to. Sto vi kazete?
Iskreno mislim bolje ne, jer iako kugla nije teška nekako mi se taj položaj i izbačaj kugle čini neprirodan i nezdrav za trudnice.
Dragy, pitaj ginekologicu :) Ona će ti najbolje znati reći :)
Što se kg tiče... 167cm i 64 kg prije trudnoće. Za sada sam na +2
Startna kilaza 61 kg na 162 cm, zasada stagniram s kilazom, zaslužne za to su mučnine.
Nekako bi u ovoj trudnoći radije dobila više kg nego da me prati povraćanje do kraja ko u prošloj.
Jedino što mi pomaže je limunada sa đumbirom i bademi.
Koji je vaš spas za mučnine?
A rekli su mi - ako je strast, proći će. Ako ne prođe - ljubav je.I nije prošlo...
Kod mene je 166 cm, pocetna kilaza 58, 12+2tt, +2kg za sad. U prvoj trudnoci sam na kraju bila +7 kg. Moja doktorica bila odusevljena jer je trudnoca bila skolska i bebac fino napredovao. Par dana nakon poroda sam vec bila na svojoj kilazi i super sam se osijecala 😊.
No istina je da se ne treba previse brinuti za kg, nego se pokusati sto zdravije hraniti i uvazavati trudnicke zelje kad one imaju smisla. Jednom sam cula jednu mamu kako prica da je u trudnoci dobila 22 kg i da je imala zelju pojesti protvan kolaca. Halllooo! Protvan???!! Pa mislim OK pojesti kolac ili dva ako ti je zelja, ali protvan? Mislim da prvenstveno trebamo misliti na djecu. 😊 malo sam razvukla al morala sam ovo dodati. Nije vazno jesmo li +8,+10 ili +15 kg na kraju, vazno je to koliko je to sto jedemo zdravo i hranjivo za tijelo koje se izgradjuje u nama. 😙😙😙
Po internetu pise da je kuglanje bezopasna aktivnost u trudnoci...ali budem jos provjerila tocno.
Sto se tuce mucnina, mene spasava jedna casa Donata Mg. Nisam vjerovala da ce mi tako pomoci
P. S. M@lena apsolutno se slazem s tobom. Bitna je samokontrola i da je hrana zdrava, jer ipak, odgovorne smo i za zdravlje naseg djeteta
Sto se tice mucnine , meni je mucno samo ujutro dok ne jedem cim pojedem bolje je
Mislim osjeca se lagana mucninica al nista prestrasno
Kiara
Uh mucnine..svaki dan cijeli dan uz povracanje 😩
Jabuke mi trenutno pasu da mi malo ublaze..
Sortiraj odgovore
Najstariji