Hihihihii...curke pa kud se vama zuri...statistike ionako pokazuju da vecina zena rodi nekoliko dana nakon termina a vi bi sve nesto uranile😂
Sanjchi drzi se...krenut ce!
Eto ja sam imala prvi inducirani i trajalo je od 10 ujutro do 22:40 navecer...nije boljelo puno vise nego drugi orod vec je bed bio sto sam morala lezati a trudovi jace bole u lezecem polozaju. Svakako ako idete na indukciju savjetujem epiduralnu...ja nisam uzela i bila sam na kraju premorena totalno i jedva sam istisnula bebu😏
Drugi porod sam isto bila otvorena 1 prst ujutro a navecer u pola 8 pukao vodenjak i dobila trudove i dosla u 22 u bolnicu otvorena 5 prstiju...rodila u 3 bez ikakvih intervencija i lijekova😂 Svaki porod je drugaciji...svaka zena drugacija...ja sam evo u sve tti bila ful aktivna, vjezbam i skacem i radila do kraja pa nije imalo ucinak na otvaranje. Ustvari sad cemo vidjeti za 3. sto ce biti...jos 4 tj. do termina😂
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Curke koje imate streptokok kakve su preporuke za odnose? Za higijenu? Zaboravih pitati doktora. Eto ja u tri tjedna pijem vec drugi put Klavocin, prvi put nisu prisli ni sinusi a ni bakterija ocito...samo sam jos gljivice dobila nakon ant. a jisam ih imala od prve trudnoce...znaci skoro 7 godina😱
Ni ja ne volim panicariti oko nicega...drzim da nam to odmaze, trrba pozitivno misliti uvijek😊
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Kleiva slazem se da se iza termina itekako moze sve prirodno pokrenuti i roditi ali problem je u tome sto meni zbog tlaka nece dat da prelazim termin... tako da me nece pustit da dobijem svoje trudove....indukcija ili carski me ceka... da nemam taj poviseni tlak oni bi cekali duze...
Jutro cureee...
Evo ja se konacno nakon sigurnih 2mjeseca jadnog spavanja nocas lijepo se naspavala (doduse digla sam se 2,3 puta za wc ) , ali evo pred pola sata otvorila oci...
Mene su sinoc hvatali mislim lazni trudovi (skroz nisko dole u podrucju zdjelice , trajali su nekih 40ak sekundi i bili su nepravilnih razmaka) i nakon sat vremena, sat ipo sve se smirilo...
Vjerovatno priprema...jel ima netko da ga je tako hvatalo?!
Prosli tjedan sam bila na pregledu, skroz sam zatvorena a sad cekam nalaze brisa za streptokok (nadam se da ce biti uredu) ...
Meni cijelu trudnocu govori ginkeolog ranije ces roditi (beba veca) ali cini mi se ta procjena kao i procjena tezine poprilicno odstupa od realnosti 😂
Svakako bim ranije rodila nego prenesla ... ali tko nas sta pita ... neka te male dusice dodu kad si pozele !!!
A htjela sam se nadovezati na temu suzivoto sa psima...
Dakle vidite da ja imam stiker na kojem vodim evidenciju i o mom psu 😂😂 dakle on je nas ravnopravni clan obitelji...
Ne znam da li bi mogla bez njega jer je to jedna takva velika povezanost izmedu psa i gospodara da netko tko to nije osjetio nece moci razumjeti ... mi smo njega uzeli prije 9 godina , i on je meni kao dijete ... a kako dugo nisam mogla ostati trudna on je tu zadacu zaista odlicno obavljao... davao mi ljubavi, paznje ...
Naravno da je nas izbor da zivimo kako zelimo, i ako dodes u kucu u kojoj zajednica ima vec uhodan zivot sa psima onda se moras ili uklopiti ili otici ... jer na kraju zivotinje su ziva bica i ne zaluszuju da oni budu zrtve jer se ljudi ne mogu dogovoriti...
Isto tako ako odlucis imati zivotinju u kuci , moras postaviti pravila higijene (mi ga redovito sisamo, 2 puta mjesecno kupanje, i svakodnevno pranje sapica i ostalih kriticnih dijelova nakon svake setnje!) ...
Cak moje prijateljice koje ne "vole" zivotinje, kazu mi ajme ja da mogu birati ja bim bila tvoj pas...
Pretpostavljam da vecina vas nece shvatiti sto vam zelim reci, ali eto malo sam stala u zastitu tih zivotinjica ali i gospodara koji kako god znaju i umiju bave se svojim zivotinjama, a sto se tice higijene zivotinje u kuci vjerovatno je upitna i njihova higijena pa to vise nije problem zivotinje nego njih samih...
E sad vi cure koje ste dosle na gotov cin ne znam kako bi se to trebalo rijesiti... morate zbog svih vas naci neki balans da mozete u miru zivjeti !!!
A da 🤣🤤, velika ima nagon i kak joj je svekrva ‘davala’ da je izjase, sinoc je pocela traziti ali joj je bed i d joj rekao : ‘mamaaaa ne!!!! 😶’
Okupala sam peseke i sad se svi boje da se ne prehlade, grijanje nahajcano…bog te nedo vise….s oprostenjem!!
‘Brzo pod dekicu s njima, u krevet!’
BOLEST
I od kad riza zatvara????
Skuhala im rizu i meso i veli svekar da ne dajem rizu jer mala tvrdo sere?!
Velim mu ‘da mozda jer im dajes samo dehidrat, kekse i cokoladu?’
Ti boga vise i njima
A samo peseki su bitni u pm
URL = https: //lilypie.com]
Leptirica.com
LadyN, upravo se o tome i radi. Higijena vlasnika. Nije na nivou nikako.
Meni je pasa zao.
I okupat cu ih i iscesljat i prosetat i nahranit.
Dok sam tu s njima.
Ako su me pozvali u kucu vec? Mogli su barem radi kulture i oni vise brinut o cistoci. Npr.
A ne da gledam prljave gace po masini i slicno.
Ma za njih me zaboli, al o psima cu se pobrinut.
Znam znam…tko mi kriv sto zivim s njima….radim na tome da se maknem taman solo.
Yel mici se iz te kuce cim prije onda 😣😣😣...
Vidim nije ti lako , a niti je dobro da se toliko nerviras ... dakle problem je u svekicima ...a to ces jako tesko promjeniti ... jer svi smo mi vec izgradene licnosti i ako nismo spremni sebe mje jati kvragu svi razgovori i obecanja!!!
Pozdrav drage trudnice i mame, cestitam svima na bebicama i drzim fige ostalim curama da sve bude u redu s bebicama i s vama, i da vam porodi budu nw budu teski 😁😁
Ispricavam se sto vam pisem tu,ali vas pratim, vasa iskustva i savjete,pa sam vidjela, izmedju ostalog, da se Yel ne moze odluciti oko imena. Pa evo Yel jedan prijedlog koji bi zadovoljio i tebe i dragog. Da se maleni zove Tian, neki dan sam naletila na to ime i evo morala sam ti pisati hehhe. Ti prva slova od Timotej i an zadnja od Lucijan hehhe
Puseeee svimaaa 😁😁❤️❤️❤️❤️
Sanjchi ctg ne pokazuje bas nikakve kontrakcije? Jel osjecas ikakvu bol u trbuhu i ledjima?
Sortiraj odgovore
Najstariji