Treca, iskreno sumnjam da je od biogaie. Svi oko mene su je davali i nitko nije rekao da je djetetu od toga bilo gore. Tim vise sto.je to probiotik i on nastetit ne moze. Kao sto sam vec rekla, L grceve nije imao, davali mu biogaiu od 4.-tog dana starosti
To i ja mislim da ne moze naskoditi… Onda je MM nasao kilometarski clanak istrazivanja nekog ozbiljnog instituta da je na prilicno velikom uzorku od xyz djece potvrdjeno da su davanjem Biogaia kapi djeca mirnija ali vise i duze placu, a nedavanjem nemirnija i manje placu. Kao sta je Treca napisala. Tak da mi nije dao da ih unaprijed kupim nego tek ako/kad Patronazna da zeleno svjetlo.
Malo mi je smijesno sto tebi pokazuje neki clanak i zato.ne zeli davat, ali ako kaze patronazna da moze onda ce dat bez obzira na clanak na koji se sad poziva 😄

Sanjchi super za nalaz! 🎉🎉 Uh, sreca za vodu!
Meni su stigli nalazi urina, kks i crp. Na zadnja dva pregleda u bolnici u urinu su mi preko trakica nadeni proteini. Gin se nije brinula jer mi je tlak uredan, ne oticem previse, beba lijepo raste itd... Svi su mi nalazi uredni jedino je CRP malo povisen, 8 je a normalno je do 5. Tek mi je iduci cetvrtak kontrola pa ne znam jel to zabrinjavajuce? Iz labosa su rekli da nije nista strasno da je mozda neka blaza upala, a nedavno me bolilo grlo pa je mozda to. A mozda je u trudnoci normalno da je malo povisen, nesto sam citala po netu al nema konkretno. Jel zna koja od vas nesto o tim vrijednostima? Navodno da je alarmantno on bi skocio puno vise.

Mame da vas pitam, di je najbolje uzet pelene za siroko povijanje? Koje koristite?
ja sam kupial polovne, to je najisplativije jer prekratko se nose.
s prvim sam kupovala u dućanu baby robice po 50ak kn komad (one frotirne na čičak, ne podnosim trakice i vezivanje)
a sad sam kupila nekoliko takvih plus nekoliko onih s "umetkom" (kao uložak….zadebljanje izmedju nogica tako da ne moraš trošit tetra pelenu dodatnu kao kod onih bez tog umetka)
inače, to ovisi kako gdje
ali nama su na otpustu iz rodilišta (split) rekli da obvezno široko povijamo …..barem do prve kontrole
tako mi je bilo i s njima dvojicom.
Koliko ih je otprilike potrebno imati?
Yel ajme kod tebe ludilo non stop! Ne daj se zaj... Ostani kod svojih u toplom i na sigurnom!
Violeta...mom malcu se to ciscenje rano pojavilo i rekli su mi da nis ne diram, unatoc tome mu se sve upalilo i to pogotovo po usima i oko usiju pa smo morali mazati antibiotsku mast. Ugl. nije strasno samo prati da se ne krene gnojiti...ako postane zuckasti iscjedak odi k pedijatrici. I dobro je treca rekla...to su sitnice djecje i naviknut ces se s vremenom na to.
Treca…meni su oboje bili osjetljivi na mlijeko i mlijecno. Pedica mi je prvo rekla da probam izbaciti mlijecno na nekih 2 tj. i onda vidjeti ima li pomaka...i kod nas vec nakkn 4 dana bio preporod. Inace oko 2 tj. je potrebno da se iscisti organizam od mlijeka. Na kraju sam saznala da mi je malac jako alergican na proteine mlijeka s bekih 7 mj. Eno ga i dan danas ne smije ni blizu.
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Mame da vas pitam, di je najbolje uzet pelene za siroko povijanje? Koje koristite?
ja sam kupial polovne, to je najisplativije jer prekratko se nose.
s prvim sam kupovala u dućanu baby robice po 50ak kn komad (one frotirne na čičak, ne podnosim trakice i vezivanje)
a sad sam kupila nekoliko takvih plus nekoliko onih s "umetkom" (kao uložak….zadebljanje izmedju nogica tako da ne moraš trošit tetra pelenu dodatnu kao kod onih bez tog umetka)
inače, to ovisi kako gdje
ali nama su na otpustu iz rodilišta (split) rekli da obvezno široko povijamo …..barem do prve kontrole
tako mi je bilo i s njima dvojicom.
Koliko ih je otprilike potrebno imati?
meni su trenutno 4 kom u pranju.....ili se malo zapiške, ili zakake na rubu nogavice....pa ja to bacim prat. Zato jer ih imam koooomotno: 10ak kom (čisto jer sam ove našla po 10-15kn komad , a nove su 40-50 ovisi s umetkom ili bez....tako da sam se opskrbila, nek se nađe....)
Da imam manje brojčano, "štedila bih" tj ignorirala bih ako je samo malo rub propiškila
....
Ali kakogod minimum minimuma je 3 komada rekla bih. Ovo koliko ja imam je pak puno jer vidim da ni u jednom trenutku "zaliha" (čistih) u ladici nije pala ispod 4kom dosad.
Znači od 3 min pa do 6-7komada je optimalno...

žena-majka-carica:)
Ja cekam u vrticu da se mali probudi 😂 ne znam sta mu je danas da jos spava

Treca…meni su oboje bili osjetljivi na mlijeko i mlijecno. Pedica mi je prvo rekla da probam izbaciti mlijecno na nekih 2 tj. i onda vidjeti ima li pomaka…i kod nas vec nakkn 4 dana bio preporod. Inace oko 2 tj. je potrebno da se iscisti organizam od mlijeka. Na kraju sam saznala da mi je malac jako alergican na proteine mlijeka s bekih 7 mj. Eno ga i dan danas ne smije ni blizu.
ja sam intolerantna i na mlijeko (posebno kravlje) zbog kazeina, i na bjelanjak jajeta itd itd
i prije trudnoće sam (otkad sam to otkrila laboratorijskom analizom jelte) stvarno pazila na sve to.
ali od trudnoće sam većinu tih stvari ipak počela konzumirat (u nekoj manjoj mjeri) jer mi nisu kritične neke vrijednosti bile (kao za gluten i suncokret i indijske) pošto me bilo strah da ne zakinem neke nutritivne tak stvari djetetu....
svakako, sad moram opet počet lagano izbacivat, jer moja antitijela se sigutno i djetetu kroz mlijeko proragiraju...aaaaaah
danas sam malo više pazila šta jedem, pa ćemo vidit večeras

Sanjchi, sva sreca da je do njih huh!
Kleaiva, da, dragi i ja smo nervozniji em zbog trudnoce, pa id radova, a on se ne zeli petljat...cijela family je inertna i nesposobna da bace smece a kamoli sta drugo. Mislila sam da ce biti mrvicu bolje, a ne da ronim suze svaki dan i bjezim u sobu.
Jos me pere nervoza od pregleda sutra...i tak
Stigle ipak danas tetrice iz ethereala...juhuuu

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji