A nakon fajta s dragim, rekao mi je da ako imam pitanja u vezi radova nek se obratim starcima.
Jesam. I dobila odgovor. Sve se stigne, radi se po njihovom.
Evo i deka je procurila. Moj stari kaze da nek stave ceradu nad nagib od blokova jer ce im se slijevat niz fasadu? Nisu htjeli.
Slilo se niz stiropor, namocilo ciglu, proslo kroz plafon a ja taman kupila novu susilicu koju smo stavili u taj prostor...maklli smo je sad.
Sretna tnx, ma ne bi ni ja kupovala jer je jeftinije, pogotovo ne dohranu za bebu. Uzet cu onu koja je najkvalitetnija. A bebimil smo uzeli jer smo uletili u DM i kao uzet cemo jedno za rezervu, a nekako mi je bebimil bila prva asocijacija na AD, pa sam eto uzeli jedan paket. A dobro, za prvu ruku nek se nade. I svaka cast, u pogonu si 100 na sat!
Sanjchi bas ti je lijepu porukicu zena napisala i super si se opskrbila!
Yel lijepo od tvog tate, super je znati imas gdje otici ako zagusti. Slazem se sa curama da to nisu uvjeti za bebu i ako se ne sredi kad se priblizis terminu ja bi se odselila dok ne srede. Beba je najvaznija!
Suncokretice ja se isto budim stalno po noci, vec me izluduje taj wc... i evo sreca je da mogu ujutro odspavati duze pa nekako nadoknadim tu noc, ali ako se ustanem ranije budem umorna...
To sam ja rekla 🤣🤣🤣 al bila sam par puta razapeta zbog toga sto sam to rekla, valjda su im mozak ispile pa ne smijes nista protiv njih reci 😅
Ma super je to kad bi to bila grupa za podršku ko sta se zovu, ali znaju stvarno pretjerat. Od prozivanja onih kojima to ne uspije do nekih fanatičnih zagovaranja dojenja do punoljetnosti, malte ne 😒
Ja sam za dojenje i mislim da se triba potrudit oko toga, al ne pod cijenu psihickog zdravlja i stabilnosti mame.
Jedna prijateljica je odustala od dojenja jer jednostavno nije stizala tj odman su joj dolazile horde u posjetu i uz sve te silne goste ne bi stizala dojit bebu jer to ipak potraje kojih pola sata a bilo joj je neugodno ostavit ih jer ona mora dojit pa bi joj dala bočicu i tako se s vrimenom mlijeko smanjivalo i prestalo. Nažalost nije imala pomoć koja bi joj uskočila u takvim trenucima i nije znala bolje. To stvarno ne mogu osudit.
S druge strane ove mame koje jednostavno ne žele dojit jer im je lakše dat bočicu tako da mogu izaći i ostaviti bebu na čuvanje, da se beba manje budi nocu i slično stvarno ne razumin jer svoj komot stavljaju ispred bebe i to mi je grozno.
Naravno svatko radi kako hoće i ne može se tu nitko drugi petljat.
Ima li koja osjećaj jačeg umora i pospanosti sad pred kraj trudnoće?
Ja sam sva neka pospana i umorna zadnjih tjedan dana, koliko god odmarala. Budim se po noći više puta jer idem na wc ili se okrećem u krevetu, ali zaspem opet začas. A preko dana ko da nisam spavala…
Imam osjećaj da s vraćam na prvo tromjesečje
Znaci,potpuno te razumijem.. ovaj tjedan dragi popodne na poslu.. ujutro spavamo do 9-10h ako nemam obaveza,aa nekad i ne docekam da on ode na posao ja vec zaspala (13:13:30h) 😂 i tako svaki dan ospavam bar 2h,i navece opet oko 8h mi se spava,al se uspijem izboriti da ne zaspem.. bas,bas puno spavam sada.. u bilo koje doba dana ili noci ja mogu zaspati.. 😂
Sanjchi cure su pisale da se u prokuhanu bodu doda zlica (ili zlicica mala, sad ne znam 😕) jabucnog octa jer on ukloni naslage pa dude opet imaju sjaj, dok obicna voda sterilizira al ostanu naslage. Ja isto imam rabljenju izdajalicu al nisam je jos prokuhala. Moram prokuhati nju, bocicu i dude varalice. Al prije moram smislit gdje cu ih drzati a da mi ostanu ciste do poroda..
Sto se dojenja tice meni ne bi bilo neugodno reci gostima da idem dojit dijete jer je dijete vaznije od njih. A isto tako ne bi stavila na dohranu samo da ja imam svoj komfor. Po meni tu nema mjesta osudama, svatko radi za svoje dijete kako misli da je najbolje ali najvaznije je da je dijete na prvom mjestu a ne bilo tko drugi.
A nakon fajta s dragim, rekao mi je da ako imam pitanja u vezi radova nek se obratim starcima.
Jesam. I dobila odgovor. Sve se stigne, radi se po njihovom.
Evo i deka je procurila. Moj stari kaze da nek stave ceradu nad nagib od blokova jer ce im se slijevat niz fasadu? Nisu htjeli.
Slilo se niz stiropor, namocilo ciglu, proslo kroz plafon a ja taman kupila novu susilicu koju smo stavili u taj prostor…maklli smo je sad.
Znači još vam i strop kapi a prave kiše nisu ni počele?
Zivnila sam 10 god u Zg i znam kako gori zime izgledaju. A kad padne snijeg od topline koja je u kuci on će se topit stalno i vama će stalno curit voda po glavi. Mislim da to nisu normalni uvjeti za odrasle ljude a kamoli djecu, bebe pogotovo.
Moj muž radi u građevinarstvu tj posebno su se specijalizirali za ta unutarnja uređenja tipa knauf i slično i između cigle i knaufa MORA doć izolacija. Ako oni knauf zabuse samo na nosače to će izgledati kao normalan zid ali neće zadržavati toplinu niti će štititi od vlage. Te knauf ploče kad se navlaze se raspadaju jer su one zapravo napravljene od nekog materijala vrlo sličnog gipsu i okolo presvučene nekom vrstom papira sta znaci da to ne štiti ni najmanje od vlage.
Mislin da stvarno moraš s mužem razgovarati kako ovo sve rjesiti jer ovo je waaaay too much. U pitanju je beba i tu nema puno pametovanja.
A zaboga odakle bi vi sad morali dati još cca 4 tis kn za madrac a ti više ne radiš i čekate bebu? I još uz to plaćaš školu.... Yel misli na sebe i na bebu jer drugi očito to neće.
Sanjchi,ja mislom da je dovomjno stavit u zakuhanu vodu to sve na par sekundi i izvadit van, logotovo ovaj silikonski dio. Ja imam od kume onaj parbi sterilizator tako da nikad nisam u vodi sterilizirala
Yel,stvarno se divim tb i tvojim zivcima.. ja bi ti davno poslala u pm.. prvo zbog tih pasa,pa onda zbog toga sto se ponasaju kao da nisi trudna,kao da nece jedan novi zivot doci uskoro medju vas (svi 'normalni' bake i deke se vesele,sa veseljem sve pripremaju za svoje unuce,da sve bude spremno kad odluci doci..) cure,ti dobro savjetuju.. gledaj samo na bebu,ako za nju tu ne vudu uslovi za normalan i zdrav zivot,odi kod tate da ti tvoja beba moze rasti zdrava,a ne svaki thedan da zavrsite u bolnici..
Sortiraj odgovore
Najstariji