Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mamuka
    04. Kolovoz 2017. 23:03

Bog cure!
    Evo da se javim. Moj dan tek zavrsio. Krepana san. Danas sam obavila spizu, skuvala 2 rucka i napravila 2 kolaca. Koooma! Manje se sataren dok iden na posa. Sad kad sam na GO sve nesto kao iman vrimena i mogla bi jos to pa pretjeran debelo. Ako ovako nastavin spremit ce me u bolnicu puno prije vrimena. Cak osjecan da triban stat al ne. Stvarno san glupa. Sad san ljuta na samu sebe jer je to zapravo neosgovorno. 😡
    Cure super su vam trbuscici. Suncokretica i sretna su prave manekenke sa ovim svojim malim trbuscicima. I ja bi tako neki mali 😂
    Sve se mirin po vama (ne suncokretica i sretna😁) al vi ste debelo isprid mene po tt. Mi smo danas tek26+1 i docekali smo tih <100 dana.
    Netko je stavio slicicu stvarcica za rodiliste/bebu i vidila sam stapice za uho. Cure nemojte to koristiti osim za usnu skoljku. Nikako to ne gurajte u uho bebu. Sto ocistite vlaznom tetrom ili vlaznom maramicom to je to.
    Jos jedna stvar. Prvih misec dana se ne preporuca koristenje vlaznih maramica pa se beba brise blazinicama i toplom vodom. Maramice ipak u sebi imaju kemikalija i dogadja se sa bebe dobiju osipe tako da ako mozete probajte bez maramica.
    Netko je pita za kozmetiku pocetnu za bebu. Nama je pedijatar rekao a i u bolnici da se bebu prva 2-3 miseca kupa u cistoj vodi, uz dodatak kamilice ako zelimo. Bebina koza ima poseban pH koji stiti kozu a i bebe se ne znoje pa nema potribe za sapunima. Ja sam eventualno stavljala 1-2 kapi ako bi se jako ukakila taj dan pa eto. Al nisam ni to prvi misec dana.
    Po meni najbolja baby kozmetika je Trudi. Vode se kao prirodni, odlicno mirisu i ne isusuju kozu. Trudy vlazne maramice koristimo od pocetka i najbolje su definitivno. Dovoljno debele, na miru vlazne i predivno mirisu. Moja preporuka svakako. 

violeta1
    04. Kolovoz 2017. 23:14

Mamuka svakako malo uspori i uzmi si pauzu. Super objasnjeno za sve. Ja necu nista koristit na pocetku za kupanje, ali za kakanje cu prvo s vlaznima obrisat pa samo s gazicom i vodom. Gdje ima te vlazne maramice? Nisam ni cula za njih

• Mamuka
    04. Kolovoz 2017. 23:20

Sto se tice robice za iznit iz rodilista. Muzeva 1 sestra rodila 21.8. i malog su iznili u bodicu kratki rukav, kosulji i rabatinkama. Naravno carapice deblje i plus pod klimom lagana dekica.
    (Ovo za rabatinke mi je grozno al to je njihov izbor bio i koliko znam sestre se nisu bunile)
    Mali tog lita/jeseni nije nosio kratki rukav nikako osim u kombinaciji kratki rukav i vesta.
    Druga je rodila 9.9. i curicu su iz bolnice iznili u bodicu dugi rukav, hulahopkice debele i pletena pamucna haljinica plus lagana dekica uz klimu.
    Nisu bile ovako lude vrucine ko sad al racunam dok mi pocmemo radjat i ova agonija ce pristat.
    Nama je termin 9.11. i ja planiram boduc kratki rukav, majca, hlacice i carapice(obicne tanke i termo zajedno) i plus u jastuk za nosenje. Mislim da bi tribalo i kapicu. Eventualno jos i neku vesticu za svaki slucaj ako udari bura pa oladi.
    Sto se tice carapica triba pazit da nemaju jaku gumicu i da ih ne steze jer njihova cirkulacija je jako losa i ne smi je se dodatno otezavat. Carapice tribaju imat onu kao medicinsku gumicu sta je lagana i rastezljiva.
    I kad budete htjeli provjeriti je li bebu vruce/hladno ne pipajte rukice i nogice jer ce one vrlo vjerojatno stalno biti hladne dok im cirkulacija ne proradi. Tu provjeru radite tako da popipate podrucje ledja ispod vrata, izmedju lopatica. Tu je najbolji pokazatelj cak i kod manje dice.
    Koliko triba pazit da im nije hladno tamo triba pazit i da im nije vruce. Vrlo je opasno ako bebu previse obucete i skuhate je jer one nemaju mehanizme hladjenja tijela pa im ga zapravo robom i grijemo i hladimo.
    Eto svasta sam nesto natrkeljala. Nadam se da sam nekom i pomogla.

• Mamuka
    04. Kolovoz 2017. 23:27

Violeta Imas kupit blazinice obicne pamucne za bebe poprilicno povoljne u Lidlu pa mislim da ti se ne isplati patit sa gazom i otkuhavanjem. Ja iskreno ne bi jer to pranje mi je fuj takvih stvari. A prat ces ih sigurno i bez toga, viruj mi.
    Mi kupujemo u ljekarnama te vlazne maramice. Koliko znam samo ih u ljekarnama ima. Inace u ovim vecim lancima dodju 12.90kn 72 kom u paranju dok ih u onim manjim ljekarnama, privatnim prodaju i 2kn skuplje. Mi ih jaaako puno trosimo pa nam te 2 kn ipak znace.
    Imas i manje putno pakiranje al je tipa 10kn 30-40kom pa to ne kupujem.
    Ukucaj na internet pa pogledaj i malo procitaj. Mi smo stvarno odusevljeni. Probali smo svasta ali njih nismo zamjenili. A ni necemo.

kleaiva
    05. Kolovoz 2017. 01:06

Treca sreca…nije zvucalo nimalo grozno...djeca iscrpljuju a mi smo navikle na to...kad im se promijeni rutina a i nama bez obzira koliko su mi predobri i mogu lezat kraj njih dok se brckaju i po plicaku i svasta ali opet su tri puta zahtjevniji psihicki sa sto pitanja i ideja. Mene jos muci i to spavanje po vrucini...oa budem sva nervozna jer ne mogu spavat i odmorit se posteno!
    Mamuka...svako objasnjenje ti stoji. Obucite dijete kao i sebe i necete pogrijesiti...imajte uvijek jos jedan sloj odjece vise za dijete o potrebi i to je to.

https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

treca_sreca
    05. Kolovoz 2017. 06:51

Mamuka je super objasnila ovo za kako vidit jel bebi vruce/hladno. I za čarapice! (ja to pazim i sebi i klincima koji su već poveći jer mi ide na nerve ak guma steže, al tko ne pazi inače - bitno je!!)....i hvala za savjete za obleku! Mene najviše zanimaju ti datumi kraj osmog i početak rujna.....jer kontam da iza tog neću. Znači kratki rukav bodi plus košuljica za kolovoz?? Ja mislila da je to previše. I da ne treba dugi rukav gore pošto je ljeto.
    Trudy vlažne maramice - evo prvi put čujem....ali morat ćemo ih probat. Ja sam s njima koristila pampers i sl ali uvik biram neku sensitive verziju, sa šta manje parfema i gluposti. A sad zadnjih godina (klincima za kakanje kad idu, s običnim wc papirom se ne obrišu dovoljno dobro pa onda mi zakenjaju gaćice) samo Violeta furamo....one su mi naj. One s bademovim mlijekom kao....a vidim da su izašle neke "nove" laganije kao čista voda....budem i njih probala svakako.
    Ali u samom početku - čista mlaka voda je najbolja, tu nema rasprave!

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    05. Kolovoz 2017. 06:55

Dena100

I jos da podjelim sa vama (mozda vec znate), rekla je, da ako je beba okrenuta na zadak dobro je kod sjedenja biti nagnuta prema naprijed jer je to bebi neudoban polozaj pa se pocne micat i moze ju se na taj nacin potaknuti da se okrene.

Ma daj?! Evo prvi glas! A baš sam pitala doktora ima li mi neki savjet u koju pozu da stajem, ne bi li potaknula okret dok još imamo šanse nekakve. I rekao je da ne.
    A kontam stalno sam na lijevom/desnom boku dok ležim, ili uspravno dok sjedim/hodam, i kako ću joj s time izazvat okretanje. Jer da se mislila okrenit pod tim uvjetima, već bi se bila okrenula.
    Niš, sad malo dubit prema naprijed...plus kad plutam u moru plutam "na sotmaku" pa možda i to pomogne.
    Mada, ja sam već okasnila bojim se

treca_sreca
    05. Kolovoz 2017. 07:31

Violeta super ti je outfit, a trbuh se najbolje vidi iz profila....nek te dragi pofotka! Ovak iz ptičje slikano - nemam osjećaj (mada se vidi da nije malen )
    evo mene na moru, kad sjedim/ležim ko slonica izgledam s ovim trbuhom

ovo je prije 8am, inače sjedim u debeloj hladovini (iz koje je fotkano))
    ovo je prije 8am, inače sjedim u debeloj hladovini (iz koje je fotkano))

05. Kolovoz 2017. 07:34

Dobro jutro svima! 
    Vidim da ste ok svi, meni je jucer prisjeo toplinski val i zbilja me nervoza uhvatila od muke po znojenju, pa nista zivo ne mozes po takvim vrucinama, grozno, no prezivjeli smo, nadam se, vrhunac vala...sad bi trebalo biti mrvicu lakse (iako ce i danas isijavati).
    Ja se polako bavim metodama navikavanja pasa da ne laju na nepoznate ljude koji dolaze u goste, privikavanje na bebu, cituckam o tim stvarima.
    Strah me reakcije pasa kad dodjemo iz rodilista bez obzira sto ukucani govore 'nece psi bebi nista', ne oslanjam se na tu frazu.
    A i bit cu najvjerojatnije preosjetljiva i zastitnicki nastrojena prema bebi kad rodim?
    Uglavnom, planiram pse pripremit na bebin plac, kupit lutku i dresirat ih da budu mirne pored nje, pustit ih u sobu da ponjuse sve i na naredbu moraju izac iz sobe..
    Savjete sam nasla na netu.
    A kad prvi put dodjemo doma s bebom, prvo ce se morat istrcati i onda ih stavit na lajnu dok se ne smire i dobiju dozvolu da ponjuse autosjedalicu, nikako bebu.
    Prpa me iskreno. Al polako

treca_sreca
    05. Kolovoz 2017. 07:41

Yel, vjerujem ti i mene bi bilo prpa.
    Mislim uvijek se vlasnici "kunu u svoje pse" da neće, da neće....ali nisu to tvoji psi oduvijek i da ih ti znaš "u dušu"
    (a i tad je osjetljivo to i treba oprezno, ak se mene pita...)
    Pa je tim gore...srećom na netu ima svega, pa se stigneš informirat i prirpemit teren koliko je moguće

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.