Dena, cuvanje djece nije lako… Pogotovo ako su tinejdzeri
Mislila sam da ce to biti vise druzenje, kava/kapucino, tracanje, zenske stvari - sminka, odjeca, shoping...kad sam je vodila u shoping, nema onog - vidi sta mislis, jel mi dobro stoji, jel se pase zajedno i sl., ko kad idem s frendicama. Ona uzme, proba i sam se na mene ceka da platim. Eto isto je ko kad sam sama, samo sto moram imat na umu sta ce jest, pit, dal ima sve....Mislim da sam imala prevelika ocekivanja....
url=https://lilypie.com]
Violetamoja necakinja ce za koji mjesec napunit 15g, tako da tesko da joj ja bilo sta zabranim. Ja isto ne bih mogla bez mobitela i puno ga koristim, osobito od kada sam odselila, pa mi je internet najjednostavnije i najdostupnije sredstvo komunikacije i informacija. Al ovo mi je prestrasno kad vidim iz prve ruke sta napravi tehnologija od djece. Nadam se da cu uspjeti svog sina zainteresirati i za druge stvari. Ma da opet, kad dođe u te godine, tesko da ce se izdvajati od vrsnjaka. Ma strah me i pomisliti na to.
Uh da vec je velika. Tako i od muza brat sad ce 17 godina i stalno je zatvoren u kuci i samo na mobu, pa onda nekad izade ili moj muz ga zove da idu nekuda ili nesta rade. To je strasno koliko djeca budu na mobitelu kao da ne poznaju nista drugo. Ok i mi smo na mobitelu ali evo ja osobno uvijek cu radije nesta drugo radit neg satima sjedit uz mob, npr.igrice sam prije 2 god igrala vise ni to ne radim, jednostavno mi je gubljenje vremena. Ok sad je vruce pa sam vecinom zatvorena preko dana u kuci i nemam sta radit pa budem malo vise.
Ja se isto nadam da nam djeca nece bit toliko ovisna.
Mislila sam da ce to biti vise druzenje, kava/kapucino, tracanje, zenske stvari - sminka, odjeca, shoping…kad sam je vodila u shoping, nema onog - vidi sta mislis, jel mi dobro stoji, jel se pase zajedno i sl., ko kad idem s frendicama. Ona uzme, proba i sam se na mene ceka da platim. Eto isto je ko kad sam sama, samo sto moram imat na umu sta ce jest, pit, dal ima sve….Mislim da sam imala prevelika ocekivanja….
Mozda cura ne gleda na tebe kao na prijateljicu 🤔
Da se maknem sa ovog jadikovanja....zalim se na tinejdzere ko neka baka od 80 i kusur godina 🤣🤣
Ne sjecam se dal je bila vec tema, al zanima me koje kreme za bradavice mozete preporuciti, za vrijeme dojenja??
Mislila sam da ce to biti vise druzenje, kava/kapucino, tracanje, zenske stvari - sminka, odjeca, shoping…kad sam je vodila u shoping, nema onog - vidi sta mislis, jel mi dobro stoji, jel se pase zajedno i sl., ko kad idem s frendicama. Ona uzme, proba i sam se na mene ceka da platim. Eto isto je ko kad sam sama, samo sto moram imat na umu sta ce jest, pit, dal ima sve….Mislim da sam imala prevelika ocekivanja….
Mozda cura ne gleda na tebe kao na prijateljicu 🤔
Shvacam da joj ne mogu bit ko prijateljica, za to je malo prevelika razlika...ocekivala sam ono, neki normalan prijateljski odnos....a pocela sam se osjecati ko bankomat...
Shvacam te, al moguc da ona nije taj tip, ja sam rijetko kad isla s curama u soping pa da bi sjela na kavu i tracala i sta ja znam...Imam svoje ducane i dir, odem u miru solo kupit sta mi treba i gotovo, takva sam oduvijek bila. Moguce da je ona u nekom svom diru ili nije takav tip ili tebe gleda ko tetu, starijeg nekog ne frendicu (koliko god grozno zvucalo sad)... Mozda joj nisi "sjela"da se opusti i otvori ili je trenutno u nekoj svojoj ludoj tinejdzerskoj fazi...Pa svi smoi bili drukciji u tim godinama... Nemoj se ni sekirat ni zamarat... Proci ce ju...
Dena ne kupuj joj, a otici ce uskoro pa bit ce ti lakse. I ja sam odahnila kad su mi necakinje otisle. Ok sa starijom je teze bilo, ali moj mir je moj mir hehe.
Sto se tice kreme za bradavice ja sam uzela ono iz dm-a..eno vec mi je i torbi za rodiliste.
Voznja u autu- uzasno mi bude na momente, pogotovo jedanput kad smo isli na uzbrdicu malo vecu, misla sam da cu povratiti i rasplakat se i popiskit od straha kolko me sve zatezalo...Stalno odmicem pojas od trbuha, svaku rupu osjetim i kocenje me zasmeta ak je maglo vise naglo i tak...
Vi ste to sve vec kupile, ja to necu nista kupovat osim ako bude bas neophodno da se upali ili sta ja znam..
Je li još nekome počela smetati vožnja u autu?
Bilo duga, bilo kratka, užasno teško podnosim zavoje, sjedenje s pojasom (stalno ga odmičem od trbuha) a da ne spominjem rupe na cesti
Nekako ju sve teže i teže podnosim i najradije ne bi ni ulazila u auto, svejedno tko vozi, muž ili ja. Ne znam dal se možda samo bojim nakon što sam imala smeđi iscjedak poslije kraćeg izleta (sa dosta rupa), ali se baš sad pitam jel to samo meni tako ili još nekome?
ja tako s drugim djetetom nisam mogla u auto vec oko 26 tj. a kasnije bih dobila kontrakcije samo od tog polozaja sjedenja u autu😂
ja sam već spominjala da mi "truckanje" (u biti to je normalna vožnja u autu srednje klase, po našim cestama koje nisu baš bajne...pune zakrpa i neravnina...jer po autocesti npr di je friško asfaltirano sve full ravno - nemam tih problema ni približno) jako smeta, čak u zadnje vrijeme stavim jednu ruku pod jedan podguz, a drugu pod drugi - da se "odvojim" od sjedišta, da ne nabivam bespotrebno dolje, kad prelazimo preko neravnijeg dijela ceste....a preko ležećih muž uspori na doslovce 15km/h (svi nam trube i poluđuju tko se nađe iza) plus ne idem gdje nemora, sve mjerkam i brojim.
Dena uff nije lako s današnjim tinejđerima...nam je lani bila na ljetovanju cura od 17, nije nećakinja, ali tako rodbina. srećom mala nije totalno u tom djiru, nego je donekle "normalna" tj u naša doba kad smo mi bili klinci tak. Ali većina ih je kao što ti kažeš - na mobu 24/7, kooooma
krema za bradavice - ja sam oba puta koristila Purelan mast ....ne treba se nit ispirati prije podoja (mada ja jesam s tetra krpicom natopljenom u mlaaakoj vodi) i to se mora imati omdah u rodilištu, tko misli dojit. Kasno je kad ragade već nastanu...
A sad se mislim probat i od PlanT ne samo za bradavice mazat, nego i kapi za dojilje, i gledam sad onaj stik za strije....svašta si od njih mislim uzet. Eto, da bar mi to netko (prije poroda ) kupi za babine, jer korisno je a da ne trošim novce. Ovako kupiš sve šta ti treba a onda ljudi poslije ti donose bespotrebne komade robu itd. Srećom jedan dobar dio ih je dovoljno pametan pa donesu - keš
žena-majka-carica:)
Sortiraj odgovore
Najstariji