Jesenske bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    treca_sreca
    19. Srpanj 2017. 13:37

barbs

Sretna, i meni to mali zna raditi!!
    Sto se CRa tice… Znaci, sestra je imala 3 carska, sestricna 2…. Mada sam i ja cula da ako je proslo dugo vremena od proslog poroda da ce se pokusati poroditi rodilju prirodno.. ali kod moje sestricne nije bilo tako… Nakon 6 g su je opet ma CR porodile…
    Imam frendicu koja je na CR prosle g.rodila i sada krajem 10.joj je termin… Dr je rekao da ce na CR opet…

dobro, ali koji je RAZLOG bio carskoga...jer ako je razlog npr očni tlak, bit će svaki put CR
    a ako je razlog bio recimo beba na zadak, a drugi put bude beba lipo okrenuta, zašto bi išla na CR??
    p.s.
    kakogod, čula sam da nakon CR treba proć određeno vrime dok smiješ zatrudnit jer nit se CR može radit, a nit vaginalno nije dobro rađat, nedugo nakon carskog, velik je to rez - dok se sve skupa ne sljubi nazad kako triba

žena-majka-carica:)

Kiki156
    19. Srpanj 2017. 13:38

Aleksandra da o tim bolovima pricam, nisu se pojavljivali do prije par dana. Citala sam da zna bas jako boliti i vezano je uz hormone koji opustaju i pripremaju zdjelicu na porodaj pa neke zene, ako je vise tih hormona, osjecaju bolove. Ja se NADAM da su to ti bolovi jer to nije nista opasno, ali isto me malo strah cim je neki pritisak dolje. 
    Barbs u zadnjih par dana, kad stojim, imam lagane bolove u pubicnoj kosti. Ne osjecam nikakve druge bolove u trbuhu niti ikakav pritisak dolje osim sto me bas boli ta kost. Nije jako ni stalno, al evo primjetila sam prije par dana. Pa sam citala da to zene boli jer se kosti sire i pripremaju za porod. Pitat cu gin sad na pregledu. 
    Za CR mislim da nije pravilo da se ponovi i drugi put, ali najcesce ponove. Iako mislim da to najvise ovisi o razmaku izmedu dvije trudnoce, ako se ne varam treba biti 2 godine razlika da sve dobro zacijeli. 
    Mene isto zanima kako je beba okrenuta i koliko je tezak. I jesam li zatvorena, imam li dovoljno plodne vode. Itd, itd...JEDVA CEKAM PREGLED!

Aleksandra2

Meni ce od carskog proc 2 ipo godine. I to je kao u redu. Al stvarno ne znam sta bi tila..mozda carski..jer je prvi pokusaj prirodnog poroda.prosa katastrofa..pa bi lakse bilo doc i u miru da bebu izvade..jedino.mi muka sve ono posli..ona jaka bol, 3 dana ne jedenja, nesvjestica..

Ma ja bi zapravo ipak carski..gore mi je bilo.ono u radaoni, definitivno.

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

• sretna

treca_sreca

vi ste svi sportski tipovi…..mojima je bolje da se uhvate knjige

😂😂😂 da, kod nas sve puno sporta. Ma da, mm je rasturao na FER-u, zavrsio medu 5% najboljih. Nadam se da ce ipak malci tu pamet povuci, sigurnije je 😂

treca_sreca
    19. Srpanj 2017. 13:40

sretna

Treca sreca, nadam se da nece! Tu bol ne moze ni zamislit onaj tko nije dozivio. Doslovno se nisam mogla okrenut a da nisam plakala od boli kad se sve to trlja jedno o drugo, a sve upaljeno 😓 ali bivacin sprej je dosta pomogao.

Ja sam bila presretna kad je dr komentirao kako me nece morat rezat, da je medica elasticna, a kad ono, mali se spustio u zdjelicu, treba tiskat, a truda nigdje, pa su me morali rezat :/

ma nije ti bed rez, ja ga imam, nego to šta ti se upalilo:( sranje! al velim valjda nisi toolika pegula da se ponovi scenarij.
    ....meni je rez uredno zarastao, patronažna je bila jako zadovoljna razvojem tj zacjeljivanjem, a tretirala sam ga samo čistom vodom, nisam niš mazala na nj.... Mada bolio je on, ne mogu reć da nije, svaka rana boli
    Sjedila sam na dječjem kolutu za plivanje dugo duuugo

treca_sreca
    19. Srpanj 2017. 13:42

uglavnom, zaključak je da je i jedno i drugo *ebeno al nekako dijete mora van!
    samo da izađe živo i zdravo, lako ćemo za ostalo

• sretna
    19. Srpanj 2017. 13:43

treca_sreca

sretna

Treca sreca, nadam se da nece! Tu bol ne moze ni zamislit onaj tko nije dozivio. Doslovno se nisam mogla okrenut a da nisam plakala od boli kad se sve to trlja jedno o drugo, a sve upaljeno 😓 ali bivacin sprej je dosta pomogao.

Ja sam bila presretna kad je dr komentirao kako me nece morat rezat, da je medica elasticna, a kad ono, mali se spustio u zdjelicu, treba tiskat, a truda nigdje, pa su me morali rezat :/

ma nije ti bed rez, ja ga imam, nego to šta ti se upalilo:( sranje! al velim valjda nisi toolika pegula da se ponovi scenarij.
    ….meni je rez uredno zarastao, patronažna je bila jako zadovoljna razvojem tj zacjeljivanjem, a tretirala sam ga samo čistom vodom, nisam niš mazala na nj…. Mada bolio je on, ne mogu reć da nije, svaka rana boli
    Sjedila sam na dječjem kolutu za plivanje dugo duuugo

Ma znam,da. Dok nije bilo upaljeno,bilo je izdrzljivo. Onaj osjecaj zatezanja konca je isto uzas, al prezivis. Ali upaljeni rez je horor

barbs
    19. Srpanj 2017. 13:43

Treca sreca, kazu da min 3 g mora proci od jedne do druge trudnoce....sto se sestricne tice, ona je imala problema sa ocnim tlakom i sa srcem...
    Sestra nista od toga... Ali sa 3.trudnocom ti kazu da MORAS na CR... Tako su njoj rekli...
    A frendici je prvi bio okrenut na zadak a s drugom ce morati na CR jer nije proslo puno vremena od zadnjeg... Tako su njoj rekli...
    Svakako ima ocito svoje razloge za CR 

Aleksandra2
    19. Srpanj 2017. 13:44

Kakve ste vi bile posli poroda? 
    Ja sam bila depresivna kad bi ostala sama..samo tih 6 dana u bolnici..dolazile bi mi slike s poroda i plakala bi ka kisna godina..ka da sam istraumatizirana..ili ptsp da imam..ne znan jel to samo meni bilo?

PseudoHTML, UBBCode and BB Code

barbs
    19. Srpanj 2017. 13:44

Kiki, srecom nemam tih problema...
    Treca sreca, slazem se! Ali nekako eto dijete mora van ahahahha

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.