Bome cure ste se raspisale.. bila sam u zaostanku par stranica i ja dok procitam jednu,vi ste vec jednu ispisale.. 😂
Uhh nezz sta da kazem,i prirodni i carski porod ima svoje prednosti i mane.. tak da neka bude,kako biti mora 😉
Ja i bebac ewo uzivamo,napolju vrucee.. ali ide nekako 😉
Barbs,definitivno se pronalazim u prvoj slici,aa bgm vec pomalo i u trecoj.. a sa otecenim nogama, hvala Bogu,nemam problema jos..
Seka i ja se ful odmaramo i lijepo je al ovo mi je prvi put osim nakon prvog poroda da sam tak na duze odvojena od muza i koliko god me inace zivcira sad mi nedostaje pizdek😂 Klincima manje fali nego meni😂😂
Srecom ove godine opet 4.8. idemo i s njim na more pa cu si totalno ljeto prikratiti i ne budem se ni stigla dosadivati doma😊
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Kleaiva,hahah jao iste smo.. ja i dragi se isto nikad ne razdvajamo (jedino jednu noc sam ostala bez njega u bolnici,naravno sto sam morala) 😂😂 ii bili smo se dogovorili da za dopust ja idem kod svojih na tjedan dana,ali dopust se priblizio (u petak idemo) i mi smo vec odustali od te ideje.. on je rekao da idemo skupa,samo ne bas na cijeli tjedan.. tak da nikako da se odlucimo razdvojiti.. za mn je to jos ne zamislivo.. nadam se,da se bude promjenilo kad bebac dodje.. 😂😂
Najveci je problem kod carskog ili ikakvih komplikacija na porodu odvojenost od bebe koja stvara taj glupi osjecaj nepovezanosti s bebom iz cega se razvija i postporodajna depra...ja sam je prosla nakon prvog poroda i odmah si iscitajte dobro i o tome i naucite nekog od najblizih i naravno muza sto to sve moze znaciti i ako primjeti ista cudno da pazi na vas i budu vam podrska. Srecom ja sam dosta o svemu tome citala prije i sve oko sebe pripremila tako da kad me spopalo vec sam i sama rekla da je to mozda to i da paze i na mene i na dijete...nisu me svekar i sveki ostavljali samu s malom u grcevima i tim fazama intenzivnog placa i to me spasavalo. Puno smo pricali o osjecajima i proslo srecom samo s jednim razgovorom kod psihologa zahvaljujuci podrsci i razumijevanju sa strane.
Inace je bolje kada znate da cete na carski u aprijed jer se mozete koliko toliko psih pripremiti na ono sto takav porod nosi. Drzte se!😘😘😘😘
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Sto se tice pucanja/rezanja, dala mi je seka par savjeta, pa cu podijeliti, mozda nekome koristi.
Rekla je da se otusiram dolje nakon svakog pisanja, lagano obrisati i naspricati octeniseptom, iako ga u nekim bolnicama brane. I obavezno koristiti pamucne uloske, najbolje vir 80. Ona je tako radila inije se upalilo, proslo je relativno brzo
url=https://lilypie.com]
Sto se tice pucanja/rezanja, dala mi je seka par savjeta, pa cu podijeliti, mozda nekome koristi.
Rekla je da se otusiram dolje nakon svakog pisanja, lagano obrisati i naspricati octeniseptom, iako ga u nekim bolnicama brane. I obavezno koristiti pamucne uloske, najbolje vir 80. Ona je tako radila inije se upalilo, proslo je relativno brzo
Sve to sam i ja radila,pa eto, upalilo se 😄 nema tu pravila
Uf, KleaIva, mene je toga užasno strah! Općenito... Ali mislim da je puno žena toga strah... I pričale smo sa profesoricom iz psihologije na faksu i rekla je da treba velika podrška obitelji... Svakako, muž će biti sa mnom 2 tjedna... a blizu žive svekar i svekrva i mama je rekla da će oni dolaziti koliko bude bilo potrebno... Ali treba očito pročitati. Moram i ja pročitati
ODVOJENOST od muža... Prošle godine je bio jedan dan u Zadru na koncertu s prijateljima i unatoč tome što sam si uvijek tražila nešto za raditi, baš mi je bilo čudno Ponekad si misliš: jaaaao, treba bi odmora od njega... A onda kad dobiješ taj odmor, ti nedostaje... Doduše, svaki dan smo zajedno, pa ni ne znam što je to odvojenost
Dzenny, ja sam krenula oticati još pred 2 mjeseca skoro... Ujutro su mi noge normalne, ali kroz dan i navečer... aaajmeee,....
Meni ovo ne smeta:
Barbs slike su mrak hehe...ni meni ne smeta kad me diraju ljudi s kojima sam dobra, al tipa poznanici kad mi diraju stomak, kosa mi se dize na glavi 🤤
Sto se tice poroda, uopce ne zelim razmisljati, beba mora van, a kako prirodno ili carski bit ce kako bude, samo da bude sve u redu. I za mene mame koje si rodile prirodno ili carski su sve kraljice, nema razlike, sve mi zelimo samo jedno da nam djete bude dobro, ostalo je manje bitno. Sekirat cemo se kad dode vrijeme za to 😉
par savjeta…..
Rekla je da se otusiram dolje nakon svakog pisanja, lagano obrisati i naspricati octeniseptom, iako ga u nekim bolnicama brane. I obavezno koristiti pamucne uloske, najbolje vir 80. Ona je tako radila inije se upalilo
Meni su od vir bolji lola lady i to one bez plastike imalo....saaaami pamuk pod mrezicom. Sensitive. A ispod njeg mora bit neki tako vir/veo za krv da ne prokapa....
inace tocno to sam radila, tusirala u mlakoj vodi iza svakog pi-pi + dodatno kad bih osjetila da treba da se ne zalijepi....proslo bez ikakvih kompl. Octenisept nisam koristila, iako sam ga imala zbog pupka bebi.
žena-majka-carica:)
Sortiraj odgovore
Najstariji