Meni taj CR sada izgleda kao linija manjeg otpora. Evo recimo moja je frendica zavrsila na carskom jer je beba bila na zadak, i kako se nije okretala dobila je zakazan termin kad da dode i rodila je bez da je osjetila ijedan trud ili slicno tome. ALI kasnije ju je taj rez jako bolio i ogranicavao iako smo mi sve vikale blago tebi, narucili su te na tocan dan i sat.
Ipak mislim da je vaginalno bolje jer nekako ta muka traje krace, osim ako ne dode do neke upale. A kamo srece da ni ne popucas!
Najgore je kad krenes vaginalno pa zavrsis na carskom nakon 100 muka.
Ae..mislim da svak prizeljkuje prirodno da sve pocme i zavrsi..al kako bude bit ce..
Zeznuto je s csrskim sta nekako psiha te zeza..osjecas se kao da si zakaza u prirodi..nisi sposoban rodit prirodno..i da zivis u nekom proslom vremenu, ne bi bia sposoban rodit zivo dite.
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Meni taj CR sada izgleda kao linija manjeg otpora. Evo recimo moja je frendica zavrsila na carskom jer je beba bila na zadak, i kako se nije okretala dobila je zakazan termin kad da dode i rodila je bez da je osjetila ijedan trud ili slicno tome. ALI kasnije ju je taj rez jako bolio i ogranicavao iako smo mi sve vikale blago tebi, narucili su te na tocan dan i sat.
Ipak mislim da je vaginalno bolje jer nekako ta muka traje krace, osim ako ne dode do neke upale. A kamo srece da ni ne popucas!
Najgore je kad krenes vaginalno pa zavrsis na carskom nakon 100 muka.
Da, ja sam nakon 14 h umjetnih trudova, zavrsila na carski. Toliko sam bila primorena da mi se krv zgrusala..nisu mi mogli izvadit krv.jer je bila skroooz gusta.
Kiki, svakako boli CR, ali što je tu je... Nažalost, ako treba doći do toga, postoji razlog. Svakako nije lako... Niti jedan porod nije lak: ni prirodno ni na CR, ali nakon CRa ti treba više vremena da se oporaviš... to svakako.
Moje frendice su prvo izmučili i tek onda na CR... Jedna je bila u rađaoni 12 sati, a druga 28... Bolje da me odmah stave na CR nego da me muče... i bebu i mene.
Aleksandra, srećom, pa ne živimo u nekom prošlom vremenu! Ja uopće ne mislim da roditi na CR znači ne biti sposoban prirodno roditi niti me to sada rastužuje... Bit će što bude... Nemoj se ni ti sekirati... To što si imala jedan CR ne znači da ćeš roditi i drugi put na CR.
Ja se pripremam i na jedno i na drugo.
Evo da se malo nasmijemo: https://www.facebook.com/pg/parenting.official/photos/?tab=album&album_id=1846489492337944
Aleksandra tako se osjeca jedna nasa frendica koja je isto rodila na carski i to ona najgora verzija nakon 100 muka su je poslali ipak na cr. Mali ce sad 3 godine i nju dan danas muci sto je rodila na carski i stalno govori: pa zar samo ja nisam mogla "normalno" rodit. Mislim da se ne treba time opterecivati niti se usporedivati s nekim proslim vremenima, zato i je napredovala medicina! Ali razumijem taj osjecaj i ocito prati vecinu zena koje su rodile na carski. Osim toga, evo, s nama je na tecaju bila zena koja rada vec 5 dijete a prvo je rodila na carski i to bebu na ZADAK! Doktorica je skoro pala u nesvjest kad je to cula ali to je bilo prije 12g. Moja prijateljica je isto rodena na zadak vaginalno, prije 30g. Dakle MOGU i te zene roditi i nisu manje vrijedne ili nesposobnije od onih koje rode vaginalno, samo je danas sve napredovalo pa se vise te zene ne moraju dovoditi u opasnost po zivot njih i bebe.
Pardon, krivo sam napisala ova koja rada 5.dijete je rodila na zadak vaginalno ne carski. Pa doktorica na tecaju nije mogla vjerovat dok joj ova nije rekla prije koliko je to bilo.
Kiki, POTPISUJEM SVE ŠTO SI NAPISALA!
Iskreno?! Nisam htjela gore napisati što sam točno mislila, npr. na komentar od Aleksandre: i da zivis u nekom proslom vremenu, ne bi bia sposoban rodit zivo dite.
Da živimo u nekoj dalekoj prošlosti koliko bi rodilja JOŠ umrlo? Koliko bi bebača JOŠ umrlo?
Ne smijemo tako razmišljati... Kiki je dobro napisala: MEDICINA JE SREĆOM NAPREDOVALA!
Pardon, krivo sam napisala ova koja rada 5.dijete je rodila na zadak vaginalno ne carski. Pa doktorica na tecaju nije mogla vjerovat dok joj ova nije rekla prije koliko je to bilo.
I mislila sam da si mislila kako je rodila prirodno jer je nama ginekologica na 4Du rekla da jedan postotak bebača se još uvijek rađa prirodno, a na zadak je.... To bi me iskreno uplašilo, a i moj muž je rekao meni: NEMA ŠANSE!
Nije da san ja tako gledala na carski dok mi se nije dogodia.. Samo od sebe me pocelo bockat kako nisam sposobma..koliko mi god to bilo glupo,a i pa sta i da nisam sposobna..nes ti..al eto..
Sortiraj odgovore
Najstariji