Pa vidit ces sta ce ti doktor rec. Imad predispozicije za veliku bebu, ali nista to ne mora bit sigurno.
S obzirom da ti je prvo ako procijene da je beba veca od 4.5 kg salju na carski. Bar je kao tako neko pravilo. Ali kazem nista ti to nije 100% sigurno.
U Zg mislim da nece ici riskirat i mogli bi te u slucaju bebe 4.5kg+ poslat na carski. Ovde u St su skloni velikom eksperimentiranju pa se nikad ne zna.

ja sam isto 178-179 cm visoka (bila 179 ali čini mi se da sam malo "ušla u se" s godinama, ko bakice ono kad se krenu savijat i gubit visinu
a kilažu prije T sam imala točno upola od tvoje
5900gr?????? fakat da ne povjeruješ! ako je istina, JADNA žena koja je morala to izgurat
za neke stvari stvarno zahvalim Bogu šta imamo razna čuda dostupna, pa medjuostalim i CR ak zatreba....nije čudo da su žene prije redovno i umirale na porodima

žena-majka-carica:)
ja ne znam koliko sam bila teška ali sjećam se da mi je mama bila rekla da sam s 55cm rodjena. I moji sinovi su tako isto ispali - točno 55cm....a kilaža im je bila 4 (ovaj koji je rođen 2 tjedna prije termina) i 4ipol kg

Sto se tice velikih beba moja strina je prije skoro 12 god prirodnim putem rodila curicu od 5200 i 59cm. Doktor je preporucio CR ali ona nije pristala jer je imala vec 2 curice male pa nije tila jer bi oporavak duze trajao. Ali na kraju su bebi slomili kljucnu kost i ostala je bez kisika tako da su opet duze ostali u bolnici. Al na kraju je sve dobro, hvala Bogu.

5200 i 59cm. Doktor je preporucio CR ali ona nije pristala jer je imala vec 2 curice male pa nije tila jer bi oporavak duze trajao. Ali na kraju su bebi slomili kljucnu kost i ostala je bez kisika
o bože sačuvaj
meni ako treće bude preko 4ipol kg (mada mislim da neće jer po uzv je mrvu manja beba nego braća u istim tjednima) još ću i sama pitati CR a ne da ću ga odbiti ako mi ga predlože....šta je ziher, ziher je...

Evo izvjestaj, beba ima 850 ili 880g, nisam zapamtila 😄 uglavnom, malo veca, glavica joj je veca za 2 tj, al.kaze da je to sve uredu. Sve drugo kod bebe je super.
Meni je oak usce poprimilo "Y" oblik, ali se ne otvaram dlalje kad me stisce, cervix je 3 cm sto kaze da je ok za te tjedne, ali da se okanim ribanja kade, podova, prozora i slicnih poslova. Dao je dopustenje za kupanje i plivanje.

Super za pregelde curke!!! 😊😊
Uhh...skoro 6 kg😌 jadna zena...
Ja sutra idem na uzv i moram ga pitat svasta...kak je okrenuta, kolko je teska, za taj cerviks...kak to mjeri??

Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Pricala mi je bas baka kako nije bilo ultrazvuka da bi mogla znati veličinu bebe i težinu...to je bilo prije nekad kako dragi Bog da..Kolke zene su umrle na porodu jer nije išlo prirodnim putem,a nikog nije bilo da pomogne i da se carski radio 😞😞
Da...moj ujko je rođen sa skoro 6kg..i sad je veliki čovjek ahahah...broj noge mu je 48..a o ostalom da ne pricam....
Uh,Uh...mene te moje kile muče...odn taj broj...Al šta ja mogu...pazim kolko tolko...Al niko mi nebi dao 100kg 😂
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji