…ove u putnim kreveticima se ucvrscuju cickom, ako me sjecanje dobro sluzi pa je logicno da je ograniceno tezinom
Na cicak?!
Uff meni se to ne cini pouzdano…onda radije to ne bih koristila…radije kicmu malo satrat nego da popusti cicak…da je ne znam koliko jak, nije mu bas to neki mehanizam 100% siguran khmm
Nisam 100% sigurna, ali mislim da je na cicak, tako mi nesto ostalo u sjecanju.
A ova knjizica za koju pitas, to se dijelilo u ljekarnama kad sam L rodila. I moj ginekolog je to dijelio
Bok svimaSvaki dan vas citam pa ako sam dobro zapamtila ima vas koje vode trudnocu kod privatnih gin. Zanima me ko vam onda daje uputnice i doznake za komplikacije, porodiljni i sl. Situacija je takva da mi trudnocu vodi soc gin s kojom nisam nikako zadovoljna i voljela bi se prebaciti kod jednog privatnog, no ova je vec objesila nos kad sam joj rekla da cu privatno napraviti 4D a ne cekati njezinu uputnicu i njen obicni uzv (200 kn, traje 2 min i ne veli nista). Sorry na malo dugackom postu i hvala na odgovoru
Moj gin je privatnik, ali ima ugovor sa hzzo pa moze izdavati sve uputnice. A inacencure koje vode kod privatnika, a ne moze izdavat uputnice, kod svog socijalnog samo podizu uputnice. Sad ne znam dal se socijalni ma to ljute 😄
soc gin + privatno vođenje T:
ja sam već preko 10god u ovog socijalnog.
A prvu i treću T sam vodila/vodim privatno....privatnik napiše u trudničku "nalaz" i šta treba uradit od pretraga za next put, i onda ja (ili muž, ili tata, kome je zgodno) s time ode u soc gin i sestra mu tamo ispiše uputnicu/e
Da li se ljute, ne znam, šta ću mu ja....jedino ako ti treba mirovanje/komplikacije otvorit, tu ti je bitno da si u dobro sa soc gin da ti ne bi pravio probleme.....meni je srećom eto otvorila sestra bez problema (doktor je u ožujku kad sam ja otvarala kompl bio na bolovanju zbog teškog zdr stanja) ali za to je recimo moguće da ti pravi probleme ako hoće (ako ostanete u "lošim odnosima")
žena-majka-carica:)
Mimy Ja vodim trudnocu privatno. A bolovanje(doznake) za komplikacije mi daje socijalna. Ona mi je dala i sve uputnice odmah kad sam prvi put dosla otvorit bolovanje jos u 3.mj (brisevi, urin, kks, ogtt, rh itd.) a njena med.sestra mi svaki mjesec izda doznake. I to je to. Ja s njom nemam bas kontakta, vise sa sestrom. A kod privatnice vodim sve, svaka 4 tjedna ultrazvuk i pregled, 550kn. Ako si mozes priustiti, preporucam privatno.
ne znam kako vi, ali ja jedva dišem. Jedino u boravku se može živit, direkt ispod klime, a ove druge sve prostorije su mi 27-28c
Tko će sad kuhaaaaaat, jadna majko
žena-majka-carica:)
U zg je katastrofa. Ja sam u stanu i klima je upaljena inace se digne na 28,29 stupnjeva ako ju zgasim. Kazu tek od cetvrtka malo osvjezenje, ja ne mogu vise ☀️😡
Nama je putni krevetic bio i idlican kasnije za cuvanje kod bake ili kod sister ako bi ostali na spavanju jer su oboje spavaci koji vole svoj mir u krevetu, na more smo furali i madrac iz kindaca koji bi stavili unutra a imas i za kupiti madrace na preklop oko 6 cm debljine za te putne krevetice.
Evo ja se kuham isto i sad sam samo juhicu skuhala a meso ubacila u pecnicu da se pece samo, ventilator vrti sto na sat i zasad je ok😊
https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png
Užasno je u Zagrebu, pogotovo zadnjih 2 dana, srećom pa imamo klimu inače bi se zagušila, po noći mi je najgore
Barbs, nisam ni ja još dobila tetre, očekujem ih ovaj tjedan. U pon su mi rekle da jedne nemaju i to su skužili kad su pakirali pa pretpostavljam da su tek poslali...
Ovde kod nas je užas vruće. Ja se tako lose osjećan, jedva visin. Samo bi ležala I spavala ispod klime jer bez klime je postalo nemoguće živit. Inače nisan taj tip I dosta sam aktivna, ali ovo jučer I jutros…. koma
same here!
noćas sam se prvi put izvukla iz bračne postelje i otišla spavat na kauč…jer klimu imamo samo u dnevnom i onda kroz troja vrata, mada ju već tjedan dana ostavljam da gori i po noći (mila majko kad dođe račun od struje..) - ne uspije mi doć nimalo hladnog zraka do sobe….tako da nisam mogla jednostavno više.
I bila sam uvjerena da ću se probudit prihlađena, jer sam drito ispod klime legla (pokrila se samo lancunom)
ali jok….baš mi je pasalo. Mislim da oka ne bih bila sklopila noćas da nisam tako se rashladila umjetno..
sretna baš si zgooodna trudnica:)Gdje osjećate bebu?
Ja samo ispod pupka, u biti još dosta nisko. Jel to znači da nosim nisko?
Trbuh mi se pomalo diže, ali beba lupa samo dole…
to ti ne mora uopće značit da je beba nisko ni da nisko nosiš.
Meni je recimo trbuh u ovoj T puuuno visočiji nego je bio u preth, a lupanje osjećam dolje jer me mlati nogicama (a još se nije okrenula glavom dolje za vaginalni porod)….dok sam u prošlim trudnoćama nosila jako nisko i cijeli trbuh mi je bio spušten stalno kao da sam pred sam kraj T (kažu babe kad se trbuh spusti, da je porod iza kantuna) a lupali su me dosta u želudac/gore….jer su im tu bile noge. Mada, sjećam se pred sam kraj kad su i ručice bile dovoljno jake, da su me - tako okrenuti naglavace - dolje prčkali rukicama, baš full čudan osjećaj - ne lupa nego prčka nešto
Ovo prckanje ja sad osjecam 😁
Bas tako kao da prstima prebiru po uscu maternice 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji