Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ivek2207
    02. Studeni 2016. 11:09

A jel, istina, vidiš frabe, ja mislim kako ću zdravo nešto i za njega pojest a na kraju mu naštetim. 
    A ne sjetim se svega, ja ono očito izbjegavam, grah, kupus,grašak,mahunarke....
    Onda ću običnu bistru juhu napraviti,imam nešto teletine u frizeru.
    Hvala na podsjetniku.

Mali se rodio 16.10. mi smo išli 25.10. prijavit i još papiri nisu bili poslani, pa je teta napravila zapisnik da sam bila i drugi dan je mm zvao i poslali su onda te je on samo išao podić rodni list, oib itd.. da ja nisam morala dolazit.

Jado
    02. Studeni 2016. 11:12

Dony nakon podoja se radje rucno izdoji do olaksanja - tako su meni rekle u bolnici. Da ne bi mozda previse izdajala a znas da mlijeko mora ponudu prema potraznji ustabiliti.
    Meni je sad OK. Imam taman koliko ona trazi ali naravno da je to svaka 3 sata. Ako je vise onda sam i ja u problemu i curim na sve strane 😂
    Luckyme pitala sam i ja patronaznu - dobro ti kaze Sheena vjerojatno grcici/probavica. I iskreno sad sam shvatila da je mala kakala nocas 3x cak. Mami zombi treba malo vise da skuzi.
    Ja nisam niti znala da bolnica salje nesto hehe. Mi ju prijavili u lolalnom maticnom a dragi je isao po papire u Zg da rijesi to sve odmah
    E da - prijava bebe na roditelja - svi ste prvo na tatu jer radi? Tako me savjetovala zena u hzzo. 
    Poslije ide sigurno na mene

ivek2207
    02. Studeni 2016. 11:30

Da, mi smo na njega prijavili za sada, nama su tu negdje plaće, ali za sada dok sam doma je i zdravstveno i porezna na njega.

E dajte recite, jeste prijavljivale za dječji doplatak, mi smo sve prijavili kaj ima za naknade ali za dječji još nismo. Neznam jel moram čekat da prođe godina,pošto se uzima ukupni dohodak za prethodno obračunsko razdoblje,tj.god, ili mogu kad hoću. I to treba na mirovinsko ići jel da?

koala988
    02. Studeni 2016. 11:50

Meni je receno na HZZO-u da se usklađuju regulative sa EU i da po novom dijete ne ide na nikoga nego se jednostavno samo prijavi. mi smo tako i napravili.

tala
    02. Studeni 2016. 11:58

prvo, lubenice cestitam!!! 

jos nas/vas je malo ostalo i sve jesenske bebice su nam tu : ))))))))))) ne mogu vjerovati, a bas jucer sam citala nesto s pocetka ove teme, sve one strahove i nadanja, kupnja prvih bodyca... nemojte citati, ako ste u hormonski osjetljivoj fazi (kao ja)... 

hvala cure, za sv. duh. nase papire sigurno jos nisu ni poslali jer smo u nedjelju izasli iz bolnice, pa su bili svi sveti, pa mrtvi dan i danas je prvi "radni"... zvat cemo ih.

nama je bila patronazna, pa sam se isplakala. pikala je cvitu u petu radi one pretrage za aminokiseline, a cvita vristi, place. placem i ja s njom. treba napuniti 4 kruzica, a krv ide kap po kap. jedva je uspjela.

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

tala
    02. Studeni 2016. 12:02

i nama su rekli na HZZO-u da dijete ne treba ici ni na koga. svako dijete tj. osoba do 18e godine zivota ima besplatno zdravstveno osiguranje. 

za djecji doplatak. moze se odmah predati prijava jer se novac dobiva od datuma predaje. ako se prijavite u drugom mjesecu kad se uobicajno predaje nastavak zahtjeva, ne cete dobiti zaostatke za vrijeme prije prijave, nego samo od predaje prijave do odobrenja zahtjeva.

Crna191
    02. Studeni 2016. 12:18

Mame koje muku muče kao ja sa prepoznavanjem kad je gladan a kad su grčevi..ima na YouTube Dunstan baby Talk..snimka je kako bebe placu kad ih muci nesto..
    Watermelon cestitam!!!
    Taj dječji doplatak..tko ima pravo na dječji?

Hubica01
    02. Studeni 2016. 12:44

Taj dječji doplatak ovisi o plaćama roditelja, pošto mi imamo ukupno preko 10.000kn, ne vjerujem da imamo pravo...

Tala, u koji matični ured se treba prijaviti dijete? To ovisi prema bolnici di je rođena ili prema mjestu prebivališta? Sad ne znam jel moramo prijaviti u Susedgradu (živimo u Stenjevcu) ili u Črnomercu (bolnica sv.Duh tamo pripada jel tako?)  i žao mi je što ste tako plakale.. :(  i super za dojenje :)))

tala
    02. Studeni 2016. 13:15

tamo gdje spada bolnica. sv. duh spada pod crnomerec, trg francuske republike. 
    ja sam isto mislila da prijavljujemo prema prebivalistu, onda bismo mi bili tu u drskovicevoj sto nam je prakticnije s bebom odraditi.

mame koje su prijavile dijete, traje li postupak dugo? ima li se gdje sjesti s bebom? (mora ici s nama)

pravo na djecji doplatak ovisi o cenzusima. zbroj primanja dijeljeno clanovi kucanstva i onda je moguce dobivati doplatak u iznosima 199, 249 i 299 kuna mjesecno.
    mi nemamo pravo jer nam primanja prelaze najveci cenzus od 1663 kune po osobi. 
    http://mirovinsko.hr/default.aspx?id=98

sanjac
    02. Studeni 2016. 13:19

Tala prijava je trajala oko 20min. U sobi je bila jedna stolica, tako da imas gdje sjest. A beba ne mora ici s vama. Mi smo vikicu ostavili doma, moja mama ju je cuvala. Bilo nam je tako jednostavnije nego ici s njom iz dubrave do crnomerca. 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.