Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hubica01
    02. Studeni 2016. 13:46

Hvala ti Tala :)  pa nekako mi logično prema mjestu prebivališta ali dobro... sad barem znam kamo moramo ići... pa jel bi to mogao sve obaviti tata ili moram i mama ići?  Jesi ti Tala pronašla pedijatra? pričali smo o tome davno... ne znam da li da idem sad u potragu ili kasnije?

Sheena
    02. Studeni 2016. 13:54

Tala nama je trajalo i krace nego sanjac, nekih 10ak minuta, znam da smo zaboravili platit parking tamo na trgu francuske i nije nista bilo 😊 bio je stolac jedan da.

Na hzzo sam ja obavljala sama jer je mm radio, u 5min ukupno sam rijesila i prijavu bebe i jednokratnu naknadu, ekspresno je islo. Jedino u mupu se dugo cekalo.

Prijavili smo ga na hzzo ovo po novom, nije na nikog. Za poreznu isto nismo prijavljivali na nikog nego cemo traziti povrat poreza, draze mi je od jednom dobiti vise love, a i da ne mijenjamo kasnije s muza na mene.

Sheena
    02. Studeni 2016. 13:55

Hubica to na opcinu moras i ti ici jer se morate sloziti oko imena djeteta i oboje morate potpisati. Ostalo (mup, hzzo, porezna ako idete) moze muz sam.

tala
    02. Studeni 2016. 13:56

a nema ju tko cuvati. moji su u dalmaciji, a sveki mi ide na terapije. kad je tako kratko, prezivjet cemo. izdojit cu mlijeko u bocicu za svaki slucaj. 
    u mup moze ici jedan roditelj s osobnom drugog. prijavljeni smo na istoj adresi. taj dio bi mi mozda bio puno gori.

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Hubica01
    02. Studeni 2016. 14:03

Hvala ti Sheena i Tala! Iako sam negdje pročitala da se može dati punomoć oko izbora imena pa da tata može sam u općinu...

Sheena
    02. Studeni 2016. 14:04

Tala da, mup je puno gori, mi smo nadobudno nakon opcine (posto je tako kratko trajalo) otisli jos zajedno do mupa jer je muzu bio to zadnji slobodni dan od onih 5 koje je dobio slobodno. Prvo smo sto godina trazili parking, onda sam se ja jedva dogegala do mupa jer je bilo 8d nakon poroda, usli, uzeli listic, kad ono mi cca 450ti a trenutno je 300 😬 otisli smo doma na tresnjevku da bebac ne bude gladan, muz je rucao, odmorio malo i vratio se sam do mupa, opet nasao parking i tad dosao na red. Koma.

Jado
    02. Studeni 2016. 14:04

Cure mozete prijaviti bebu u lokalnom maticnom uredu sa bebinom otpusnim pismom.
    Onda ili muz ide sa tim papirima u maticni ured bolnice ili lokalni mat ured salje u odgovarajuci no u tom slucaju cekate rodni list i domovnicu 10tak dana.
    Oboje morate prijaviti bebu kamo god isli
    Ovo za doplatak i porez mi nista nije jasno 😊 malo cu prosurfati pa vas pitam kad mi dijete moje dozvoli. Htjela bi se nosati opet

tala
    02. Studeni 2016. 14:46

danas je patronazna rekla nesto sto mi je bas posebno. bebu se ne moze razmaziti nosenjem, pa ona je vec navikla na to. nosite ju u svojim busama 9 mjeseci. 
    kako itko moze ocekivati da ce beba nakon takvog tretmana biti zadovoljna kreveticem? : )))

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

tatjana_zg
    02. Studeni 2016. 14:58

Mi nismo nigdje cekali kad smo ga prijavljivali. u dva sata rjesili maticni, mup, hzzo, poreznu i gradski ured. valjda smo bas potrefili dan kad nigdje nije bilo guzve. 😊

Jado
    02. Studeni 2016. 15:20

Da moze se dati punomoc ali opet mama mora ici k biljezniku potpisati mislim. Ako je to ona uobicajena punomoc naravno.

A moja patronazna je rekla da se itekako moze razmaziti bebu. 🤕 i da tako mala jako lako navikne nosati se i uspavljivati na rukama. Moja mala je jucer i danas stalno budna i samo gleda da ju nosamo. U kindacu ili kosari cvili i place a cim ju dignes milina. Samo gleda, drijema....
    Evo sad je pola sata jela, kakala i to dost jer nije od jutra i u kosari se buni i cvili. Ne place histericno to ne bi dozvolila ali trazi da je se digne. Cim ju dignem. Milina
    Ma mustre su to male. Iskreno ne bi bas da moram 2 god dijete na rukama uspavljivati uf....budna je eto od podneva i ne da se.
    A ja mislila odjuriti do dm-a i ves staviti prati. A-a nece ici....
    Koje pelene koristite za bebe ili ste koristile? 0 ili 1? Ja sam istrosila 0 a 1 koliko god zategnem procure ako je jaca nuzda i to bas kod nogice gdje su joj malo vece...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.