Tala, ma dajjj haha još ćemo na kraju biti skupa u sobi haha iako mislim da ova moja malecka isto čeka full termin jer se ništa ne događa, tko zna kaj si je zamislila :))
JaZmajec, Sanjac i TatjanaZg, hvala :)) i onda je bebač s vama cijelo vrijeme u sobi pored kreveta? Vi ga presvlačite ili to rade sestre?
JaZmajec, ja ne znam kaj je s tim curkama, jel vole one tako imate performanse? ili mi se samo čini? :) kaj nisu dečkići malo mirniji? :)
Morat ću si i ja pribaviti te kapi, ne znam jesi li ikoga zaobišli grčići..a to tako mora biti valjda, budemo mi to nekako istrpile, poslije ćemo uživati maksimalno s njima dok malo porastu... a ove muke po dojenju moramo svladati kako god znamo...
Ivcy, kako si ti? Jesi ti možda u bolnici već? :)
Curke netko je spominjao one vrecice sa kosticama davno davno. Za trbuscic sto se zagrije u mikrovalki ili gdje vise
Znate li gdje ih ima za kupiti?
Hubica beba je cijelo vrijeme kraj tebe u sobi. Jedino ako dobije zuticu onda ide na suncanje. Bebe uzimaju samo ujutro oko 7h. Tad ih kupaju i presvuku u cistu robicu. Oko pola 3 dode sestra koja pokaze kako se premata beba i poslije ju sama prematas.
Mame, nakon koliko dana ste isle u prvu setnju? Ja jedva cekam da izadem malo van na zrak, bas postajem depresivna zatvorena doma. 🙁
JaZmajac mm je nabavio tu vrecicu u mulleru. Grije se u mikrovalnoj, trebalo bi pomoc kod grcica, a mislim da ce dobro doci i kod menstrualnih bolova. 😊
Sanjac nama su rekli nakon 2 tjedna da se moze van ukoliko je sve OK i sa bebom i sa mamom 😊
Da li se ta vrecica moze zagrijavati negdje drugdje? Sad imam mikrovalku ali nadam se izbjeci kupovinu za kucu novu 😊
Ako imas neko ime ili nesto da prosurfam. Probat cu ovako malo zguglati
Haubica bebe su u sobi s nama. meni su ga uzeli prvu noc da se naspavam. kupaju ih u nasoj sobi i presvlacili su ga samo sestre.
Sanjac mi smo nakon tjedan dana izasli na terasu na 15 min. jer je rekla patronazna da izlazimo. prva setnja je pala na punih mjesec dana i od tad smo svaki dan vani. vjerujem da te ubija bit doma ali bolje i to nego da ti sad pokupi neku prehladu. citala sam da neki idu u setnje i prije tako da svatko ima svoje. ja sam cekala mjesec dana.
Ivek ja sve jedem i dojim, tj ne jedem grah i grasak. Jedem zacinjeno, kiselo i slano samo be ljuto jer ne volim.
Sta vam je taj espamusan? Ako sam dobro zapamtila.
A u setnju idemo svaki dan. Imao je par dana kad smo izasli prvi put.
Sanjac, bitno je da ne odustajes od cice. Prihvatit ce ju ona, samo strpljivo. I nemoj osjecati griznju savjest. Papa tvoje mlijeko, nebitno je li preko bocice. Iako po meni, kad dijete zavrsi i na AD-u to ne znaci da je bilo tko manje majka svome djetetu.
JaZmajac, meni je isto tako bilo nekoliko noci i samo odjednom se promjenio. Sad spavamo super, budi se svakih 4 sata, pocika ciku i nastavi spavati.
S time da sam ja od tada promjenila nekoliko stvari- je li koja utjecala od njih, ja ne znam.
Radimo razliku izmedu dana i noci. Preko dana ne zamracujemo, cesce smo na cici-tocnije svaka dva sata- patronazna kaze da je to jako bitno jer on onda akumulira hranu kroz dan pa mu manje treba nocu, pa se rijede budi. Zadnje presvlacenje nam je oko pola noci, do jutra ga ne diram, osim ako se pokaka. I zadnje, ali i najbitnije-kroz jedno dojenje ga vise puta podignem da se podrigne jer toliko brzo jede da se naguta zraka.
I isto kao i cure ti savjetujem da prvo malo mlijeka izdojis da joj bude lakse potegnut.
Crna191 znam kako ti je. Meni je sada sveki i odlicno nam je, nista joj ne treba govoriti, obavlja sve. Moja mama krece od sljedeceg tjedna, a ja se samo nadam da cu do tada biti pokretnija...
Ivek2207, ja ti pazim sta jedem, to cu samo sad u pocetku. Najveci razlog su savovi pa se ne zelim naprezati kad idem na wc. Jedem puno kompota kroz dan, obavezno mlijeko ili jogurt, za rucak lagana, blago zacinjena hrana- juhice, meso sa zelenim prilogom, rizoto od povrca, za veceru petit keksi s mlijekom, griz itd.
Frabe, meni je stalno nesto u ustima. A usta su mi stalno suha.... Tako da i puno pijem.
Hubica01 meni su ga cim sam rodila obrisali, pocistili nosic i dali na prsa, cekali smo da otpulsira posteljica do kraja. Kad se to zavrsilo i kad je MM prerezao pupkovinu, uzeli su ga samo da ga operu, izvazu i izmjere. To su obavili na metar od mene i odmah ga vratili na mazenje. I tu smo sigurno preko sat i pol uzivali skupa. Cijelo vrijeme smo bili prekriveni sa onom zelenom plahtom.
Imala sam toliko srece da sam isla na najgornji kat liftom skupa s malim, koji je s jos jednom bebom bio u toplom kreveticu jer sam bila zadnja koja je ostala u boxu to jutro. Nakon svega pola sata smo vec bili skupa u sobi.
Dobra noc! (To js ono tipa dobra vecer i tako!)
Mislin da se to za grcice moze i na termo pec/radijator ugrijat i cak mislin da je sad u muller katalogu nekih 60ak kn pa pogledaj bas TiZmajac.
Suncana,espumisan je za criva im.U kapima.Ne znan kako djeluje na bebe al ja san ih pila za odrasle i meni su criva propivala i to je bilo mnogo divno tako da virujem da i mališe veseli kod zraka.
Naravno da san uspila zapamtit cile dvi stvari.🙈
Eeeee sitila san se! Mi cemo setnju pricekat da on malo dobije na kilazi a i meni ne preporucaju.Iskreno ni ne znan kako bi uspila pa necu bas zaletit se pa da me skupljaju di po putu.
Inace meni mama pomaze a sad je muz jos kuci.Na mamu prigovorin jer se uvati sto stvari s meni za da se slomi ka da mi je rob. 😦
Sortiraj odgovore
Najstariji