Kad bi nam se bar Pale malo javila da ju cujemo kako su ona i Niko. Do sad bi se i vratiti trebali jel
Luckyme cestitam, drzim fige da sve bude u redu!
Da PALE nije dugo pisala, nadam se da je Niko dobro.
Curke ako moze pomoc - pisale ste neke da ste dezinficirale as sa nekim sprejom za dezinfekciju? Jel mi moze netko napisati koja je marka? Hvala!!
Ja stvarno ne znam kakav je taj toplomjer što sam uzela, al mislim se ajd, temperaturu će očitati.. Ali nema do klasičnog sa živom, taj je sigurno najbolji
Dony – držim ti fige da čim prije rodiš. Meni je po zadnjem uzv, prije neka 3 tjedna, procijenjen na 3500, uopće ne želim zamišljati koliki je sad, ako je to bilo točno. Iako ja i dalje mislim da neće on biti neka ogromna beba.
Makonja – katastrofa s tim majstorima. Nikad to nisam razumjela, nikad. Pa daj napravi taj posao kako spada, što imaš izmišljati. Kad valjda rade na 100 poslova istovremeno, jer im se ne isplati odbijat, a na kraju nijedan ne završe niti na vrijeme niti kako treba. Bilo bi stvarno najbolje sve sam, kad bi se znalo. Sporo, al barem znaš kako je napravljeno
JaZmajac – ajme JaZmajac, tvoja curica ima najljepše ime na svijetu, a ti sad pogađaj zašto haha Baš rijetko čujem da se netko tako zove od današnjih bebica :) Čestitke još jednom i brz oporavak!
Ja sam isto pitala neki dan za sprej, cure su mi rekla NUK za dezinfekciju pa sam uzela taj (Muller, al mislim da ima i po drugim dućanima), valjda nisam fulala. https://www.google.hr/search?tbm=isch&q=nuk&oq=&gs_l=#tbm=isch&q=nuk+hygiene+spray
Crocandy – ja imam desetak tih švedskih, ali mislim da se više ne prakticira široko povijanje, jer ako postoji problem s kukovima, neće ga se time popraviti. Tako kažu po novome, jel istina ili ne, ne znam :) Radit ću kako mi kažu u bolnici
Luckyme – čestitke! Nadam se da će s bebicom biti ipak sve ok i da neće biti nikakvih komplikacija. Javi se obavezno kad budeš mogla!
Nama jučer i ctg bio ok, uzv mi nisu radili. Iduća kontrola, ako ne rodim u međuvremenu, je na termin, u utorak. Puno njih mi kaže da će me ostaviti u bolnici tad. Zašto bi me ostavljali u bolnici ako je sve ok? Samo me bezveze plaše :)
Koliko pelena da ponesem za bebeića u bolnicu (Vinogradska)? 5-6 pelena ili se uzme onaj mali paket?
I meni je Ana puno drago ime.. cak i u opciji za cetvrto ako dodje neka cura u nas.. 😍
Hvala na potpori za majstore! A ovi su još super jer su došli iza majmuna koji su toliko sfušarili krovište da nema 2 kvadrata stropa koji je ravan, bez nekih rogova, skokova, gredica, rupa... Tako da i ne mogu očekivati da budu jednako brzi kao da je ono prije sve napravljeno kako spada. Ali definitivno ako im ne visiš nad glavom neće to napraviti kako treba. Kad su razvlačili žice za rasvjetu rekla sam gdje koja ide, nacrtala na stropu, napravila nacrt i prikucala im na zid i opet su zeznuli! I onda kao "pa rekla si to i to". Nisam čovječe, imaš tu i nacrtano! Mah... Odustala sam od borbe, sad samo čekam da završe i da ofarbamo napokon kutić za našu malecku i da složim njene stvari i onda ću samo spavati i šetati cucke i čekati da bebolina stigne.
A ne znam jel to od toga što sam cijeli dan na nogama ili što se nerviram s tim majstorima, ali jučer me cijeli dan bolio i trbuh i leđa i prepone i sve skupa, uglavnom osjećala sam se kao da se raspadam :( Pita me MM jesam sigurna da nisu trudovi? Ma nisam ni to sigurna. Uf ovaj kraj umjesto da bude najslađi u iščekivanju meni najgori!
E a za toplomjere, imam doma od jedan od žive i dva digitalna, jeftini i skupi. I ti digitalni su ka-ta-stro-fa! Jedne prilike na živinom bilo 37,3, a po digitalnom sam bila leš jer mjeri 35,7, jedan, a drugi 36,2. Tako da nemam pojma što da uzmem za bebu, znam samo da digitalni neću. Ako netko otkrije neki precizni brzomjerući toplomjer - javite! PS negdje na netu sam našla da postoje i neki treći, alkoholni kao, ali nisam imala prilike isprobavati i otkrivati koliko su precizni. Netko iskustva?
Mislim da se sad alkoholni samo i prodaju po ljekarnama, od tih staklenih, klasičnih. Nisam sigurna, stvarno. Ma svaki od njih ima svoje prednosti i mane, ali ja sam tu investiciju ipak ostavila za nekad kasnije, a nadam se da neće biti potrebe :)
Frabe - nadam se da će biti curica Ana :)
Može jedno glupo pitanje? Sve spominjete taj tvrdi trbuh.. Jel se osjeti kad se to tako trbuh stvrdne/zgrči? Jer ja osjetim da je meni tvrd pa se onda opusti, ali samo ako popipam u tom trenutku, inače ne bi uopće primjetila da je trbuh tvrđi nego inače.
Makonja - mene isto tako križa (i sve ostalo) znaju boliti kad sam dugo na nogama, tako da je vjerojatno do toga, smiri se odmah kad sjednem/legnem i odmorim
watermelon i meni je najčešće tako da ne osjetim kad se stvrdne, odnosno, osjetim kao da napnem mišiće, ali registriram to jedino ako se dogodi dok šetam jer onda mi smeta, inače skužim jedino po tome što trbuh postane baš kao kamen. A znam da su to kontrakcije jer mi se par puta dogodilo dok sam bila na CTGu pa sam baš vidjela na onom tokogramu da je otišlo zadnji put i do 120, a nisam uopće osjetila neku bol ili nešto!
Bolila me leđa dok nisam legla, a onda prešlo u bol kao pred mengu.. I nikako se namjestit, nikako zaspat.. Čak sam pomislila jesu li trudovi, ali nije bilo nikakvog ritma, ni pojačavanja ni smanjivanja, konstantna "bol" i onaj osjećaj koji sve znamo valjda :D Grozno.. Naravno zaspala u 1, u 3 me probudilo trčanje na wc, pa me do 4 mučila žgaravica, pa se morala ustati u 6 da idem vaditi krv.. Joooj kako mi fali ono drugo tromjesečje! Ah! To su bili dani :D
Sortiraj odgovore
Najstariji