Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ivcy1306
    13. Listopad 2016. 20:57

Tala, ti si za mene siiiitna skroz!! Ja da kraj tebe stanem to bi ti doslovno bilo kao da je slon stao kraj jedne srne!🙈😂😂 srecom ne znsm preko moba uopce stavljsti slike a kako je laptop u kvaru necu vas sokirati hehehe

• Makonja
    13. Listopad 2016. 21:00

tala izgledaš kao da ti je netko nalijepio trbuh! Jer sve ostalo je tip-top! :) I hvala za savjete za okretanje, pokušat ću se rolat po krevetu, jedino to još nisam...

Meni je negdje u 30 ili 33 tjednu na CTGu išlo do 90 i ništa nije boljelo, a tako mi se stvrdnjava trbuh već 2 mjeseca. Nadam se da to znači da će pravi trudovi isto biti dovoljno jaki da mi neće trebati kemikalije za poticanje.. Danas me na trudničkom tečaju sestra špotala da si ne gladim trbuh jer to kao izaziva kontrakcije pa eto, ako se kojoj žuri roditi, mazite si trbuh, navodno pomaže :D ne bih znala, sve što ja osjetim kad si mazim trbuh je da se mala smiri malo i da prestane lupati po mjehuru...

Danas na tečaju smo uspjeli proletjeti kroz rodilište i dobro da sam to vidjela prije dana D, jer iako nije toliko strašno koliko sam se naslušala da je (zapravo je baš OK) ipak da dođem na porod tamo po prvi put mislim da bih se prestravila gdje sam došla! Sva ta aparatura, metal, staklo, pločice, hladne boje... Ovako sad kad razmišljam s malim odmakom od nekoliko sati - ne znam na što se žale one koje su bile prije mene?!? Sve je čisto, nigdje ne otpada žbuka sa zidova, kreveti su novi i imaju 12tak položaja (i sjedenje hehehe)... bit će to OK :)

E curke koje se otvarate lagano, jeste uspoređivale one linije na guzi o kojima se pričalo prije nekih 2 tjedna i to otvaranje? :)

Frabe
    13. Listopad 2016. 21:01

Tala neee... nisu gledali vaginalno nego danas i doktor je rukom jos otvara a sutra ce provjera jel pokrenia sta tako da moze ic porod.Ta tri cm je bilo prije njegovog prckanja.
    E a sta se tice mirnoce moj je danas mirniji i to san bas komentirala.A sad oce porod pa zato neman pojma.

Tina220210
    13. Listopad 2016. 21:30

Zaboravila sam napisati da mi je doktorica jučer rekla da je iscjedak ok, a meni baš izgledao čudno, pa tko će ga više znati...
    I dobila sam upute da mjerim micanje bebe ali nikakvu tablicu, ja krenem mjerit pa zaboravim da moram paziti pa se za 10 min opet sjetim... ja ću svaki put zaspati ak ću samo to čekati...
    Frabe nadam se da će se pokrenuti
    Makonja to za maženje trbuha je istina, ja ga diram minimalno... koristim ulje u spreju ili ak koristim obično razmažem među rukama pa utapkam...
    Ja sam to s crtom gledala ali za sad nisam skužila, možda bi i to trebala slikati s mob svakih par dana da usporedim😅😆

• Antartika
    13. Listopad 2016. 21:38

Say what?  ja stalno gladim trbuh i češkam i pricam bebi. Ajme pa kako da maknem ruke s njega??

Tala bas si zgodna trudnica.

Ivcy1306
    13. Listopad 2016. 21:38

Sto se tice te crte ja ju imam ali mi se cini da je veca od 1cm, ako 1prst odgovara 1cm.hehe

Jado
    13. Listopad 2016. 21:45

Ma to za mazenje trbuha nije istina vjerujem.
    Ja bebu mazim cijelo vrijeme i igram se sa njome onako jagodicama prstiju lupnem pa mi ona uzvrati a sutra nam je 38tt i tek se pocelo omeksavati i tijesno otvorena skroz - prije 10 dana sam bila skroz zatvorena. I nikakvih trudova.
    I mazem trbuh i ujutro i navecer i prema potrebi uljem/kremama. Od pocetka trudnoce. I da mi krenu trudovi sad to je jer je termin a ne od mazenja ☺

minnie25
    13. Listopad 2016. 21:51

Sanjac, zna ona di je njoj dobro  A ovo odijelce imamo i mi i to 3 komada. Mi smo kupili smede u velicini 56, a iza toga dobili smede i bijelo u velicini 62 Ove zime cemo se medirat ocigledno! 

JaZmajac ni ja danas nisam vidjela maramice u DM-u... Da sam prije procitala, pitala bi - bas sam budala... Bitno da znam da ih ima. Joj i gledam danas setove za otiske rukica i nogica, na kraju, naravno, ne uzmem i sad mi je zao. Valjda cu prije poroda zalutat jos jednom do DM-a, ako ne, saljem MM-a da mi uzme da napravim otiske odmah u pocetku dok je najmanji da imam za uspomenu. 

Da, da ja sam ti dala link. A ako ti je dovoljan zvuk, bez kamere, ima i kod nas solidnih, za ok cijenu. Moj je gledao te sa kamerom jer je freak za tehniku. Na kraju sam ga odgovorila od toga jer smo soba do sobe i sve se cuje. A i lako, ako mi se ukaze potreba za tim narucim naknadno. 

Btw, vi sve pricate o nalazima za epiduralnu. Ja imam zadnju krvnu sliku od pred nekih mjesec i pol dana, tj.nemam ju jer mi je ginekologica samo ocitala nalaz, ali mi ga nije predala...  Valjda to nama u Ri ne treba kad svi sute... Tj. nadam se da ne jer ce biti svega ako mi zatreba, a ja ju ne dobijem! 

Angel2709, nema na cemu i drugi put   A uzorci su mi toliko slatki da sam uzela od svakog po jedan komad, naravno mislim na ove uzorke sta su za decke... 
    I odlican savjet za kragne i kapuljace. A kad papate mu stavis kakav babajol (babarin) ili tetru (gazicu) da ne pobljucka mlijeko po robici? Uopce nemam dojam sta je prakticnije. 

Tala ti izgledas mrak! Ja izgledam kao da sam progutala bar dvije bundeve  

Ivek i ja sam po kuci u MM-ovim majicama, najudobnije su mi. A od moje robe, od svega sto sam kupila, stanem jos samo u jednu haljinu i tajice, a i na toj haljini samo sto ne ispadne pipiripi na izvolte haha 

Makonja, ja sam usporedivala tu crtu i kod mene prica ne drzi vodu. Meni je dosta dugacka, a ja totalno zatvorena. 

I cure koje imate te tablice, koliko se to tocno beba mora micati da bi bilo ok? Ja nisam dobila nista... 

Frabe neka krene.... Bolje nego da oni induciraju. Kako bilo, sretno!

tala
    13. Listopad 2016. 21:58

aaa, mi mazimo trbuh cijelu trudnocu. mala mi ga po pola sata zna maziti i pricati sa sekom. 

moja ljubicasta crta je dosla do vrha guzova, sto bi znacilo da sam skroz otvorena. ne znam ni je li to moguce. u cetvrtak sam u ta, pa cemo raditi vag. pregled. vec dva mjeseca tako nisam pregledana. zadnji put mi je bilo nesto 2,3 prsta. 

i moram jos napisati  da sam si pogledala pipii to nisam ja..nije moja....sigurno, hahaha... usmine su mi tako povecane, kao otecene i mekane... jos netko? 
    ne znam je li to onaj list maline zasluzan ili tako ide pred porod...

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Ivcy1306
    13. Listopad 2016. 22:06

Hehehehe tala kako si me nasmijala, dobro da ju ti vidis! Hehehe meni dok ju mm ne sredi ja ju od sume striborove ne vidim, a i kad ju sredi onda ni ogledalom ne mogu vidit jer mi trbuh zauzme sve ispred. Hehe a nekako si mislim bolje da ju ne vidim! Jadna nebila, sto ju ceka😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.