Ej tete koje ste vec rodile, de mi kazite kak izgleda porod na krevetu, jel se noge moraju staviti na one drzace za noge ili toga nema??? Meni se malo lijevi kuk zakoci jer imam problem s donjim dijelom kraljeznice, pa me strah da cu se ukljestiti na stolu.
Hvala na cestitkama ☺
Antartika i jazmajac Luka je tezak 3110gr i 50cm dugacak. Rezali su me al nisam popucala. Danas me boli maternica jako, Luka je uz mene cjeli dan i uspjesno dojimo. Idem malo spavati jer sam premorena.
Porod na stolu,ima to sa strane za noge i moras ih podici pri izgonu.
Croatina, krstenje da. Nikakvi prikriveni razlozi, pogotovo ne zato sto se to od nas ocekuje. Krscani smo. Nismo niti usli u brak, nego smo dijete ciljano i s ljubavlju zaceli u vanbracnoj zajednici (nakon 6 godina zajednickog suzivota). Zelja nam je uz najuze clanove obitelji na dan kada budemo krstili maloga izmijeniti zavjete... A mozda budemo i sami s kumovima. Ne patim da nesto radim zbog tudeg misljenja. Sve sto radim, radim za sebe i ne treba mi tude klimanje glavom i odobravanje postupaka, tako da ce o mojoj promjeni prezimena prije saznati teta na MUP-u nego rodena mama
Sto se tice kumstva, danas je vise poznanika nego pravih prijatelja, tako da medu ono malo ljudi koje smatram pravima su vrlo brzo iskocili najbolji kandidati za takvu po meni odgovornu i dozivotnu ulogu.
A kada? Pa na proljece ako bude sve ok. Najkasnije sljedece jeseni. Ljeti nas koci posao i vremena ne bi bilo za to.
Sunnyday čestitam ti na tvom dečku 😍😘💙 drago mi je da ti je sve prošlo više manje dobro. Uživajte i javljaj nam se.
Dorotea ne želim biti nepristojna II bezobrazna (dojde na isto jel') ali ljudi poput tebe nisu za životinje. Najbolje daj ga /je u azil s vremenom. Naravno da će pas tit na krevet, i ako ga/je pocmes tada tjerat i uvoditi neka nova pravila , pas će znati radi koga je. Ne znam kad ti je termin,ali još ti nije kasno sad krenut. Ja sam prije 3 mj,svom uvela to da nema u spavaću sobu uopće pristup. Kada su vrata otvorena i čuje me da se budim i šuškam pokrivačem udje i pozdravi me , pomazim ga i kažem mu 'bravo, a sad van iz sobe'. Takodjer za kauč, nema na kauč, točka! Obožavam ga, ali granice trebaju postojati. A najgora stvar je uvoditi pravila kad dojde beba. Onda dojde ljubomora ili tuga ili oboje. A po meni , oni su jako pametne životinje i na koncu mi smo ih odabrali i doveli u svoj život. Jbg, ogromnaa obaveza ali odrasli smo ljudi. Bez ljutnje, to je moje mišljenje.
"https://lb1f.lilypie.com/xVqjp1.png"
Sony dobrim dijelom se slažem s tobom..ali i da počne radit sa psom kad dođe beba, ako radi na pravilan način, uspjet će..bitna je motivacija ponajprije vlasnika..
Najvažnije od svega je da se ništa ne radi na silu i da iza svake naredbe stoji nagrada..ne smiješ uzimat igračke - ali evo ti tvoja, tvoja nam je zanimljiva jednako kao i bebina :)
Ne smiješ njušku gurat u kolica, ali zabavit ću te s nečim drugim ..mislim to je cijela filozofija pristupa psu koju sam ja puno platila, ali mi se isplatila..ne samo na psu već općenito u životu pa vjerujem i za bebu kasnije :)
Bitno je da te to zanima i da želiš..ali ako nemaš motivaciju za to, onda baš kako kažeš nemoj ni imati psa..jer na kraju krajeva ti si ga sam sebi doveo/la u život :) prilagodi se :D
Minnie lijepo :) ja nisam neki vjernik..(izuzmimo božićno ludilo, božić je komercijaliziran) ja svom djetetu želim pružiti izbor da prihvati vjeru koju želi..možda zvuči pregrubo, ali krštenje bebe mi je ekvivalent nasilnom pokrstavanju u krizarskim ratovima..jednog dana kad budeš svjestan sinko, krsti se i budi budist, musliman ili katolik, ali budi to svojom voljom i izborom, na kraju krajeva vjerovanjem..
Znam da će se neki križat tu sad xD al to je moje mišljenje..
Drugo je ako radiš nešto zbog tradicije i familije..a to je najčešće slučaj..
Da se razumijemo, mislim cijepit dijete, nisam kontra cilog svita hahahah..
I tako ja sad ležim u krevetu s tri para jajca..dva od dobermana, dva od muža i dva još u trbuhu xD
Sirota ja među muškima 😂😂
Dobro jutro!
Sunčandana cestitam i ljubim te!!!
Nisan citala nikako i nista nego ovu zadnju stranicu pa ni neman sta bas komentirat.Zivotinje neman,vjera mi je jako bitna i zahvaljujuci njoj san jos prisebna s obziron sta prolazin.Ljudskim snagama ova tortura je za mene stvarno preteska al necu o njoj,zato i ne pisen zadnjih dana..
Nadan se da ste sve dobro!
Dobro jutro 🌞
mi se spremamo na pregled kod privatnice posto mi moja soc. gin u petak nije htjela radit uzv i kad sam dosla doma vidjela u knjizici pod urin KRV ++++😱, bas sam bila razocarana, ali dobro sad me jako veseli ovaj 4d i da napokon saznam tezinu bebe.
Ja bas ne stignem redovito pratit kaj se pise pa se tu i tamo ubacim, ali vidim da je sunny rodila, cestitam!!❤🍼
Sony nadam se da je prvi dio komentara bio neki sarkazam malo grubo zvuci..zena pita nitko se nije rodio pametan, ali se sa ostatkom slazem mora bit nekog reda. Ja na primjer imam macku i to je savim druga prica tu nema neke dresure nego "strategija" haha npr.stavim grebalicu pored kauca da ne grebe rub, micanje zica da ih ne grize i tako...
a sto se tice krstenja da uz uzi krug obitelji. Samo se jos dvoumimo oko kumova.
pozz, uzivajte u danu. Frabe nedaj se samo pozitivno 👍
Jutro svima!! ☉
Ja se tako fina naspavalaaaaa. Bas sam OK. Sad jedem i idem do DMa, ljekarna i na kavicu najvjerojatnije se malo opustiti na suncu jos dok sam slobodna otici samo i dok ima sunca! 😊
Krstenje - 99%, ja sam vjernica, tatek tak tak. Nisam tu da ista namecem niti cu svome djetetu ista nametati niti su meni moji pa sam se sama odlucila sta mi je bitno
Muku mucim sa kumovima no imam vremena do proljeca. I naravno krstitke ce biti mini a ne male svadbe. To mi je osobno - koma
Bagi_ca sretno na pregledu i javi se! Sta je sa tim secerom sada???
Frabeee drzi se zeno! Jos malo malo. Nema kukanja ajde i idemo sad svi na finis!
Sto se tice brisanja guze - vidjela sam u Bubamari tosamine visenamjense maramice? Ste vidjele? Mogle bi biti zgodnije od vatica. 100 kom onako 10kn tako nekako. Iako vjerujem da su ta govanca tako malecka da se da i blazinicama 💕
Danas ne kuham! Danas su cevapi jipiiiiii!!
jutro!
ja ne znam nista oko zivotinja, pa ne mogu pomoci ( ni odmoci )
ovo za krstenje dijelim misljenje s croatinom, ali vjera je po meni intimna, osobna stvar gdje niti bih drugom govorila sto da radi, niti bih htjela da to meni itko govori.
mi ne idemo na misu, ne molimo se doma, curka mi ne ide na vjeronauk, nije ni krstena ni pricescena, ne mogu u 21.st. prihvatiti njihove stavove o homoseksualnosti i potpomognutoj oplodnji pogotovo jer smo bili na korak do nje), ali trudimo se zivjeti kao dobri ljudi i mislim da je to najvaznije.
moja sveki je velika vjernica i postujem to, dok je npr. moja sestra na temu zasto ne cemo krstiti cvitu rekla da kako mi nije zao ne vidjeti ju u prekrasnoj bijeloj haljinici ?!?
to mi je totalno promasena bit svega.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Nasa razmazenica nije bila na dresurama, ali nakon puno ulozenog truda zbilja slusa. Kad joj se kaze ne, stane. Kad joj se kaze, dosta, na mjesto, digne malo nos, ali legne na fotelju. Kad kazem "keks", ona vec zna da je to nagrada i jedino tada poslastice i dobiva.
Ima mi fetis krasti igracke, na tome jedino jos radimo jer brizna nikako da shvati sta je njeno, ali to smo mi krivi jer smo joj se u tri godine njenog zivota nakupovali plisanaca kao da je ona malo dijete :)
I toliko smo imali neprospavanih noci nakon kojih sam u ranu zoru odlazila na posao icscrpljena i radila pola dana jer mi je brizna bolesna, ima i gastritis i inkontinenciju. Dok nismo nasli pravilnu hranu za nju i kvalitetan lijek zbilja smo se namucili, no ne zalim ni trena potrosenog na nju.
Pas je ogromna obaveza, slazem se. Ali kad ja vidim to veselje i ljubav koju ona nama pruza, ma joj, ne bi ju dala za nista.
Kao sto sam vec spomenula ranije ovdje na forumu, neki ce umirati od smijeha, ali ona je isto nasa mala beba.
I glupo mi je, ako je tri godine spavala s nama na krevetu sad na naglo mijenjati ista jer to moze napraviti po mom misljenju samo kontra efekt. Bitno je da ona zna da ne moze biti pored bebe, a mali ce ionako spavati na tetri ako bude u nasem krevetu jer ruku na srce, svi koji imate pse znate da koliko god prali kucu dlake nalazite cak i na onim mjestima gdje garant znate da pas nije bio, kao recimo ja u ladicama hahahaha
Croatina, nisi ne loseg misljenja. Mi jesmo vjernici, ali nikakvi rigorozni. Od malih nogu me je tata jednu stvar naucio: Ako si vjernik, ne moras odlaziti u crkvu. Bog ce tvoju molitvu cuti gdje god ju izgovoris.
Tako da ti nas crkva uopce skoro ne vidi. Meni je moja vjera spas i daje mi strahopostovanje da postoji neka veca sila od mene i mislim da zahvaljujuci njoj uvijek dobro promislim prije nekog svog postupka kako cu na koga utjecati.
A moj mali, unatoc krstenju imat ce pravo izbora da svoj zivot, pa tako i vjerski dio kroji sebi po svojoj volji. Smatram da ovo dijete ne dolazi na svijet zbog ikoga nego zbog sebe samoga, a na nama roditeljima je samo zadatak da mu pruzimo cim vise ljubavi i cim bolji odgoj, a kad odraste dozvoliti mu da bude ono sto pozeli umjesto da na njemu lijecimo svoje hireve i frustracije...
Sortiraj odgovore
Najstariji