Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ivcy1306
    29. Rujan 2016. 11:12

Jutro cure! 
    Sto se tice psa, ja sam ga kod mame imala i njegovo mjesto gdje je bilo bit ce i dalje, bilo mi je zao da ga vucem sa sobom u novu sredinu iako je meni to jako tesko palo, danima sam plakala koliko mi je falilo. A znam da bi njemu to jako tesko palo jer tamo je njegov dom vec godinama i inace je mali gizdavac koji pije vodu samo iz plave zdjelice,jede hranu samo iz svoje zdjele,, pa kad nekud idemo sve njegovo moram nositi kao da vec imam bebu. Jako puno mogu s njim komunicirati jer sam ga tako naucila, zbilja je prepametan! 
    Danas ce me mm vozit mami tako da ga jedva cekam vidit i izmazit se s njim jer on je bio i ostat ce moja beba
    A kad moj sincic dodje, necu mu branit da ga ponjusi i sl.

• Makonja
    29. Rujan 2016. 11:38

Aaa crta među guzovima! Prvi put čujem za to... I ove moje što su rodile nedavno se uopće nisu sjetile gledati si među guzove i tražiti tu crtu na kraju.. Sad si ja s ogledalom provjeravam i sve pazim da mi dragi ne naleti jer ne da bi mi se smijao, nego mi ne bi dao mira do poroda s tim! :D Baš ćemo vidjeti ima li to veze s otvaranjem, ako sam vas sad dobro shvatila da to povezujete s tim...

A životinje i djeca.. Mi imamo 2 psa i neću od srama reći koliko nimfi, svi žive s nama, svi znaju svoj red i nećemo im ništa novoga ograničavati što ne ugrožava bebu. Dakle, ni sada ne idu na krevet i kauč jer je muž alergičan i baš mu smetaju dlake. A inače kad se npr. vratimo iz šetnje i prljavi su jer su se uvaljali u nešto znaju da nema u kuću dok se ne okupaju. Tako će biti i kad beba dođe, nema u sobu dok te ne pozovem, možeš pitati, ali nema unutra dok ja ne kažem "uđi". Nisu ta pravila postojala od početka nego smo ih uveli s vremenom kad smo vidjeli da je s njima slično kao i s djecom, daš prst - uzmu ruku, testiraju granice svaki dan i sve idu dalje i dalje dokle ide. I mislim da će malecka imati dva najbolja čuvara i prijatelja jer moj dlakavi dečko obožava djecu i nevjerovatno je tolerantan i strpljiv, a dlakava curica baš i ne voli kad ju navlače, makne se, ali svoje ne da, tako da ljude koje smatra svojima čuva kao oči u glavi!

Crna191
    29. Rujan 2016. 11:39

Hehehe Ivek..ja sam isto otišla do lidla jer je taj kao bio pamuk a i dosta jeftino na kraju ispada..definitivno mi je bolji materijal od Zarinih bodića..al kad sam dosla,ajme meni..nisam tip žene koja se gura da bi ugrabila nesto..al kolko je tamo bilo mama sa bebama i čupaju se za sve..presmiješno..

bagi_ca
    29. Rujan 2016. 12:06

Minnie ne mogu vjerovat kolko su traljavi nazivcurala sam se samo dok sam citala mogu mislit kak je tebi.
    Pregled- beba ima 2070grama, u pravom je polozaju. Kaze doktorica da je jedan bubreg veci da cemo to pratit do kraja da nije urinarna infekcija. Kaze dr. da je dole sve omeksalo i da je to ok.
    uglavnom nasmijao nam se kasnije i namrstio 💙

ivek2207
    29. Rujan 2016. 12:07

Crna kod tebe je barem bilo nečega,ovdje ništa,kak je to pakirano svaki proizvod u svoju kutiju samo te prazne ostale,ljudi to povadili i nisu vratili pa to sve okolo poostavljali pa se ti snalazi. Uzela sam jedan bodi u ruku ,dobar je materijal al koliki je bio ako ga još malo rastegnem i ja bi si ga uspjela među noge zakopčati.

Nisam se ni trudila,kak je bilo mahnito,pa da me još netko  trbuh nabije,i da mame s kolicima ko u priči, neznam kak to ide kad imaš dijete,ne možeš ga uvijek nekome ostaviti,al ja sam si nekak zamislila da ne bi baš s kolicima išla tak u dučane,zato sam nabavila nosiljku pa sam mislila bebača u to zakačim na muža ili sebe i furamo. E sad druga priča će biti ako to neće funkcionirati,ovak mislim da bi sve pobrala i srušila,furaš kolica za bebu,pa košaru za po dučanu,ne bi 3 dana izašla iznutra. Tko zna kak će to biti, kak se veli dok ne probaš ne znaš.

• Sony2244
    29. Rujan 2016. 12:10

Makonja slažem se . I ja sam prvu godinu dopuštala sve i svašta,  onda smo bili došli do toga da legnem na kauč ,odem do wc-a , on na mom mjestu (veliki pas), ja nemam di. I tisuće sitnica.. onda sam rekla ' e nes stari više,  dala sam ti sve , imaš igračke,  poslastice, hranu od 70€ , veterinara čim ti nešto upadne u oko, u školi za pse je bija 3 puta jer smo ih minjali i mislili kako mu neke ne pašu) show program.  I tako je već od prije ljeta , imamo neki red koji kad dojde beba meni će olakšati puno. Croatina, je slažem se i sa tobom oko toga ako se radi polako,  nagrade..blabla to je vrsta treninga šta si ti rekla (ako ti je pas bija u školi za pse , znas sheme nagrada ,poticaj , granice) . Ali ko ima  živce sa natecenim sisama , neprospavanim noćima i bebom  u naručju učiti psa određenim stvarima.  I takodjer ne ide od dns do sutra već im treba tupit i tupit,  nekim pasminama više,  nekim manje. Bagi_ca tako je svi smo ovde za pitanja i nedoumice i malo opuštanja i cakalukanja,  ali čekaj to su glupa pitanja. I nisam se šalila,  trudnoca traje 9 mj. ne 9 tj. tako da psu nije lako prihvatiti 'ok evo beba je tu, od mene se traži to i to , oni mene jednako i dalje vole ali moram sad prihvatit nova pravila ' . Pas je nesretan , svaki ima dozu mini ljubomore kad dođe beba , ali ako je svakodnevnica ista ,ništa se ne mjenja .. pas skuži lakše, puno lakše.  Ali neću više o psima. Svako radi šta i kako zna najbolje. Crna ja sam oduševljena kako je tvoj muž mislio na tebe , to je ljubav 😍 .  Ali svejedno prozori se neće sami oprat. Hahahahaha 😀😁😁 
    i da, crta i guzovi ,imam je i ja sad ali neznam jeli  od tangi koje nosim (jer mi je sve ostalo užasno neudobno), vidit ću nakon tuširanja jeli ostala ili se maknula. Ali baš ide put leđa i tanka je ali tamna . 

Šta se tiče krštenja djeteta,  za mene je Bog nešto posebno i baš virujem u njega jako , svako ima pravo na svoje odluke i stavove , ja ću malenu krstiti radi mog vjerovanja ne radi sela i rodbine. A danas sutra ona će odlučiti oce li nastaviti živit u vjeri ili neće.  Ali tim putem ću je vodit do nekog djela života di pocima sama odlučivat i razmišljati.

"https://lb1f.lilypie.com/xVqjp1.png"

croatina
    29. Rujan 2016. 12:33

Sony, vrlo jednostavno, ako nisi spreman na to, onda nemoj imat ljubimca :) vrlo je sebično rec ja nemam živaca, zar ne? 

Bole me bubrezi??? Tj. Bubreg..lijevi..ne znam jel se to mali kaj naslonio ili kaj..

Tala ahahahaha..samo neka nje unutra ;)

Mi danas via svekrva..da samo znate koliko mi se neda slušat glupa pitanja kaj ima novo i kad ću rodit, zakaj ne damo pare dr, kad imam idući pregled..a posebno mi je super kak ona sebi ko hrčak doma skuplja cugu za "kad ja rodim" jer će ljudi doc..tko bi došao i zašto stvarati teret ženi koja živi sama..Al to je valjda neki njihov seljački običaj, onda saziva ljude na telefon da sam rodila da dođite nes popit..mislim ne znam..ja sam iz grada i uopće to ne kontam..
    Ima netko tko to razumije? Da mi pojasni zašto?

Neka mi oproste, ali živčana sam 100 na sat..svaka me sitnica živcira..muž doma radi po kući..farba kaminku da ju obnovi prije zime, onda dođu pa bi mijenjali cijev od peći (nema potrebe, kao da rade da meni dignu tlak) pa bi ovaj izolaciju radio ispod naše kuhinje jer je dolje balkon..pa svi su se sad uskopizdili par dana prije nego kaj trebam rodit...jako me to živcira..umjesto da lickam podove i pripremam za bebu ja gledam kak će mi rasturit stan netom prije nego dođem s malim iz bolnice...
    Joj pojest ću nekog

ivek2207
    29. Rujan 2016. 12:57

Znam da smo već pričale o tome sto puta al moram još jednom pitati za savjet. Tlak mi je na 200 skočio i srce mi lupa,inače nisam neka svadljivica ili da se uzrujavam radi bilo čega al meni je ovo prešlo svaku mjeru već sada i nemojte misliti da sam neki čovjekomrzac.
    Molim vas nemojte mi mi zamjeriti al neznam više šta da radim.

Dakle imam u svojoj familiji kćer od sestrične koja ima 14 godina i koja me svako malo zivka da kad ću ja roditi,koliki mi je trbuh itd..zove samo da tako čuje šta ima,pa trača o svojim frendicama koje ja neznam itd.teen posla,meni se neda s njom svakih par dana na mobitelu provoditi po sat vremena,bilo bi i duže da ne skrešem nekom laži,tipa da moram na zahod ili kuhati,ili ići negdje,jer je se ne mogu rješiti. Naravno njena mama ne vidi ništa loše u tome još ju i potiče da me svako malo zove. Al ajde i to pretrpim

i tako neki dan pričale i kako je strgala nogu i ima gips te ne ide u školu,zove ona mene da ima plan i da će ona doć k meni kad ja rodim odmah čim dođem iz bolnice jer ne mora u školu i da će ona čuvati bebu. Helouuu,onak,pala sam na guzicu,i lijepim načinom joj objasnila da neće moći jer doći nego tek nakon 3-4 tjedna dok se ja ne oporavim od poroda i dok beba ne poraste da skupi malo imunitet da se ne razboli i da nitko neće prije moć dolazit vidjet bebu osim baka i djeda.
    I naravno evo sad mene zove njena mama da kaj ja uzrujuavam njenu kćer i kak ja to mislim da nitko neće moć doć k meni tako dugo,da se mala doma plače i da je već luda kad bu vidla bebu a ja njoj nedam doći, da ja to ne mogu određivati,da judi određuju kad dolaze vidjeti bebu a ne ja,i da će ona doći i u rodilište i k meni doma pa taman ispred vrata stajala. Da nebudem ja jadno dijete držala u staklenom zvonu od bakterija i mikroba itd...Da nebude ona dolazila vidjet dijete mjesec dana staro,šta si ja umišljam,naravno sasula sam joj sve u lice da kaj se gura i da će biti tak kak mi odredimo(sad je i inat proradio,nažalost),al ne možeš ti to ona i dalje vergla svoje pa sam joj poklopila.

Ja majke mi mislila sam da su mi trudovi počeli koliko me sad steže dolje,i ne mogu razumjeti kako nemaš potovanja prema osobi u čiju kuću dolaziš.
    Nismo nešto pretjerano bliske bile prije trudnoće,onako na rođendanima bi se vidjeli i tak,al sad u trudnoći svako malo neki vrag,već kad vidm broj na mobitelu da zove želudac mi se okrene,ponekad se ni ne javim pa zvoni sto godina.
    Grozno od mene al kad jednostavno baš ne želim taj dio familije u svom životu,a sad su se odjednom našli gurati.

Više neznam na koji način da im kažem ,jer ni onaj najizravniji očito ne funkcionra,morat ću očito ih ne pustit u kuću pa kako jerekla da će čekati ispred vrata dok ju netko ne pusti.

Oprostite na svemu ovome,al negdje sam morala reći šta mi se događa,ako vam je previše samo ignorirajte,shvatit ću.

Diddy
    29. Rujan 2016. 12:59

Pozdrav svima!

Odspavah cijelu noć bez buđenja za odlazak na pi pi, ne pamtim kad sam odgulila cijelu noć u komadu 😂

Što se tiče krštenja, slažem se sa Croatinom, kada odrastu neka sami biraju koje vjere žele biti. Smatram da je vjera stvar vlastitog izbora i uvjerenja. Mene su tako odgojili i jako sam zahvalna svojim roditeljima na tome, pružili su mi mogućnost izbora, da sama izaberem svoj stav o vjeri. 

Ivek, bila mi je patronažna danas. Nisam dobila nikakav paket, samo dva papira sa popisom za bebe i za rodilište 😃. Baš mi se čini ok. Usmjerena je dosta na mamu, u stilu ako je mama dobro, odmorna i opuštena tada će i beba biti ok. Nema ono "zadrto" razmišljanje, samo je beba bitna, a mamu tko fućka. Možda sam ja malo sebična 😝, ali stvarno mislim da je ok da se pomogne mami da se ona "centrira" jer će odmah biti lakše i sa klincima.
    I naravno, ispričala mi je priču o jednoj mami koja je rodila blizance prije cca 5g. Naime, curicu je rodila prirodno, rezali su je dolje, a nakon pola sata je rodila dečka na carski, tako da je u jednom porodu sve scenarije doživjela 😱. Ali to mi je ispričala kao pozitivan primjer, jer i nakon takvog poroda, ona je bila ok, malce je dojila do 7mj, ono, sve super da bolje nije moglo. Veselje 😃

bagi_ca
    29. Rujan 2016. 13:06

Ivek ona ce tebi doc i stajat pred vratima? Pa nek stoji do imendana ako joj ti ne zelis otvorit...ne kuzim takve ljude..pa dajte malo mira zeni i djetetu. Najbolje da drito iz bolnice s bebom ides njoj doma da se ne ljuti gospoda.....svasta

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.