Hell no - nadam se da ta crta nije strija?? Pa nece to valjda svima ostati kasnije
Zasto se to uopce vidi?
Croatina, koliko je velika i teska tvoja bebica?
JaZmajac ako je to strija onda ju i na guzici imam hehehe, trbuh mi je sav saren od strija, uzasno ruzno nesto, i to nisu sitne nego one debele i onda gledam i tu crtu pa i ona je debela i nekih 3cm velika a ja otvorena 1prst.
Dali taj 1prst znaci 1cm ili?
Možda nam se ta crta pojavljuje kako nam se liigamenti sad opuštaju pred kraj, kosti se šire, razdvajaju šta već, pa se i koža razvlači. Tko će ga znati. Zasaada hvala Bogu nemam strija. Nisam se uopće mazala prva 4 mj, a sad se namažem kad se sjetim ili kad me koža počne svrbiti. Nekad napravim piling po stomaku da skine mrtve stanice kože pa ga onda namažem uljem/kremom.
Netko je "pitao" tko će ostati na forumu do sredine 11 mjeseca, kad su sve postaju mamice.. e ima nas par i ja sam jedna među njima. Ali definitivno se bebice rađaju. Čestitke svim novopečenim mamicama. . Moj malac je 2kg, a ja u 32+4. Tak da se i sama pitam koliki će on još biti. Jel se ta crta svim trudnicama pojavljuje, i ako da od kojeg tjedna bi to trebalo biti? Nemam sad ništa, još uvijek me zasvrbi trbuh i mogu reći da raste na očigled. :) Mažem se tako da nema još strija, a nadam se da ni neću iako imam dosta suhu kožu pa se ne bi čudila. Jesu vama prsti na rukama naotećeni i jel osjetite trnce u prstima?
citala sam da crta nije strija i da se povlaci odmah nakon poroda : )
ja imam strije od prve trudnoce. a, sto ces.. to ce sve samo biti podsjetnici na moje djevojcice i bas me briga.
mogu misliti kako cu sutra biti natecena. upravo jela prsut i topli kruh s maslinovim uljem i cesnjakom.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Tala naravno da te nije briga!
Ja za sad srecom nemam strija, ali kao da mogu ja protiv toga u biti. Onako je kako nam tijelo odreagira 😊 a imam strija po bedrima i guzi iz teen dana i nekako mislim da sam "zaradila" jos koju....
Ali bas sad ta ljubicasta crta povrh mlohavih sisa i trbuva mi ne treba 😂
Salu na stranu. Nikad cula za to. Pa me iznenadilo. Samo neka se povuce....fala lijepa
I hvala ti sad sam i ja gladna 😣
Pričate o linei negri? To je jedino što sam znala o trudnoći prije nego sam uopće o trudnoći razmišljala da se ta crta na trbuhu pojavljuje u trudnoći kod gotovo svih trudnica. Nisam ni ja pošteđena, ali nije pretjerano tamna ni debela, 3-4 mm. Izgleda čak i simpatično kako mi MM kaže
Ne znam sijeća li se koja, prije tjedan dana sam nakon pregleda paničarila jer mi je ginić rekao da mi fali plodne vode, bilo 7, i da je mala mršava, premali opseg trbuha, 3 tjedna zaostatka. S obzirom da je bilo i bjelančevina u mokraći, izgleda da sam stvarno bila dehidrirala i pretjerala s putovanjem! Jer te bjelančevine se mogu pojaviti kod dehidracije, a plodna voda definitivno treba tekućinu da bi se stvarala, a bebici može protok hrane biti smanjen zbog stresa i naravno previše sam sjedila. Zadnjih 9 dana se natačem vodom, izbacila sam sve pušače iz svoje blizine jer i pasivno pušenje može uzrokovati slabije stvaranje plodne vode i ležala više na lijevom boku i šetala sa pesonjama svaki dan po sat dva.. I danas na kontroli plodna voda 11, mala dobila 400 g.. Uglavnom, sve se vratilo u normalu Ne da sam presretna nego sam ekstatična! Dakle, ponekad smo stvarno same krive ako nešto ne štima...
pricamo o crti na guzi :D jos uvijek valjda, haha
drago mi je da je sve u redu s bebom!
jazmajac, sorry, ja uvijek zaboravim da se ovdje u vecernjim satima ne smije spominjati hrana : )))) a tada sam najcesce gladna, haha.
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
Angel2709, vjerujem da ti uopce nakon carskog nije lako. Cudi me da u takvim situacijama ipak malo vise ne uskacu... Btw, nisi nam napisala koje ste ime izabrali svome princu
Croatina ti si sljedeca na popisu
Sunnyday cestitke na malom Luki! Drago mi je da se sve dobro zavrsilo! Sad mozete uzivati!
Iskreno, za bolnicu ne znam ni ja gdje bi namakala te glupe blazinice, tako da uzimam paket vlaznih. Ali inace je to izuzetno lagano jer u pocetku je njihova stolica velicine kovanice, tako da ne plasite se isprobavanja. Ja sam se ispraksirala na malom necaku i zbilja se da to odraditi i sa malim brojem blazinica. Dapace, mislim da ce vam svakoj patronazna pokazati kako cim efikasnije oprati guzu.
Kod kuce ja imam i trljacice i blazinice spremne, ali mislim da bi za tako malenu bebu, u pocetku te trljacice bile ipak pregrube.
Po meni, najlakse vam je kad otvorite pelenu, pustit ju (ne odmah micati ca) i lagano sa suhom blazinicom pokupiti cim vise drekeca, mozete cak i sa cistim dijelom prljave pelene, jednako je efikasno. Iza toga sa namocenom blazinicom prebrisati guzu. Ja osobno iza toga micem prljavu i stavljam cistu pelenu, te jos jednom prebrisem guzu sa vlaznom blazinicom i pustim da se guza osusi. A drzim se tih pelena ko budala jer me je jednom frajer popiskio kad sam ih makla i rekla sam nikad vise Lakse je prekrit misa s njom, nego se boriti sa slapom haha
Ove Konzumove plate sto spominje Tala, ja planiram isto uzeti za familiju koja ce doci prvi dan da vidi maloga. To ce biti svega nekoliko sati druzenja, a ja sam svjesna da necu moci nista pripremati. Odlucila sam se za francusku salatu, kalamata masline, krastavce, majoneze u malim posudicama, 2 plate i tortu.
JaZmajac, Sudocrem je dosta jak. Koristi se kad se guza bas upali i zacrveni. Ako se vec koristi, kazu da je pozeljnije neku laganiju. Ja sam uzela za bolnicu neku od Bubchena za svaki slucaj, ali se nadam da ju necu koristiti.
Crna191, svaka cast na dobrom pamcenju! Da, da, meni je bio rodendan u nedjelju
Brzo nam ozdravi! A za MM-a svaka cast! Predivan nacin da pokaze da mu je stalo.
Crocandy, svaka cast na trudu i hvala ti na prijenosu informacija.
Ivek2207, ja ne planiram uzimati tu zimsku vrecu jer mislim da ce do kraja zime malecki ionako biti premali za sportski dio i da cemo koristiti samo kosaru. Ispravite me ako grijesim.
Dorotea78 mi imamo zenku americkog staforda i isto spava s nama. Ici cemo dan po dan. Iz bolnice cu slati tetre da osjeti novi miris, cim beba dode doma cu ih "upoznati". Mislim da ne bi trebalo biti problema. Niti ju ne mislim tjerati jer mislim da mogu samo stvoriti kontra efekt. Normalno da ce ipak znati sto smije, a sto ne i da nece smjet lezat uz maloga. Sto se mene tice, koliki nam je krevet, neka spava pored MM-a
Spominjale ste crtu, ali meni je crvena? Je li ta boja normalna? Odjednom sam ju izgleda dobila, jer ju prije dva dana nisam vidjela. I to nije bas malena... Sad se mislim jesam li otvorena ili nisam? Hm...
Ivcy moj mali ima oko 3300, znat ću u petak više..ma za van je on :D mami je dosta :D
Daj zamisli iznenađenja da me ostave u petak tam haha..
E..ne znam jel rano za pričati o tome, ali kakvi su vaši stavovi u krštenju? Da? Ne? Kada? Imate kumove? Radite li to iz vjerovanja ili puke tradicije? Ili pak novaca? Roditelja? :D
Sortiraj odgovore
Najstariji