JaZmajac, da traje. Evo zakljucno sa petim tjednom cekanja se natezem s neradnicama. Jos bi rekla da nisam platila... Nego je vec i to rijeseno.... Jao... Rekla sam do kraja radnog dana da zahtijevam da me nazovu sa informacijom gdje je as trenutno, naravno poziva jos nema...
AS je Cybex Cloud Q. Ma glupi smo. Pristali smo cak i na drugu boju, samo da cim prije stigne, ali ocito se ovi igraju i ne odraduju svoj posao kako bi trebali.
Prvo je trebala stici prije dva tjedna. Zvala sam pristojno i kad su mi rekli da je jos nema, naglasila sam da mi je trudnoca rizicna i da nam je hitno. Iza toga su se kunuli da stize danas, ja zovem, kad eto, opet je nema. Zato i jesam poludila. Svasta sam im rekla. Nigdje je drugdje ne mogu pronaci, ako tko vidi neka mi pliz javi. Jer dragi vec planira zaletit se do Slovenije u nadi da cemo ju tamo konacno pronaci. Nije mi jasno kako mogu prodavati nesto cega nemaju na stanju.
Bagi_ca, bas slatko, mali smjesko vec u trbuhu. Bitno da ste vi dobro, a za bubreg se nadam da nije infekcija.
Sanjac, cuvaj se, nadam se da ces ozdraviti cim prije.
Croatina, za sveki ti nemam pojma, ali te zato za radove itekako razumijem. Meni je sad samo zelja da je mir, tisina i da nista i nitko ne gnjavi.
Ivek2207 totalno te razumijem. Imam i ja slican primjer. Prvo gura mi se mama umjesto svekrve da dode prva kao da je u pitanju neko natjecanje, a ne razmisljanje sto meni vise odgovara i sta je bolje za dobrobit mene i bebe. To ne znaci da ja svoju mamu volim manje, ali em sveki zna bolje sta skuhati svome sinu, em je sve to prosla nedavno sa necakom pa je bolje upucena o brizi za dijete... Moja mama bas to ne razumije i koliko god sam puta rekla da sveki dolazi prva, ona se oglusuje ne to iako zna da je zadnju pelenu promjenila prije 29 godina i da pojma nema o nicemu vise. Nece biti druge nego to rijesiti na sam dan izlaska iz bolnice, jer vidim da iako sam bila direktna nekoliko puta, ona tu cinjenicu ne prihvaca.
A druga situacija mi izgleda ovako. MM ima malu sestru, 13 godina, koja je jako vezana za mene. Obozavam ju, zbilja. Ali i ona bi svaki vikend dolazila i spavala ovdje kod nas. Sveki je dobra ko kruh pa joj jos tu zelju potice jer je svoju djecu razmazila, pa tako sad radi i s njom najmladom. I tu mi je tesko objasniti da ja zelim i zahtijevam mir, a ne punu kucu. I da mi zbilja ljudi smetaju kad je beba jako mala i kad se tek prilagodavamo jedno na drugo, i na spavanje i papanje...
To ne znaci da mi je netko manje ili vise drag... Ali jednostavno, babinje postoje s razlogom i ne vidim zasto bi itko osim osobe koja zbilja dolazi s ciljem da pomogne u kucanstvu (a to je moja sveki) dolazio i jos k tome spavao po nekoliko dana.
Istina je da si kad rodis jednom nogom u grobu i treba proci izvjesno vrijeme za oporavak.
Tako da ja sam eto isto bila i direktna i sve pa se ne lovi ljude uha. Isto tako, ne mislim popustiti, pa tako nemoj ni ti. Spremna sam ici toliko da se zakljucam i nikog ne pustim unutra ili da toliko poludim da svih otjeram i da sve odradujem sama. Ne trebaju mi nicija dokazivanja i natjecanja nego pomoc, kome pravo, kome krivo.
Jos najbolje da ti tu malu primis doma i hranis ju i peres joj robu i ostalo jer bi ona tako htjela, a neces imati vremena ni za sebe. A mama joj je ocito jednako glupa kad to podrzava.
A hoces li ti dijete drzati pod staklenim zvonom ili neces, to je iskljucivo odabir vas kao roditelja, a ne nje koja je nitko i nista prakticki. Sve da dijete prvi dan uvaljas u Plivasept, nju to eto nema sta boliti ona stvar. Krava!
Kao da svi zaboravljaju kako je dovoljno tesko roditi i brinuti se oko male bebe, nego sebicno guraju neki svoj film...
Jedini kompromis na koji sam pristala (iako ni njega ne podrzavam) je da pri izlasku iz bolnice, kod nas budu MM-ovi jer smo tako priredili i za njegovu sestru, ali uz uvjet da to traje svega koji sat i da se iza toga razidemo. I naravno, bez pusenja u kuci, da se bebu ne seljaka iz ruke u ruku, ljubaka i slicne gluposti. Sve sto bude prelazilo granicu finog ukusa odmah mislim zaustaviti.
Ajme koliki post sam napisala! Tek sad vidim!
Sorry, ali tematika je kriva Ne mogu razumijeti sebicnost ljudi koji nas okruzuju. Mislim da za sve ima vremena, pa tako i za posjete nebitnih ljudi.
Uffff to sa rodbinom i posjetama i pomaganjem...joj joj
Imam i ja svega za komentirati. Ali meni pomoc sa bebom ne treba. Beba ima mene i tatu. Ono gdje mi treba pomoc je oko - mene i tate takorec
Da se napravi jesti, ode u ducan, opegla i slicno.....bebe trebaju samo odmor, cicku/bocicu i da su ciste
Moja mama je vicnija djeci i voli djecu ali starija je i ne bi ja bas da dize/spusta bebu ako ne treba i slicno. A da ne pricam da apsolutno nema govora o prespavancima!! To nikako
Ja ovo ne smijem čitat..odmah se nasekiram kak su ljudi komotni i nonsalantni..pa kaj je to?! Srećom pa nemam padobranaca koji mi se najavljuju da budu došli, nemam klinaca koji bi spavali tu i slično, ali ovo što vi pišete ja jednostavno ne mogu vjerovat..pa dokle?!
Ove kaj su nam se htjeli utrpat u kuću smo otfikarili još prilikom prvog pokušaja..još uvijek nisu bili kod nas..niti budu..sve me vise nerviraju
Jedino se nešto šogorica od mma trpa kak bu došla, ali ne bude ako ju se urazumi..
S obzirom da nećemo imat krstitke..planiramo napravit baby shower za više ljudi i to :) i time ujedno preveniramo da nam ljudi kapaju svako toliko..
Evo ja ne znam kaj bi rekla..ja sam toliko živčana i ljuta i još kad ovo čitam kaj si ljudi dopustaju dođe mi da se preselim na mjesec...
Ivek mene ovaj tvoj post razbjesnio totalno! Jer bih ja toj maloj i mami njenoj rekla svašta! Pa kako se usuđuju određivati nekome drugome njegova kućna pravila?!? I da nema bebe apsolutno je, ne samo nekulturno, nego potpuno neprihvatljivo određivati kad ćeš ti nekome u goste. A pogotovo kad je još i mala beba tu! Bezobrazluk preko svake mjere! Joj ne daj se isprovocirati, isključi mobitel ako treba, i izbaci sve ljude koji ti donose negativnost iz svog života, ako ne radi sebe, a onda radi tog malog bića koje trenutno čuvaš, braniš i hraniš isključivo ti.
minnie treba im se zaprijetiti društvom za zaštitu potrošaća jer postoje nekakvi zakonski rokovi u kojima ti moraju isporučiti plaćenu robu. Pisalo negdje u novinama nedavno, ali mi nije ostalo u glavi baš detaljno...
Dakle minnie kužimo se definitvno,mislila sam da jedina imam takav problem, ne mogu vjerovati da ima još takvih. Još mala ima nogu cijelu u gipsu jer ju je strgala na treningu pa mi sam treba da još i nju pomažem i dvorim kad ima štake.
Ja se nikome ne guram u ništa,nit koga zovem,nit ispitujem,čak ni svoju mamu,imam muža i sad dijete i to je moj život. Nas troje ,moja mama,i njegovi starci su ono što mi je bitno u životu jer od roditelja nemožeš,jel,ali i oni su svi ok, njegova mama je isto ko i tvoja Tala, dođe više ko gost,ako šta treba tu je uvijek za pomoći ali na zahtjev i meni je to u redu. A svi ostali,tak više manje ih ni ne vidim, jedino velim to kad netko svjesno i namjerno takve budalaštine izvodi da ti pamet stane.
eto sad kad nam najviše mir treba imamo rošadu.
bit će bolje, fingers crosed.
nadam se da nisam otvorila pandorinu kutiju pa da se još netko javi sa svojim problemom(makar je više nego dobrodošao,samo sam iznenađena), rodit ćemo mi sve ranije zbog drugih a ne zbog nas,hehe
Ma!!!! Samo čekam danas primitivne komentare...
Moja svekrva je udaljena 20 km od nas..i silom hoće pomoć i to..
Već tri tjedna siluje da joj donese mm robu da opere i spegla...cijenim pomoć, ali daj ženo..nisam invalid..kad će mi trebat pomoć tražit ću..Al to sve još nebi bilo toliko bizarno da moji mama i tata nisu kat ispod nas..
Sad će mm radit 40 km da bi odnio njoj tri košulje na pranje ????? Pa ne kužim jednostavno..
Ispada kao da moja mater nam niš neće pomoć i sad on mora doma jadan nebio nosit..i valjda i na ručak mjesec dana prije i poslije kak rodim ic k njoj..
Ivek, bas mi je zao sto je tako ali slazem se sa curama. Treba to srezati odmah u startu, ja bi ih vjerojatno poslala u rodno mjesto 😂, inace imam zivce ko kuca velike ali u trudnoci sam kratkog fitilja evo!
Mi imamo srece da nemamo mjesta u kuci pa nitko ne moze spavati ni ista slicno, nasa kucica ima 50kvadrata svega skupa, kuhinja, wc i jedna soba. Cak nemamo boravak i hodnike i sl.direktno iz vana ulazi se u kuhinju, vrata uz kuhinju wc i stepenice drvene koje vode u sobu takoder iz kuhinje idu. Nemamo regalic jer nemamo gdje stavit i sl.jako malo mjesta i nitko nam se ne gura. Pisale ste prije o sobama, nazalost nas maleni nece imati svoju sobu, jedva smo iskombinirali da i kod nas u sobu stane njegov kutak al smo happy s time!
Nama je problem i ovako kad nam netko dodje u goste, a kamoli da nam dodje spavati!!
Mi smo danas puna 34tjedna! Idemo dalje😃
Croatina, daj ti svekrvi posalji cijeli ormar i sve sto imas od robe saberi i salji pa nek zena pegla ako hoce hehehe mislim da joj stigne kamion robe da se vise nikada nebi ponudila za pomoc! Hahaha
Ja sam svojoj mami sad zahvala jer sam na mirovanju i prisiljena sam uzeti pomoc od nje, tako da ona pere robicu i pegla a sveki mi tu i tamo skuha rucak, evo dns mi donijela pohanu piletinu i pomfrit, te juhu. Inace se ne petljaju previse jer znaju da sam ja tip osobe koja ce sve sama.
Sortiraj odgovore
Najstariji