Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tala
    28. Rujan 2016. 07:58

cestitke, sunny!!! evo nam jos jedne bebice!!! 

mm i ja smo za njegov posao odlucili naruciti plate u konzumu. sami biramo sto ce biti narezano na njima i dodatke, a tete to sve lijepo aranziraju. vec smo to radili za rođendan i svi su u uredu bili prezadovoljni. jos to jutro prije posla uzme topli kruh,  pice i nesto slatko za kolegice. 
    ovako nekako izgledaju njihove plate, a mi u nasu obvezno stavimo ruza prsut, par vrsta paskog sira, gavrilovic zimsku, masline, cherry rajcice...donijet ce i domaceg maslinovog ulja, grisine, susene smokve... 
    https://www.konzum.hr/var/plain_site/storage/images/media/images/7603/42724999-1-cro-HR/760.jpg

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Jado
    28. Rujan 2016. 08:06

SunnyD cestitkeeee!!! 
    Koliki je bebac? Jesu te rezali/si popucala?

Jutro i ostalim 2u1 curkama i novim mamicama🌞
    OK kupit cu i ja podloge. Bile sarene ili ne bas me briga 😊 tak i tak sam ih mislila za bebu kupiti cisto da imamo za van kad se ide.
    Ah mm nazalost ruku na srce nije toliko spretan 😟 napravit ce on sve u ta 3-4 dana sto sam u bolnici ali sad mu se sve 5x mora reci kamo da ide i sta da radi. 
    Volim ja njega ali da sam ga razmazila - jesam - sama si kriva. Ali kaze sve ce on za bebu pripremiti. Neka ja ne brinem nikako!

Ivek i ja sam budna jer ode on na posao. Bacala se po krevetu kao jos cu spavati no nema sanse. Lako popodne ubijem okeco ako zagusti. 
    Ja sam mislila uzeti Pavlovicevu u ljekarni - jel niste nesto pisali da je sudokrem prejaki za bebu? Imam uzorcic pa bi mi dobro doslo da to mogu nositi za nuzdu 😊

tala
    28. Rujan 2016. 08:06

ja ne znam prati guzu s vodom i blazinicama : /// imam osjecaj da cu cijelu onu vrecicu potrositi na jedno presvlacenje : ))) kako to ide? prvo se prođe suhom blazinicom (ne lijepi se?), pa se onda nova blazinica u posudici namoci vodom i opet prođe i tako uzimam i mocim nove blazinice dok ne bude cisto?

a da jednostavno prvo obrisem dijete s vlaznim maramicama, pa mokrom blazinicom samo pređem da se ispere to od vlaznih? 

ima tople vode u sobama? : )))

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Crna191
    28. Rujan 2016. 08:10

Sunny cestitam..Ajde neka si i ti to obavila..
    Angel nisam pohvatala jel jucer bio rođendan ili danas ali svakako sretan rodendan😊
    Jos je nekoj bio sad za vikend,Minnie? Uglavnom svima čestitke
    Ivek ti ko da si opisala i moju noc i mm.. Sve ce Napravit ali mu moram točno reci sta treba..a i ne bojim se da me nece docekat čisto kad smo u stanu od mojih staraca,mama ce sigurno Morat doc i sama panično očistiti..a mm je vec sa ekipom složio dogovor da idem rodit u cetvrtak tako da oni mogu feštat cijeli vikend,da se u nedjelju otrijezni i počisti stan..tako da Tala ovo sa cvijećem i balonima je super..Mene samo da ne dočeka stan pun boca od pića..
    Prehlada me uhvatila i bas sam sva bezvoljna..sinoć su me izgleda i kontrakcije lagane hvatale..

• Antartika
    28. Rujan 2016. 08:26

Angel sretan ti rođendan. 
    Sad kad pricate muzevima i spremanju....vec vidim na sto ce to liciti.

Ako mu kazem da posprema stan robu ce uzeti i samo je strpat u ormar pa kad budem otvarala ormar sve ce poispadat iz njega.
    Ako mu kazem da okreci sobu, soba ce sigurno izgledati kao da je netko igrao paintball...
    Ne zelim dalje zamisljati njegovo spremanje.

ivek2207
    28. Rujan 2016. 08:46

Iskreno neznam ni ja kako prati sa blazinicama.kupili smo neke lola baby, dosta su veće, nisu ko one za šminku al svejedno mislim da bi potrošila pola tog paketa,zato imam i maramice a kako su stalno  naglašavali da se beba vodom briše bojim se da mi neće dat gore sa njima pa ću prokrijumčarit te vlažne da se gore dok ne pohvatam kak se to uopće radi ne petljam. 
    Moja mama radi u vrtiću i neko vrijeme je bila na jaslicama i oni su njih tam prali isto s vodom, imaju one trljačice,skinu ih,pokupe šta treba papirom i sa tom rukavicom obrišu guzu u više navrata sa čistim dijelom. E sad njima je to praktično,imaju sto kom tih rukavica i svaki dan se skuplja i pere, ja neznam koliko bi ih trebala imat doma i s čim prat to svaki dan da mi za iduće bude čisto. 
    Tak da mislim da ću doma kombinirati vlažne za guzu pa kad sve počistim isperem sa namočenom blazinicom a sa vodom ću ga isključivo svako jutro umivati,onak prebrisati ličeko i kaj već treba. Probat ću za prvu ruku bez kreme za guzu,to su isto rekli da netreba pa ako neće biti dobro mazat ću ga.
    Nadam se da ima tople vode,inače će mm u termosici nositi.😊

Jado
    28. Rujan 2016. 09:08

A gazice sterilne? Koliko dodju u ljekarni?
    Sa tim da se pobrise beba i super male su pa se i bace poslije upotrebe ili properu pa za eventualno jos jednom?

Diddy
    28. Rujan 2016. 10:37

Sunny čestitam!!!

I moj mm funkcionira isključivo na upute i da mu se min 5 puta nešto kaže. Ali kad se primi posla onda je sve tip top 😁

Ja ću isto u bolnici sa vlažnim maramicama pa samo pobrisati sa blazinicom. Vjerujem da bi trebalo biti tople vode. Moja šogi je vlažne maramice prije brisanja guze namočila u toploj vodi i nikada malena nije imala osip ili bilo šta drugo pa mi se i ta opcija čini ok... Kupila sam one Trudi maramice koje nemaju u sebi neke kemije pa se nadam da će biti ok.

ivek2207
    28. Rujan 2016. 10:46

ja zmajac,nisam se ni sjetila tih sterilnih gazica,valjalo bi pogledati.
    Ja nisam ih ni kupovala,nemam doma ni za pupak ništa,kak su na gore rekli da ništa ne donosimo je oni pupak samo lagno prebrišu vaticom i ne špricaju ni niš,nego ga ostave tako na zraku da se brže posuši i otpadne,tako da nisam niš kupovala. A to svako drukčije ima, tko zna kaj će mi reći patronažna kad to čuje,možda me pošalje hm...,pa ću trčat u ljekarnu po sve to.

crocandy
    28. Rujan 2016. 10:59

Morgen :)

mi jucer bili na zadnjem predavanju, o dojenju, o njezi, i sl. predavanje je trebalo trajati 45 min, ali je sestra produzila na 3 1/2 sata. Da je bilo dosadno, otisla bih, ali zena radi 30 godina u rodilistu i puna je iskustva. 

Brisanje s gazama - rekla je da to sto više prakticiramo kad smo doma, slobodno pokupiti sve s vlaznom maramicom i onda isprati u vodu ili sa mokrim gazama, da se makne onaj masni sloj.

Kupanje - moze i dok pupcana vrpca jos nije otpala i to  oni rade u rodilistu i ne vidi zasto ne bi i mi doma. Dapace, kupanje svaku vecer stvara rutinu. Izbjegavati sampone i kupke za djecu vec koristiti sapune. I sto manje mazanje i trackanje djeteta, koza im je prirodno vlazna i kremama i uljem se zatvaraju pore. Koza ne dise. Nakon par tjedana/mjeseci pocnu se javljati kozne bolesti (pristici, gljivice, upale). 

Nokti ne rezati DOSTA dana nakon poroda jer su im nokti visoko spojeni za jagodicu, osteti se koza i nekad se zna upaliti. Dijete se zna ogrebati dva tri puta jer ima instinktivni refleks hvatanja, kaze normalno je, nema sto uhvatiti pa uhvati sebe. Ogrebat ce se dva-tri puta i onda nece jer ce uvidjeti da to nanosi bol. Ne stavljati nikakve pamucne zastitne rukavice.

Dojenje - ne se opterecivati. Svi imamo mlijeko, nekima dode prije nekima poslije. Na pocetku ne davati djetetu da se sat vremena igra sa cicom, nego max 10 min, to mu je dovoljno jer je zeludac jako mali. Treci dan dojiti isto tako kratko, kad vidimo da dijete pocne mljeti cicu bez svrhe, podignut ga malo da podrigne, spojiti opet na cicu da upotpuni taj prostor u zelucu i nakon 5 mi staviti na spavanje. 

Krevet - treba ici malo u koso u slucaju da se djetetu mlijeko vrati (nemaju osjecaj za sitost pa se prezderavaju), tako da ako bljucne, da odmah iscuri iz usta.

Pupak - Vlaznom gazom prebrisati okolo vrpce, moze se naspricati octenisept, pa pobrisati, i onda naprasiti sa praskom (tako ona preporucuje). Ako se koristi samo octenisept, duže treba pupke da otpadne. staviti sterilnu gazu oko pupka. 

Prva šetnja - odnosno prvi izlazak na terasu ili gdje god, nikako ako je temo ispod 10C, i ne smije puhati, kisiti, snijeg i sl. Sto mirnije i suncanije vrijeme. I 10 min je dosta za prvi put cisto da se organizam privikne na svjez zrak i promjenu temperature. Prva setnja moze biti i 5 dana nakon poroda ako je majka spremna. Nije bitna dob djeteta vec vrijeme i spremnost majke.

Nakon poroda - dozvolite si 40 dana ako treba bez ikakvih posjeta. Samo najnuznije. Kaze - zena je tih 40 dana jednom nogom u grobu, ne treba joj dodatni stres, neželjene posjete i sl. Odmor i privikavanje na dijete/uhodavanje su u tom trenutku najbitniji. 

Grcevi -  tako ih nazivaju o modernom dobu jer je ''nuzno'' stvoriti lijek za to. Sastavni su dio svakog djeteta i nisu grcevi vec tlakovi koji tjeraju djetetova crijeva da profunkcioniraju. Zato bebe puno prduckaju. I zato se preporucuje majcino mlijeko, em sto je hranjivo, em sto je lako probavljivo. Od apatiranog mlijeka nije dijete duze sito, nego organizmu treba duze da probavi, zato cesce imaju bolne ''grceve''.

Dug je post, ali je bilo toliko poucno i korisno..
    Stvarno rekla je brdo toga, sve iz iskustva i iz prve ruke. Zene ju zovu na telefon ako negdje zapne jer ima odgovor na sve. Voditeljica je svog odjela u Petrovoj. 
    Zao mi je sto nisam snimila jer mislim da bi svi trebali to poslusati. 3 1/2 sata nije malo za trudnice, pogotovo sjediti na drvenim stolicama, ali svi smo pratili - muzevi skupa s nama. 

Trazit cu tu sestru kad rodim. Zena je zmaj.

Sunny cestitam i brz oporavak zelim !!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.